Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Evazáró évzáró

Megyénkben elérheti a háromezret azoknak a vállalkozóknak a száma, akik jövőre az egyszerűsített vállalkozói adóra vonatkozó szabályok szerint kívánnak adózni.
A pénteki határidő lejárta után az APEH megyei igazgatóságának vezetője, Varga Lászlóné tájékoztatta a Kisalföldet arról, hányan választották az új adózási formát.
Az igazgató közölte, hogy megyénkben – a 15 millió forintos árbevételi határt tekintve – mintegy 12 ezer vállalkozó választhatta volna az evát. A délután hat óráig nyitva tartó ügyfélszolgálati irodákban az utolsó napon, pénteken 360-an – közülük százan két óra után – adták be jelentkezési lapjukat személyesen. Az irodák zárásakor rendelkezésre álló adatok szerint – a személyesen leadott, illetve a korábban postán beküldött adatlapok alapján – összesen 2364-en adták le jelentkezésüket.


Az utolsó pillanatig gondolkodóknak péntek éjfélig volt módjukban postára adni a jelentkezést, így őket majd csak a két ünnep között tudja az adóhivatal nyilvántartásba venni. Velük együtt megyénkben várhatóan meghaladja a 3 ezret az evát választó vállalkozók száma. Varga Lászlóné elmondta, hogy ennyivel is számoltak, a szám a várakozásuknak megfelelő. Az érdeklődés ugyan ennél nagyobb volt, többen keresték fel személyesen az ügyfélszolgálati irodákat, illetve érdeklődtek az ingyenes telefonszámon. Voltak, akik még az utolsó napon este hat óra előtt is érdeklődtek, igaz, még módjukban állt éjfélig postára adni a jelentkezést.
Az igazgató tájékoztatása szerint akik személyesen az ügyfélszolgálati irodákban adták le jelentkezésüket, azok biztosak lehetnek abban, hogy megfelelnek a követelményeknek. Idáig összesen három jelentkezést kellett elutasítani, mert kiderült, hogy az illető vállalkozók jövedéki termékeket forgalmaznak. Köztartozás miatt senkit nem utasítottak el, mert vagy rendezték az adósságot, vagy részletfizetést kértek.

Kapcsolódó cikkek >>
Az eváról dióhéjban
Még nincs EU-vélemény az eváról
Változik az adó – változzunk mi is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spielberg ismét Oscart 'mentett'

Újból Oscar-díj mentőként lépett fel Steven Spielberg, a világhírű amerikai filmrendező. Tovább olvasom