Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

EP-választás: visszautasított szavazók

13 óra 17 percig összesen 12 rendkívüli eseményt jelentettek a szavazatszámláló bizottságok az országban.

Újabb 2 szavazni kívánó embert azért utasítottak vissza - ezúttal a Bács-Kiskun megyei Kunbaja egyik szavazókörében - mert nem tudták igazolni magukat.

Az Országos Választási Iroda legfrissebb adatai szerint Kunbaján az egyik szavazókörből azt jelentette a szavazatszámláló bizottság, hogy két embert kellett felvenni a visszautasítottak listájra, mert nem tudták igazolni magukat. Korábban Biatorbágyon lejárt lakcímkártyÁVAL, Csemőn hivatalos iratok nélkül, Veresegyházán lejárt személyivel akart szavazni egy ember.

Az V. kerület egyik szavazókörébe nem ment el az egyik delegált, ezért pótolni kellett. A Somogy megyei Bárdudvarnokon visszautasítottak valakit, nem szavazhatott, mert nem magyar állampolgár.

Kőbányán öt szavazókörben is volt probléma a szavazásra jelentkezők igazolványaival. Két embernek nem volt lakcímkártyája, ha pótolják, szavazhatnak. A harmadiknak szintén nem volt, mert ellopták előző nap, erről rendőrségi jegyzőkönyvet is mutatott a bizottságnak, melynek tagjai arról tájékoztatták, hogy ha este 19 óráig előkerül a kártya, szavazhat. Két ember a személyazonosságát nem tudta igazolni, ezért kerültek a visszautasítottak közé.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három rendkívüli esemény: az igazolványokkal vannak gondok

Délelőtt eddig három rendkívülinek számító eseményről számoltak be a helyi választási irodák az… Tovább olvasom