Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Emlékezés Mádl Ferencre - Professzorok Batthyány Köre: a volt államfő min

A Professzorok Batthyány Köre is gyászolja a vasárnap elhunyt Mádl Ferenc volt köztársasági elnököt, aki szerintük a keresztény szociális eszmék élharcosa volt, s minden magyar tudós és tanár példaképe lehetett.

"Váratlanul elhagyott bennünket kiváló barátunk, Mádl Ferenc akadémikus, a Magyar Köztársaság volt elnöke, a keresztény szociális eszmék kiváló élharcosa és kitartó hordozója, aki minden magyar tudós és tanár példaképe lehetett" - írták az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.
A szervezet úgy fogalmazott: szívből remélhettük, hogy Mádl Ferenc "a hazának és elveinek szentelt teljes életútja végén, miután a jó harcot megharcolta és a futást elvégezte, még szép éveket tölthet el szellemi frissességben szeretett családja körében, baráti körben, miközben a fiatalabb nemzedékekkel megosztja bölcs meglátásait. A munkával és helytállással töltött nyolcvan éve végén úgy érezzük: korán ment el; nagyon fog hiányozni".
A Köztársasági Elnöki Hivatal vasárnap délután tudatta az MTI-vel: nem sokkal 13 óra után, 81. életévében elhunyt Mádl Ferenc akadémikus, Magyarország volt köztársasági elnöke.
Mádl Ferenc halála után gyászlobogókat tűztek ki a Köztársasági Elnöki Hivatal és az Országház épületére. A Sándor-palota budavári sikló felőli bejárata előtt a volt köztársasági elnök gyászkeretes fényképét kitették egy asztalra, a mellett két gyertyát, a nemzeti lobogót és egy csokor virágot helyeztek el. A megemlékezés helyszínén katonák állnak díszőrséget.
A helyszínen gyertyát gyújtott Schmitt Pál államfő, aki elsőként írt a részvétnyilvánító könyvbe. Úgy fogalmazott: "nemcsak elődöm, hanem barátom és példaképem is volt Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök". Schmitt Pál a csendes megemlékezésen, miután fejet hajtott a volt államfő fényképe előtt, azt közölte, hogy Mádl Ferenc temetéséről később intézkednek.
Hétfő reggel Orbán Viktor miniszterelnök, Martonyi János külügyminiszter, Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, valamint az Alkotmánybíróság tagjai is lerótták kegyeletüket a Sándor-palotánál.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2011. május 30. 12:43
    „A mostanit ez a veszély nem fenyegeti... legalább is ha a helyesírását nézzük, nem hiszem, hogy bármilyen professzorok körébe beengednék. ;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fazekas Sándor: nincs fertőzött spanyol zöldség Magyarországon

Valamennyi spanyol eredetű élelmiszert ellenőrizték hazánkban, s nem találtak köztük fertőzöttet -… Tovább olvasom