Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Emelet

Az Emelet valamiféle félig legális titkos rendőrség, politikai felügyeleti szerv, a nyilvánosságon kívüli világ, ha létezik egyáltalán... Módszerét tekintve a múlt szellemét kísérti - vagy ez a kékesszürkés-fémes, derékszögű világ egy jövendő utópia, esetleg már maga a jelen? "Nem létező város. Mintha minden rendben lenne, nem tudnak semmit. Élik a nemlétező életüket. Vagy ők léteznek és én nem? Ki dönthetné el?
rendező: Vecsernyés János
író: Kertész Imre
forgatókönyvíró: Háy János, Radnai Annamária, Vecsernyés János
zeneszerző: Bolcsó Bálint
operatőr: Tamás Lajos
producer: Baráth Péter
látványtervező: Esztán Mónika
vágó: Tóth Csaba

szereplő(k):
Haumann Péter (Hoffmann)
Takács Katalin (Maria)
Haumann Máté (Hoffmann Jr.)
Fekete Ernő (Simon)
Iglódi István (Drusics)
Csuja Imre (Martin)
Kovalik Ágnes (Eszter)
Czukor Balázs (R.)
Gáspár Tibor (rendőr)
Tóth József (Hudek)
Rátóti Zoltán

A film sztorija

A helyszín egy fiktív ország, valahol Európában, a mában. Mit kezd egy gazdag és befolyásos üzletember (Haumann Péter), amikor depresszióra hajlamos fiát (Haumann Máté) veszély fenyegeti, egy olyan látszatdemokráciában, ahol a rendőrségnek van egy titkosan működő "rendcsináló" részlege? Ezen a részlegen különböző ambíciójú, korú emberek dolgoznak, akik egy dologban értenek egyet: minden erőszakos és titkos eszközt bevetve, rendet kell csinálni ebben az országban! Ez a részleg az EMELET, ahol úgynevezett "fedett tevékenység" folyik. Embereket gyűjtenek be és vallatnak. Aki tud a részlegről, hallgat, vagy tagadja, hogy létezne. Aki be akarja bizonyítani létezését, vagy ellenszegül, eltűnik, vagy egy balesetben szenderül jobb létre. Még az ország legtekintélyesebb emberei sincsenek biztonságban.

Hoffmann Úr, akinek az élet értékes kincs, aki okos, de önhitt, és azt gondolja, átlátja a világ törvényszerűségeit, kényszerből, a fiáért veszi fel a kesztyűt, egy zseniális tervet kieszelve. De vajon ki bizonyul találékonyabbnak, az apa vagy az ügynökök? www.port.hu

Kritikák

Port.hu - sam

"Történetünket váltakozó szubjektumok monológjai, és cikázó idősíkok
viszik előre. Az "öreg" Hoffmann befolyásos, gazdag üzletember, remek politikai összeköttetésekkel, kifinomult ízléssel, csökönyös természettel, egyszersmind jól palástolt, mégis fia iránti önfeláldozó szeretettel. A gyerek nem elégszik meg az apja neve nyújtotta biztonsággal és jóléttel, sőt, épp szenved tőle, hogy mivel mindenki ismeri, semmilyen "föld alatti szervezkedők" nem fogadják bizalmukba; hogyan is tehetnék. Pedig a fiú elszánt. Tudja, amit annyian mások is, de amiről mégis legfeljebb újságpapírok mögé bújva mernek csak beszélni. Hogy létezik egy hatalom, egy szerv, az Emelet, aminek ügynökei mindenhol ott vannak. És időnként, ha eltűnnek néhányan, akiket aztán hivatalosan egy baleset áldozataiként földelnek el, akkor az emberek összenéznek, s tudják, ez az Emelet műve."
A teljes cikk

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határ menti ingázás csak útlevéllel

Burgenlandban dolgozhatnak a megyében állandó lakhellyel rendelkező munkavállalók. További… Tovább olvasom