Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Elfogták a RailJet WC-jében talált halott újszülött anyját

A lány a nyomozás szerint ott szülte meg csendben és észrevétlenül a gyereket. A kisfiú élve jött a világra, anyja megfojtotta.
A rendőrök pénteken fogták el a 21 éves dél-koreai egyetemista lányt, aki épp egy Prágába induló vonatra akart felszállni – jelentette szombaton az APA osztrák hírügynökség.

A fiatal nő azt állítja, hogy halva született a gyereke. A Münchenben végzett boncolás azonban megállapította, hogy a kisfiú élve jött a világra, utána fojtották meg. Az anyára öt év börtön várhat, ha bűnösnek mondják ki.

A lány a nyomozás szerint ott szülte meg csendben és észrevétlenül a gyereket. A bécsi rendőrség egyik szóvivője azt mondta: annyira vékony, hogy jól el tudta rejtenni a terhességét is.

Előzmények


Kihallgatások kezdődtek az ÖBB osztrák vasúttársaság Budapestről Münchenbe közlekedő járatán holtan talált újszülött ügyében - közölte az MTI-vel szerdán a müncheni rendőrség.

A müncheni rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint több személy kihallgatását kezdték meg. Azt egyelőre nem kívánják közölni, hogy az érintettek milyen kapcsolatban állnak az üggyel.

Az újszülött holttestét kedden Münchenben találták takarítók az ÖBB Budapest-Bécs-Salzburg-Rosenheim-München útvonalon közlekedő, RJ (Railjet) 68-as számú, hétfői járata egyik kocsijának mellékhelységében. A bajor főváros rendőr-főkapitányságának kedd esti közleménye szerint a boncolás során megállapították, hogy a csecsemőholttest egy élve született kisfiúé, aki erőszakos halált halt.

A rendőrség arra kéri mindazokat, akik a vonaton utaztak vagy rendelkeznek adatokkal az anya személyével, illetve a cselekménnyel kapcsolatban, hogy jelentkezzenek a müncheni rendőr-főkapitányság gyilkossági osztályánál.

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: vonatmagazin.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóban találták meg az eltűnt fiú holttestét

A 17 éves fiú Ongáról tűnt el, május 14-e óta kereste a rendőrség. Tovább olvasom