Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Elfogadottnak tekintik a módosítást

Az MTI úgy tudja, a Ház elfogadottnak tekinti azt a Lázár-féle alkotmánymódosításhoz érkezett alkotmányügyi bizottsági módosító indítványt, amelynek szavazása körül vita bontakozott ki a parlament szerdai, rendkívüli ülésén.
13:10 - Elfogadta az Országgyűlés szerdán azokat a módosító javaslatokat, amelyek egyrészt jelentősen megváltoztatják a 98 százalékos különadó szabályait, másrészt átírják az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosításának szövegét. Az alkotmánymódosításról történő szavazást vita kísérte, miután a gépi szavazás eredménye szerint annak elfogadásához nem volt meg a szükséges kétharmados többség. Mivel négy kormánypárti képviselő szavazógépe nem működött, és ezt még az eredmény kihirdetése előtt jelezték, a házbizottság úgy döntött: az Országgyűlés elfogadottnak tekinti a módosító javaslatot.

Az Országgyűlés szerdán először arról a módosító javaslatról szavazott, amelyet az alkotmányügyi bizottság nyújtott be Lázár János fideszes frakcióvezető indítványához. Ennek értelmében a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről, illetékekről és járulékokról, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvényeket az Alkotmánybíróság akkor semmisítheti meg, ha azok tartalma az élethez és emberi méltósághoz való jogot, a személyes adatok védelméhez való jogot, a gondolat, a lelkiismeret és vallás szabadságát vagy a magyar állampolgársághoz kapcsolódó jogokat sérti. Így az eredeti Lázár-javaslatban megfogalmazottnál kisebb mértékben szűkülhet az Ab hatásköre.

Videó a kaotikus szavazásról >>
A gépi szavazás szerint az indítványt a Ház 257 igen szavazattal, 96 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elutasította. Az elnöklő Balczó Zoltán ezt ki is hirdette, az ellenzék pedig tapsolni kezdett. A javaslat elfogadásához az összes képviselő kétharmadának támogatása, azaz 258 igen szavazat lett volna szükséges.

Balczó Zoltán ugyanakkor közölte: négy kormánypárti képviselő azt jelzi, hogy nem működik a szavazógépe. Az ő nevüket - Bohács Zsoltét, Jakab Istvánét, Kapus Krisztiánét és Meggyes Tamásét - a jegyző ismertette, az elnök pedig azt kérte tőlük: szóban adják le a szavazatukat. Mind a négyen igent mondtak a javaslatra, ezzel a támogató szavazatok száma 261-re emelkedett, ami már elegendő az indítvány elfogadásához.

Az ülést vezető Balczó Zoltán ugyanakkor nem hirdetette ki az eredményt, amit az MTI-nek azzal indokolt, hogy tekintettel az ügy súlyára, a házbizottság tanácskozása nélkül nem kívánja eldönteni a vitás kérdést. Jelezte azonban, hogy ilyen esetekben a szóban szavazó képviselők voksát automatikusan hozzá szokták adni az eredményhez.

A házbizottság ülésének összehívását a szocialista Tóbiás József kezdeményezte. Arra hivatkozott, hogy a kihirdetett határozatot már nem lehet módosítani.

A testület zárt ülése alatt fideszes politikusok a parlamenti folyosón nem tudták mire vélni az ellenzék örömét, tekintettel arra, hogy a szavazásra bocsátott javaslat a Lázár János eredeti indítványában foglaltaknál tágabbra szabja az Ab jogkörét. Vagyis ha azt valóban elutasította volna a Ház, akkor jövő héten az eredeti indítványról tartanának zárószavazást - mutatott rá az egyik fideszes képviselő az MTI-nek.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője visszaérkezik az ülésterembe az a házbizottság rendkívüli ülését követően az Országgyűlés plenáris ülésén. Az MSZP javaslatára összeült a házbizottság azután, hog

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője visszaérkezik az ülésterembe az a házbizottság rendkívüli ülését követően az Országgyűlés plenáris ülésén. Az MSZP javaslatára összeült a házbizottság azután, hogy az Országgyűlésben technikai problémák miatt a gépi szavazás szerint mindössze 257 szavazatot kapott az a módosító javaslat, amellyel a Ház Lázár János alkotmánymódosítási indítványát változtatta volna meg. A módosító indítványt végül a házbizottsági ülésen részt vevő valamennyi frakció egyetértetésével elfogadták. MTI Fotó: Beliczay László

A házbizottság végül megállapította: a négy kormánypárti honatya időben, az eredmény kihirdetését megelőzően jelezte, hogy nem működik a szavazógépe, így a módosító indítvány elfogadottnak tekintendő. Ezt a döntést a szocialisták is tudomásul vették.

Miután a házbizottság határozatát a plenáris ülésen ismertették, biztossá vált, hogy az Országgyűlés - 261 igen szavazattal, 96 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett - elfogadta a Lázár János által beterjesztett alkotmánymódosítási javaslathoz érkezett bizottsági indítványt.

A módosítást - amelyet az előterjesztő kezdeményezésére nyújtottak be - azért az alkotmányügyi bizottság indítványozta, mert az eredeti javaslathoz csak egyetlen módosító indítvány érkezett, amit a kormánytöbbség nem támogatott. Ugyanakkor az előterjesztő Lázár János is úgy ítélte meg, hogy változtatni kell a javaslaton, ezt bizottsági módosító javaslattal tették meg. A Fidesz frakcióvezetője azt szorgalmazta, hogy az Ab hatáskörét mégse kössék össze a népszavazási tilalmakkal.

Az alkotmánymódosítással egyidejűleg az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítása is szükségessé vált. Ezt 261 igen szavazattal, 100 nem ellenében hagyták jóvá a képviselők. Az ellenzéki frakciók mindkét esetben egységesen nemmel szavaztak.

Ezután az Országgyűlés döntött a 98 százalékos különadó szabályainak megváltoztatásáról is. A módosítások a különadó összeghatárát a munkavállalók esetében 3,5 millió forintra emelik úgy, hogy abba a szabadságmegváltás nem tartozik bele. Ugyanakkor az állami és önkormányzati vezetők, valamint az állami és önkormányzati cégek vezetői esetében megmarad a különadó 2 millió forintos összeghatára a szabadságmegváltással együtt. Azokra, akik nyugdíjba vonulnak, nem fog vonatkozni a 98 százalékos különadóról szóló jogszabály hatálya.

A változtatás értelmében a különadót nem csak az idén szerzett jövedelmek esetében, hanem 2005. január 1-jéig visszamenőleg kell megfizetni, 2011. március elsejéig.

A változtatásokat tartalmazó módosító indítványt - az alkotmánymódosításhoz hasonló megfontolásból - a parlament költségvetési bizottsága nyújtotta be. Ezt a Ház 303 igen szavazattal, 59 nem ellenében fogadta el. A kormánypártok mellett a Jobbik is megszavazta az indítvány, az MSZP és az LMP viszont nem.

Lázár János javaslatairól, amelyek így minden bizonnyal elnyerték végleges formájukat, jövő kedden dönthet az Országgyűlés.

A Fidesz frakcióvezetője azután nyújtotta be három indítványát, hogy az Ab október 26-án alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót.

11:42 - A képviselők a házbizottságnak a szavazás körüli vita miatt összehívott tanácskozásán a képviselők megállapították, hogy az érintett honatyák időben jelezték, hogy nem működik a szavazógépük, így a módosító indítványt elfogadottnak tekintik annak ellenére, hogy a gépi voksoláson egy szavazat híján nem volt meg a szükséges kétharmados többség - értesült az MTI.

Mesterházy: az MSZP tudomásul veszi, hogy elfogadta parlament az alkotmánymódosító indítványt

Az MSZP tudomásul veszi, hogy elfogadta a parlament az alkotmánymódosító  javaslathoz benyújtott bizottsági módosító indítványt - közölte  Mesterházy Attila az MTI-vel szerdán, a rendkívüli házbizottsági  ülés után. 
  
Az MSZP frakcióvezetője elmondta: az ülésen részt vevő mindkét jegyező azt állapította meg, hogy négy kormánypárti  képviselő még a végeredmény kihirdetése előtt jelezte, nem műkötött  a gépe. Hozzátette: a technikai adatokból is kiderült, hogy a gép  valóban nem érzékelte a kártyájukat.   

A szocialistáknak egy kérdése volt, hogy a kihirdetés előtt,  vagy utána történt-e a jelzés - mondta, hozzátéve: a négy képviselő  még a módosító indítvány kihirdetése előtt jelezte a problémát.


11:29 - A kormány gazdaságpolitikájáról, a szociális munka napjáról, valamint  alkotmányos válságról beszéltek a képviselők szerdán napirend előtt a parlamentben. 
   
MSZP: "jövőtlen" a kormány gazdaságpolitikája   

Tukacs István szocialista képviselő feltette a kérdést: országos  jelentőségű ügynek számít-e az, ha a kormány nem azt teszi, mint  amit ígér, hárommillió munkavállaló kárára cselekszik, és "lopva, fű alatt" járulékemeléssel sújt?  

Mint mondta, a kabinet javaslata szerint a dolgozók járulékterhe  tíz százalékra emelkedik, ami szavai szerint azt jelenti, hogy a  nagyon csekély adócsökkentésből is visszavesz a kormány. 
 
Véleménye szerint a következő év költségvetésében a kormány  olyan pénzt is el akar költeni, ami nincs. Már számol a  magánnyugdíj-pénztári rendszerből az állami nyugdíjba átlépőkkel,  akkor, amikor még senki nem lépett át ebbe az ellátásba - mondta,  hozzátéve: a kormány elkölt olyan 530 milliárd forintot, amely  jelenleg nincs meg.  

Szerinte az új adózási szabályok a gazdagoknak, a magas  jövedelműeknek kedveznek, jövőtlen a kormány gazdaságpolitikája.  

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt válaszolta: a  jövőt nem lehet kétszer felélni. Az elmúlt nyolc évben a szocialista  kormányzása alatt Magyarország jövőjét valóban felélték.  

Kiemelte: arányos, egykulcsos, a családokat, a vállalkozásokat  segítő adórendszert dolgozott ki a kormány, mely adórendszer 450  milliárd forinttal csökkenti az adóterhelést.  

A KDNP a szociális munka napjára emlékezett  

Michl József felszólalásában a szociális munka napjáról  emlékezett meg.  
November 12-én azokra a szociális szakemberekre emlékeznek,  akiket Magyarországon - kicsit félreérthetően - szociális munkásnak  hívnak - fogalmazott. Kiemelte, a szociális munkások figyelme a  leggyengébbekre, leginkább sebezhető emberekre irányul egész évben,  ezek az emberek odafigyeléssel, szolgálattal és nagy türelemmel  segítenek a rászorulókon.   

Közölte, a kormány olyan szociálpolitikát kíván megalkotni, mely  hatékony gazdaságpolitikán alapul.  

A KDNP-s politikus szerint a szociális munka otthon, a családban  kezdődik. Köszönetet mondott minden magyar családnak, a szociális  munkásoknak, minden civil és egyházi közösségnek, az önkormányzati  és állami intézmények szociális munkatársainak.  

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős  államtitkár azt válaszolta: érdekes volt nézni, hogy a felszólalást  mely frakciók tapsolták meg, szavai szerint "a szocialisták  túlzottan nem törődtek" az elhangzottakkal.  

Felhívta a figyelmet arra, azok megbecsülése a legalacsonyabb az  országban, akik szegényekkel, rászorultakkal, elesettekkel  foglalkoznak.  

Megemlítette, hogy a jövő évben a jól működő vállalkozások,  bankok, energiaszolgáltató cégek "vállalnak be" többet a  költségvetés terheiből.  

Jobbik is a szociális munka napjára emlékezett  

Sneider Tamás is a szociális munka napja kapcsán szólalt fel.  

Mint mondta, a szociális munka nem hasonlítható semmilyen más  munkához; a szociális munkás a családot, mint rendszert segíti. Úgy  fogalmazott, a szociális munkás segítő kezével nem "halat ad", hanem  megtanítja a segítséget kérőt "halászni".   

Elmondta, hogy számos országban mély tisztelet övezi ezt a  szakmát, és öt-hat évente rekreációs szabadságot biztosítanak  számukra. Felvetette, hogy Magyarországon ebben a szakmában is  elbocsátások várhatók, és kevesebb fizetést visznek haza azok is,  akik nem nevelnek kiskorú gyermeket.   

Soltész Miklós azt mondta: tisztában van azokkal a feladatokkal,  amit nem tud a tárca fél év alatt megoldani.  

Az államtitkár fontosnak nevezte a szociális munkában dolgozók  megbecsülését. Felhívta a figyelmet arra, hogy az első Orbán-kormány  vezette be 2000-ben az ágy melletti pótlékot, melynek értéke azóta  elinflálódott.   

Kiemelte: néhány héten belül benyújtják a szociális  törvényjavaslatot, melybe a szociális szakma javaslatai is beépültek.  

LMP: alkotmányos válság van  

Schiffer András szerint Lázár János Fidesz-frakcióvezető két  héttel ezelőtti bejelentése alkotmányos válságot idézett elő.   

Az LMP-s képviselő úgy látja, ha a többségi uralom alkotmányos  kordonokba ütközik, akkor gondolkodás nélkül megkezdi a kormány ezen  alkotmányos kordonok lebontását.  

Fontos az, hogy az alkotmány garantálja, bírák és fegyveres  testület tagjai nem politizálhatnak, de azt is garantálnia kell  például, hogy kormányzati személyek az ügyészség számára  utasításokat nem adhatnak - mondta.  

Fontosnak nevezte, hogy egy alkotmányos demokráciában a  törvényesen megkeresett jövedelmet utólag senki ne nyilváníthassa  visszakövetelhetőnek.   

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi államtitkár  kijelentette: Magyarországon ma nincs alkotmányos válság.  

Közölte: az LMP-s képviselő beszédének többi része koherens  egészbe nem foglalható, így erre nem tud reagálni.   

Azt mondta: amit ez a parlamenti többség tesz, az olyan  válsággócok felszámolása, amivel a magyar demokrácia nem mindig  tudott sikeresen megbirkózni. 

11:03 - Elkezdődött a házbizottság rendkívüli ülése, amelyet azután hívtak össze, hogy  többen is vitatták annak a voksolásnak az eredményét, amelyet a  Lázár János fideszes frakcióvezető alkotmánymódosító javaslatához  érkezett módosító indítványokról tartottak. A házbizottság rendkívüli ülésén szokatlanul sokan vesznek részt.

Az ülést Kövér László házelnök vezeti, de azon részt vesz a szavazáskor az ülést vezető Balczó Zoltán jobbikos alelnök is. Minden parlamenti frakcióvezető is ott van a megbeszélésen.

A politikusok közül a rendkívüli házbizottsági ülés előtt többen is felvetették, hogy a parlamenti közvetítő rendszer videofelvételei segítségével lehetne tisztázni a kialakult helyzetet.

A parlament internetes információs rendszerén a "problémás" szavazás után fél órával sem látható a szavazás kihirdetett eredménye, csupán az úgynevezett jelenlétmegállapításra vonatkozó adat.

10:54 - Az MSZP javaslatára összeült a házbizottság azután, hogy az Országgyűlésben a gépi szavazás szerint mindössze 257 szavazatot kapott az a módosító javaslat, amellyel a Ház Lázár János fideszes frakcióvezető alkotmánymódosítási indítványát változtatta volna meg.

A módosítás elfogadásához az összes parlamenti képviselő kétharmadának szavazata szükséges, azaz 258 igen voks.

A gépi szavazás szerint az indítványt a Ház 257 igen szavazattal, 96 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elutasította. Az elnöklő Balczó Zoltán ezt ki is hirdette, az ellenzék pedig tapsolni kezdett.

Ezután négy kormánypárti képviselő is jelezte, hogy a szavazáskor nem működött a gépe. Az ő nevüket a jegyző ismertette, az elnök pedig azt kérte: szóban adják le a szavazatukat. Mind a négyen igent mondtak a javaslatra, így az igen szavazatok száma 261-re emelkedne, ami elegendő az indítvány elfogadásához.

Tóbiás József (MSZP) ezután kezdeményezte a házbizottság összehívását, amit az elnöklő Balczó Zoltán azonnal meg is tett. A szocialista politikus arra hivatkozott, hogy a kihirdetett határozatot nem lehet módosítani, "aki pedig nem nyomot gombot, az nem szavazott".

Balczó Zoltán a történtek után az MTI-nek elmondta: a gépi szavazás után több képviselő jelezte, hogy nem működött a gépe; az ő voksaikat a levezető elnök általában automatikusan hozzáadja az eredményhez, de tekintettel az ügy súlyára, a házbizottság tanácskozása nélkül nem kívánta eldönteni a vitás kérdést.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Sagittarius 2010. november 11. 12:11
  „32. load 2010.11.11. 01:22
  "Érdekes Harrach Péter arckifejezése a jobb alsó sarokban."

  A tiédet is megnéztem volna, mikor örjöngtél, hogy elfogadták a módosítást!
  Weheheheheeeee....”
 • 35. Misztertejfel 2010. november 11. 09:22
  „Annyira izgultam hogy átmegy-e...”
 • 34. Sagittarius 2010. november 11. 08:27
  „Tutira úgy rúgnám ki kapásból a Parlament informatikai rendszergizdáját, hogy nem állna meg Izráhelig! (és örülhetne, hogy szabotázsért nem végzik ki, ahogy anno tették komcsijaink) Nem hiszek a véletlenekben, így abban sem, hogy Pl: az ECHO TV-n is mindig akkor xarakodik az adás mikor zion-szocijaira kényes témát feszegetnek! Kérdezem azoktól akik esetleg figyelemmel tartják, a ballib TV-ket, ott is fellelhetők-e hasonló folyamatok??”
 • 33. annobon 2010. november 11. 08:19
  „Gyerekek! Nem tud valaki egy jó kis szavazógép-karbantartói állást a parlamentben? Műszerész jeligére...”
 • 32. load 2010. november 11. 01:22
  „Jó a fotó.
  Érdekes Harrach Péter arckifejezése a jobb alsó sarokban.”
 • 31. Jerry 2010. november 10. 22:19
  „nagyfulesbagoly,a Himnuszt nem,de sok mást még lehet.A szózatot majd a narancsosok fogják átírni valahogy így:Viktornak rendületlenül voltunk hívei, sok balga magyar, kiket a vezér és csapata becsapott,meglopott majd elzavart....

  hja a kommunisták sohasem értékelték a művészetet...
  mert nem értették....
  disznó ólból szaros csizmában mentek be ti is a tiszta szobába.
  Ezt a képzavart elmagyaráznád bővebben?”
 • 30. tibcsi0614 2010. november 10. 22:19
  „... nagyfulesbagoly 2010.11.10. 21:52

  <moderálva off>

  Magával kapcsolatban pedig beigazólódott a gyanúm. Hozzászólásom kellő háborgást és remélhetőleg
  önutálatot okozott, így tehát részemről megérte. Bár a tegeződés megmaradt, de ez a hirtelen dühnek tudható, ráadásul ilyenkor az ember még annyira sem képes reálisan gondolkodni, mint egyébként.
  A műsorokra térve pedig sajnos nem érek rá most tv-t nézni, jelenleg is dolgozom. Ugyanakkor nem szoktam magyar nyelvű csatornákat nézni, az elferdítések miatt. Sajnálom, hogy csalódást okoztam, és esetleg
  szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy maga többször nézett hasonló " kultúr műsort " mint én.
  További Szép Estét Mindenkinek !”
 • 29. tibcsi0614 2010. november 10. 22:19
  „21. Hozzászólás Dirac 2010.11.10. 20:16

  Szóval állítása szerint a fáról való lejövetelkor voltak őseink annyira kreatívak, hogy megfogalmazták Arany János versét, majd fába, kőbe vésték, és Arany János mindezt lemásolta, meg még át is írta? Nem állítottam
  sehol, hogy az első embertől látjuk a verset, úgyhogy igazából nem is értelek. Az meg, hogy szerinted "sz.r", csakhogy olyan finom legyek mint ön, attól még másnak tetszhet, sőt leht akár újdonság is. Az ismerettség
  nélküli leminősítésemet, főleg egy önnek nem tetsző versmódosulat miatt, szerintem IQ teszt hiányában
  hagyjuk. Valószínüleg Önnek is jobb így, hogy úgy fekhet le aludni, hogy kellően kultúrált és az evolúció
  megfelelő szakaszában van.”
 • 28. nagyfulesbagoly 2010. november 10. 22:16
  „jerry20
  azt hiszem tévedsz . akiket kifiguráz írotársai,barátai,esetleg nem kedvelt társai.
  DE már letettek valamit az asztalra és ha nem is értenek egyet mindíg, akkor is kölcsönösen tisztelik egymást.
  az itt jelen lévök"tisztelet a kivételnek" viszont,még saját magukat sem tisztelik.”
 • 27. nagyfulesbagoly 2010. november 10. 22:00
  „16
  <moderálva off>
  semmi közöm egy párthoz sem,de te ezt úgysem érted.”
 • 26. nagyfulesbagoly 2010. november 10. 21:46
  „esetleg a himnuszt nem akarjátok átírni?
  hja a kommunisták sohasem értékelték a művészetet...
  mert nem értették....
  disznó ólból szaros csizmában mentek be ti is a tiszta szobába.”
 • 25. westi 2010. november 10. 20:51
  „tibcsi0614, netikett szerint nincs magázódás!”
 • 24. Primax 2010. november 10. 20:49
  „" Az alkotmánymódosító javaslat legújabb változata szerint az alkotmánybíróság a jövőben csak akkor vizsgálhatja a költségvetést, az adókat és a járulékokat, illetve a nemzetközi szerződéseket, ha azok bizonyos alapjogokat sértenek. Az alapjogok felsorolásából kihagyták a tulajdonhoz való jogot, így tehát a magánnyugdíjpénztári járulékok elvonásáról szóló törvényt az alkotmánymódosítás elfogadása esetén nem vizsgálhatná az Alkotmánybíróság."
  TECCIKÉRTENI ? ? ?
  AZ ALAPJOGOK FELSOROLÁSÁBÓL KIHAGYTÁK A TULAJDONHOZ VALÓ JOGOT...
  TECCIKÉRTENI ? ? ?”
 • 23. looser2 2010. november 10. 20:23
  „T. Dirac,

  Te ki a magyar humor eme szépségét, csak gyalázni tudod, kérlek tedd vissza narancssárga szemellenződ, és lapíts tovább csendben!
  Köszönöm Pancser”
 • 22. looser2 2010. november 10. 20:18
  „T. Onem!Még, még, még”
 • 21. Dirac 2010. november 10. 20:16
  „19. hozzászólás tibcsi0614

  Nem igaz, már nem az első embertől látjuk ezt a verset, unalmas is, meg sz.r is, ha ezt valaki kreatívnak állítja be, akkor valószínűleg megrekedt az evolúció elején valahol, mondjuk a fáról való lejövetelnél.”
 • 20. Jerry 2010. november 10. 20:15
  „nagyfulesbagoly, nagyot tévedsz.Arany Jánosnak tetszene a vers, hiszen hasonló céllal írta meg az eredeti költeményt is.Az ilyen átirat meg nem árt a versnek,sőt inkább használ, hiszen elismeri hogy Aranynál jobbat nem tud írni, nem is lehet.Javaslom olvasd el, az Így irtok ti című művet, amiben egy író /a nevét találd ki/ kifigurázta a kora neves íróit, és végül azok sértődtek meg,akik kimaradtak a könyvből.Lehet megsértődni a vers miatt a narancsosoknak, de azt nem lehet tagadni, hogy amit mond, az igaz. Arany Jánosnak biztosan tetszene, talán ma már maga is így írná meg a verset egy újabb kapcsos könyvbe.”
 • 19. tibcsi0614 2010. november 10. 20:11
  „11. nagyfulesbagoly
  Először is tanulj meg helyesen írni ! " barátaindnak! "
  Másodszor ha ezzel meggyalázták Arany János emlékét......<moderálva> Harmadszor meg igen is humoros és tanulságos, és legalább vannak nálad sokkal
  kretívabbak is, még ha szerinted nem is az.
  Negyedszer pedig a vers átformálója egyedül jelentette meg itt az írását, nem ketten vagy hárman,
  tehát a hozzászólásod is helytelen ! " Ha már gúnyverset fabrikáltok "
  Legalább is nekem még nem sikerült egyszerre harmad magammal bejelentkeznem, de javítsatok
  ki ha tévedek!
  Ötödször pedig a tegeződéshez mindkét fél beleegyezése szükséges, addig is az alap irányadó elv
  a magázódás! De mivel feltételezem te is szándékosan tegezed le a másikat, így én is ezt teszem
  veled, hátha nagyobb sértődést okozok háborgó lelki világodban ! A többieknek pedig további
  Szép Estét és rengeteg ötletes hozzászólásokat kívánok ! Tibor”
 • 18. Fritz 2010. november 10. 19:58
  „a Showmüsor folytatódik.
  Mikor veszik már a fáradságot,s azzal foglalkoznak,hogy az ország rendbe jöjjön?”
 • 17. okostojas007 2010. november 10. 19:51
  „biztos a gyurcsány volt , a fidesz már bemutatta azt a video felvételt amin csavarhúzóval a kezében
  a kormánypárti laptopok közelében ólálkodik....”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: a kormány hamarosan dönt a magánnyugdíjpénztárról

A kormány hamarosan dönt a magánnyugdíjpénztárból az állami nyugdíjrendszerbe való átlépés pontos szabályairól. Tovább olvasom