Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Életfogytiglant kaptak a pilisi kettősgyilkosság elkövetői

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte kedden a Budapest Környéki Törvényszék a pilisi kettősgyilkosság első- és másodrendű vádlottját.
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte kedden a Budapest Környéki Törvényszék a pilisi kettősgyilkosság első- és másodrendű vádlottját.

A bíróság mindkettőjüket nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ügy harmadrendű vádlottja nyolc, negyedrendű vádlottja hat év fegyházbüntetést kapott bűnsegédként, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt. Az ügy mind a négy vádlottja büntetett előéletű.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, az ügyész pedig három nap gondolkodási idő kért.

A négy ember 2010 októberében Pilisen kirabolt és megölt egy idős párt. A házból értéktárgyakat és készpénzt vittek el mintegy 1,7 millió forint értékben.

Az ügyészség szerint a vádlottak közül hárman régóta ismerték egymást, rendszeresen fogyasztottak kábítószert. Az elsőrendű vádlott 2010 augusztusában szabadult a börtönből, majd megismerkedett a harmadrendű vádlottal, egy nővel, akinek élettársa éppen akkor került börtönbe. A vádlottaknak anyagi gondjaik voltak, ezért úgy döntöttek, hogy kirabolják a harmadrendű vádlott börtönben ülő volt társának jó körülmények között élő édesanyját és párját.

2010. október 8-án este egy kölcsönautóval elindultak Pilisre. Útközben különböző kábítószereket fogyasztottak, a rabláshoz pedig kesztyűket és ragasztószalagot vásároltak. A helyszínre érve a negyedrendű vádlott meggondolta magát, és a kocsiban maradt a helyszínt jól ismerő harmadrendű vádlottal együtt. A vádirat szerint ekkor az első- és másodrendű vádlott úgy döntött, hogy meg sem kísérlik megkötözni a házban tartózkodókat, hanem megölik őket. A házba már késekkel és kisbaltával felfegyverkezve törtek be. Ekkor felébredt a házban tartózkodó asszony, őt hasba szúrták, és a kisbaltával is többször fejbe csapták. A zajra felébredő férfi ekkor ment át párja szobájába, a rablók többször megszúrták, és a baltával fejbe vágták. A férfi összeesett, halálát a vádirat szerint a jelentős vérveszteség okozta.

Az asszony ekkor még élt, ezért őt ismét mellkason és hátba szúrták, a baltával pedig újabb csapásokat mértek a fejére. A vádirat szerint az asszony halálát fejsérülései okozták.

A két férfi ezután összeszedte a házban található arany ékszereket és készpénzt, majd a környéken várakozó autóval elhajtottak. A zsákmányt ezután szétosztotta egymás között az első- és a másodrendű vádlott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KDNP megmondja: reformra szorul az Európai Unió

A kisebbik kormánypárt szerint az egész Európai Unió radikális reformra szorul. Tovább olvasom