Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

El a kezekkel a nyugdíj-megtakarításoktól!

A parlament ma tárgyalja Orbán Viktor képtelen magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat államosító ötletét.
A kormány - a tervek szerint - a jövő hónaptól legalább 14 hónapon keresztül egyszerűen lenyúlná az emberek nyugdíjas éveire félretett pénzének jelentős részét. Semmit nem tudni arról, hogy milyen feltételekkel kaphatják vissza tagdíjbefizetéseiket a károsultak, hogy mi lesz az öngondoskodás egyik alappillérével a magán-nyugdíjpénztárakkal.

A Societas-Baloldali Ifjúsági Mozgalom csütörtökön indított online petíciójához eddig hatezren csatlakoztak, és percről-percre nő a támogatók száma.

Az aláírók azt kérik a miniszterelnöktől és a kormánytól, hogy vonja vissza ezt a képtelen javaslatot, amivel visszavonhatatlan károkat okoz hárommillió magyar embernek és a magyar társadalom jövőbe vetett hitének. A Magyar Szocialista Párt ügydöntő népszavazást kezdeményezett pénteken az Országos Választási Bizottságnál (OVB).

Ha a kormány nem tér jobb belátásra, és változatlanul elfogadtatja a parlamenttel javaslatát, bűnt követ el a fiatalok ellen, a jövőnk ellen. Továbbra is várjuk a csatlakozókat a www.nyugdijam.info címen.

Olvasóink írták

76 hozzászólás
 • 76. meir 2010. október 27. 16:12
  „Na ugye!!!??
  mar a valasztasok elott megmondtam elore!!
  Allamositasok lesznek OV jovoltabol!!-a bevetel gazdagitja az OV csaladi vagyont!!
  akkor lehurrogtatok.............most sirankoztok!! hi-hi-hi !!!”
 • 75. Jerry 2010. október 26. 18:32
  „1120.látom,megint többet írsz ,mint olvasol.Kis hazánkban 386 fős parlament garázdálkodik,Európában a lakosság számához képest legnagyobb politikai apparátust tartjuk el, méghozzá a lakossági átlag élet színvonalánál jóval magasabb bérezéssel.Na és te még bevezetnéd a két kamarás parlamentet, vagyis még emelnéd a számukat? Még a fidesz is csökkentést ígért, 200 főre. Legalább pártod programját olvasd el, ha más értelmes írásra nem vagy hajlandó.Persze, ha kicsit értelmezted volna a fidesz nyugdíjterveit, láthattad volna hogy az egy megvalósíthatatlan zagyva elméleti anyag. Nem lehet össze keverni az állami felosztó kirovó rendszert egy számlán kezelt magán nyugdíj rendszerrel.Kiszámítottad pl mennyi lesz a nyugdíjad? Azt is, hogy ezért menyi járulékot fizetsz be,és az pl meddig fedezné majd a nyugdijat? A fidesz azt állítja,mindenki annyi nyugdíjat kap, amennyire járulékot fizet.A dolgozó lakosság mintegy 52 % minimál bér után fizeti a járulékot, ezért létminimum nyugdíjat fog kapni.A dolgozó lakosság száma csökken,egyre kevesebb minimálbéres tartja majd el az egyre több minmál nyugdíjast.Ez az ország úgy 2/3-ának elszegényedéséhez, egy harmadának gazdagodásához vezet. Ez lesz az a narancsos 2/3 amibe majd a fideszed belebukik. Olvass előbb, írj utóbb.”
 • 74. 1120 2010. október 26. 11:42
  „Tudod a legszomorúbb az, hogy az írott változatban is valószínűleg így jött ki, de ezek a nyomorultak legalább itt, az online-változatban helyesbíthetnének, de nem...
  Kultúrember már csak ezért (sem) engedheti meg azt a luxust magának, hogy ilyen színvonaltalan papírhalmazt járasson!”
 • 73. reszegenisjozan 2010. október 26. 03:48
  „72. hozzászólás reszegenisjozan 2010.10.26. 03:30

  Megkerestem az eredeti MTI hírt. Egyértelműen kiderül a Kisalföld SÚLYOS HIBÁJA, AMELYET MINDENKI ELLENŐRIZHET!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Íme az eredeti MTI hír az MTI honlapjáról:
  http://os.mti.hu/hirek/64747/el_a_kezekkel_a_nyugdij-megtakaritasoktol

  "El a kezekkel a nyugdíj-megtakarításoktól!
  Budapest, 2010. október 25., hétfő (OS) - A parlament ma tárgyalja Orbán Viktor képtelen magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat államosító ötletét.
  ..................
  . Továbbra is várjuk a csatlakozókat a www.nyugdijam.info címen.
  Kiadó: SOCIETAS - Új Mozgalom

  -------------------------------------------------------------------

  Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
  Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
  (c) Copyright MTI Zrt."

  A lényeg az elején, azaz az OS megjelölés, ami micsoda véletlen, lemaradt a kisalfold.hu esetén. A közlemény végén található az általam is bemásolt leírás, amelyben ezt írja az MTI:
  "Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel."

  Én is írok az Országos Sajtószolgálatnak holnap, hogy a kegyetlen és aljas Simon Perez tegnap levágta hét palesztin gyermeknek a fejét.
  Vajon ezt is ilyen módon fogja megjelentetni a Kisalföld és persze más médium is, mint ezt a Societas által küldött közleményt??????????????????????????”
 • 72. reszegenisjozan 2010. október 26. 03:30
  „71. hozzászólás 1120 2010.10.26. 00:34

  Mindenféle kutakodás nélkül, pusztán a józan paraszti észre hagyatkozva látszik, hogy egy ekkora média birodalom nem engedné meg, hogy egy utolsó kis szerkesztő, újságíró így és ilyent írjon a csoport bármelyik kiadványában, ha az nem a cégcsoport érdekeit szolgálná, utasításait követné.

  Ha politikától, párttól, érdekvédelmi csoporttól független lenne a cégcsoport, akkor nem jelenhetnének meg sorozatosan ilyen és ehhez hasonló cikkek.
  Mert itt nem is a valóságtartalommal és nem a szélsőséges kijelentésekkel van baj, hanem az egyértelmű HAZUGSÁGGAL, CSÚSZTATÁSSAL, amely szerint ezt MTI által kiadott hírnek szeretnék beállítani. Mert az MTI egyszerűen nem írt ilyent. Ezt az ifi komcsik, a Societas írta és küldte el az MTI, amely nyílván lehozta ezt a hírt.
  De ha az MTI nem idézőjelben hozta le, akkor őt is perelni lehetne. A Kisalföldet pedig egyértelműen perelni KELL, mert ez olyan, mintha azt mondanám, hogy:
  A kegyetlen és aljas Simon Perez tegnap levágta hét palesztin gyermeknek a fejét.

  Erre ezt az MTI, a Kisalföld, stb idézőjel nélkül hozná le, mintegy saját kijelentésként.”
 • 71. 1120 2010. október 26. 00:34
  „Kedves 69-es!
  Örülök, hogy más is észrevette végre azt az elképesztő eljárást, ahogy ezt a hírt itt közreadták! Már kezdtem azt hinni, hogy egyedül maradok a 61. hozzászólásommal... Amit te írtál, azzal egyetértek, habár zsidózni szerintem nem kéne...

  <moderálva személyeskedő...> (Tapasztalat... Nehezebb őket BÁRMIRŐL meggyőzni, mint egy Jehova Tanúját arról, hogy a Szentírás szó szerinti értelmezése egyet jelent az isteni üzenet megerőszakolásával.)”
 • 70. 1120 2010. október 26. 00:26
  „65.-höz:

  Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Itt a Fidesz elképzelése a nyugdíjrendszerről-még januárból (az MSZP kritikájával együtt): http://www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/uj_nyugdijrendszert_vezetne_be_a_fidesz_33910
  Amiről te írtál, arról (természetesen) szó sem esik.

  Ami a szavazati jogot illeti. Teljes, minden feltétel nélküli szavazati jogot továbbra is csak a Jobbik adna a határon túliaknak. Igaz, hogy a Fidesz új javaslata szerint kivennék a feltételek közül az állandó mo.-i lakhelyet, de ez nem azonos azzal, amit te állítasz. Egyáltalán-bármiféle leegyszerűsített vélemény még korai ezügyben, mert nincs végleges döntés. Van egy olyan verzió is, hogy a 13 mo.-i nemzetiségekhez hasonlóan kapnának csak választójogot, azaz lenne külön listájuk a romániai, a szlovákiai...stb... magyaroknak.
  Előbb-utóbb szerintem rá fognak jönni, hogy a sokféle, szerteágazó képviselet miatt a felsőház újbóli bevezetése a legjobb megoldás. Európa szerte remekül működő kétkamarás parlamentek vannak, ráadásul ennek (is) vannak magyar hagyományai.

  És végül az alapkérdésre adott válaszom: igen, a maszoposok hazudnak, nem tehetnek róla, a génjükben van. Így szocializálódtak, ezt hozták otthonról...stb.”
 • 69. reszegenisjozan 2010. október 26. 00:24
  „Ilyen cikkek esetén jön elő, hogy .... "barátaink" mennyire kézben tartják a médiát.
  Az MTI NEM valamely párt szócsőve. Az MTI gondolom NEM hozott létre, tart fent és NEM reklámoz semmilyen honlapot, semmilyen kezdeményezést.
  A cikkben "elfelejtették" odaírni, hogy ezt a közleményt az MSZP, esetleg mások is, pl ifi komcsik küldték el az MTI-hez...
  <moderálva..>”
 • 68. öszödiböszme 2010. október 25. 20:16
  „Vastaps sborb! Én rendeznék egy túlélő tábort az elmúlt húsz év politikai elitjének Komodón!”
 • 67. sborb 2010. október 25. 20:10
  „Hát egy kicsit érdekes a cikk. Kicit ferdíteni balra szerkesztő úr. Ez a szólásszabadság? Vagy narancsos magyar nemzetünk. Csak hülyítik a népet! Mindegyik oldal, és ti felelős társadalom meg beveszitek és azon vitatkoztok, hogy miért jobb a ajobb a balnál, vagy fordítva. Elárulom egyik sem jó. AZ összes ingyenélőt már 20 évvel ezelőtt ki kellett volna utasítani az országból. Ők eddig több kárt csináltak mint hasznot. Sose az járt a fejükben hogy az ország előbbre jusson, hanem az hogy a zseb minél jobban dagadjon. Nem kell összeborulniuk - bár a háttérben úgyis megteszik - de legalább azokban az ügyekben értsenek egyet ami mindenki számára fontos, és ne a 4 év balra után 4 év éppen ellenkezője legyen. Hisz ők felelős emberek! Annyira hogy a levét mindig mi a dolgozók isszák meg, hisz fizethetünk ígyis-úgyis. Csak nem mindegy (legalábbis nekem), hogy állam bácsi feléli/lenyúlja a járulékomat, vagy éppen tényleg az előrelépésre használja fel. Nem is tudom melyik volt az elmúlt 20 évben, és mi lesz ezután. Asszem az első az igaz....”
 • 66. gjozsi88 2010. október 25. 19:00
  „még annyit:

  "Na most aki ezt a cikket így ide belinkelte a szerkesztőség részéről, annak (egy normális országban) megköszönnék a munkáját és azonnali hatállyal (alkalmatlanság címén) úgy kirúgnák, mint a huszonegy!
  Ez MTI-s hír? Ugyanis ez van feltüntetve..."

  ez lesz a vélemény alkotási jog, a szabad vélemény nyilvánítás..?
  Az MTI jogállamban független szervezet...!
  Már a Petőfi is a sajtó szabadságát követelte...!”
 • 65. gjozsi88 2010. október 25. 18:49
  „62!
  Hallgasd vissza, hogy mit mondott a kampányban a Fidesz a kettös állampolgársághoz kötött szavazati jogról és mit mondott a magán pénztárak államosításáról?

  A szocialisták riogatnak, mert nem lesz szavazati jog, és a szocik akarnak államosítani, amit a Fidesz meg fog akadályozni..!

  Ehhez képest szavazati jog is lesz és államosítás is lesz!

  Persze a szocik hazudnak...!”
 • 64. Agent 2010. október 25. 18:18
  „Tegyük fel, ha ugyanezt egy éve az mszp lépte volna meg, teljesen változatlan formában, szerinted a fidesz elégedetten csettintett volna, hogy "igen, mi is éppen így csináltuk volna" ? Fenét, nekiálltak volna ugyanazt fújni, mint amit most az mszp, tegyük hozzá, teljes joggal. Szóval, a tettet/szándékot kell nézni, nem azt, hogy melyik párt áll mögötte.”
 • 63. Agent 2010. október 25. 18:15
  „62, nézd, azért ennyire nem egyértelmű a dolog, mert ha belegondolsz, pártpreferenciától függetlenül azért ez így ebben a formában nem járja, tehát ha lehet szavazni ellene, megteszem, függetlenül attól, hogy most éppen az mszp kezdeményez, attól, hogy pl. jobboldali vagyok, nem fogom támogatni az előforduló marhaságaikat.”
 • 62. 1120 2010. október 25. 17:04
  „Még egy idézet, de aztán befejeztem, mert ez a sátáni banda még ennyit sem ér:
  "A Magyar Szocialista Párt ügydöntő népszavazást kezdeményezett pénteken az Országos Választási Bizottságnál (OVB)."

  Alig várom! Ezek képtelenek megvárni a 2014-es újabb taknyolást...már jövőre szeretnének kapni (önként és dalolva) még egyet! Hát csak tessék! A népszavazás érvénytelensége ÉS eredménytelensége ugyanis előre borítékolható!
  Csak a földigiliszták...azok nem ismertek még ki benneteket... De már ők is gyanakodnak! :)”
 • 61. 1120 2010. október 25. 16:58
  „Na most aki ezt a cikket így ide belinkelte a szerkesztőség részéről, annak (egy normális országban) megköszönnék a munkáját és azonnali hatállyal (alkalmatlanság címén) úgy kirúgnák, mint a huszonegy!
  Ez MTI-s hír? Ugyanis ez van feltüntetve...
  Az MTI mióta ad ilyen alcímet BÁRMELY általa megjelentetett hírnek? :

  "A parlament ma tárgyalja Orbán Viktor képtelen (sic!) magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat államosító ötletét."

  Aztán a cikkben jól eldugva persze kiderül, hogy ez a Societas nevű alakulat hangulatkeltése csupán és ilyen formában bizony NEM MTI-s hír! Nem PR-akciók kellenek, Kedves Főszerkesztő Úr, szinte minden hónapban... Egyszerűen csak nem szabadna megengedni, hogy olyan kollégák dolgozzanak a lapnál, akiket egy Blikk sem alkalmazna!
  Magáról a cikk lényegéről tömören: megint a nyugdíjasok, megint a hülyítés, megint a félelemkeltés, megint a hazudozás... Szánalmas bagázs!”
 • 60. tradermike 2010. október 25. 16:25
  „Jó a linkelt honlap. Remek próbálkozás e-mail címek begyűjtésére, majd azok direktmarketing spamekkel történő elfele árasztására. Meg nyilván sokat lendít a komolyságán, hogy aláírják Selmeczi Gabriella, Orbán Viktor, Angelina Jolie nevekkel. Én kizárólag papíron írnék alá hasonlót, névvel, szig. számmal, ahogy azt kell.

  Agent, igazad van mint általában. Túl azon, hogy a jelenlegi állás szerint 14 havi 8%-omat köszöni szépen a költségvetés, szép menet lesz ha majd a mnyp felgyűlt pénzemet is elveszik "közös érdekre" hivatkozva. A többi mondandóm self-moderálva.”
 • 59. mecsoka 2010. október 25. 16:18
  „#57 honnan tudod, hogy egy soron következő válság nem viszi e el az egész országot, vagy lépik meg nálunk is a nyugdíjcsökkentést (megint, hiszen 2013tól 15%kal kevesebb)? Nem tudhatod, ennyi”
 • 58. georgbob 2010. október 25. 16:10
  „Mindentől eltekintve a 14 hónapi összeg messze nem a jelentős rész...”
 • 57. AHA 2010. október 25. 16:00
  „miro132
  Ki akarsz nyúlni mielőtt nyugdíjba mennél?
  Miért nem raksz a gyerekeidnek valami olyant egy bankba amit vissza is kapsz valamikor.
  Mert mielőtt ezt a hatalmas zsét a biztosító kifizetné addigra nem lesz belőle egy peták se.
  Éppen egy soron következő válság elviszi az egészet.Vagy megpattan a biztosító.
  Én még nem láttam olyant ami nekünk dolgozik.”
76 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli vízszintet állítanak be a Tisza-tavon

Megkezdődött a Tisza-tó téli időszakra meghatározott és jövő tavaszig érvényben lévő vízszintjének… Tovább olvasom