Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Egymilliárd forintos egészségügyi beruházás kezdődhet Göncön

Kistérségi szakorvosi rendelő épül Göncön csaknem egymilliárd forintból, a létesítmény alapkövét kedden helyezték el az abaúji településen.

Több mint 950 millió forintos európai uniós pályázati támogatással kistérségi szakorvosi rendelőintézetet építenek Göncön, az abaúji városban megépülő szakrendelővel a kistérség csaknem valamennyi településének lakói közúton 20 percen belül elérhetik a járóbeteg-szakellátást. A göncivel párhuzamosan az országban még 15 településen kezdik meg kistérségi feladatokat ellátó szakorvosi rendelőintézet kialakítását ezekben a hetekben, összesen 14,3 milliárd forintos európai uniós támogatással.

Gönc a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kevés híján 900 millió forintot kapott a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ kialakítására. A tervek szerint egy év múlva fogadhatja a betegeket az Abaúj-Hegyközi Többcélú Kistérségi Társuláshoz tartozó 24 településről, ahol 16-18 ezren laknak.

A magyar-szlovák határ közelségét kihasználva a szlovákiai településeken élőket is kiszolgálja az egészségügyi centrum, amely egyebek mellett belgyógyászati, sebészeti, gyermekgyógyászati, szemészeti, nőgyógyászati kezelést biztosít majd. A sebészet - az ambuláns kezelések mellett - kiegészül az egynapos sebészettel. Az új, csaknem 1500 négyzetméteres gönci szakellátó központ 15 állandó alkalmazottal működik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kissé erősödött a forint a bankközi devizapiacon

Kissé erősödött a forint a bankközi devizapiacon kedden. Tovább olvasom