Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Egyetemmé bővítenék a tatabányai főiskolát

A gazdálkodási ismeretek oktatása mellett közigazgatási és alkalmazott műszaki tudományok kar indításával egyetemmé bővítené tevékenységét a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF).
Műszaki területen lézermérnök és alternatív energiamérnök alapszakot indít a főiskola magyar és angol nyelven. Ez a képzés az igények ellenére eddig hiányzott a magyarországi kínálatból - tájékoztatta Kandikó József az MTI-t.

A MÜTF az alkalmazott műszaki tudományok karát a Bay Zoltán Alkalmazott Közalapítvánnyal együttműködve hozza létre. A főiskola tananyagfejlesztésre a napokban adott be egy 470 millió forintos pályázatot. Farkas Krisztina, a főiskolát fenntartó EDUTUS Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a közigazgatási kar megalakításának előkészítésére létrehozzák a Magyary Zoltán Közigazgatási Intézetet, mely a továbbképzésekbe és a vezetőképzésbe kapcsolódna be.

Kialakítottak egy önkormányzati dolgozóknak szóló képzési rendszert is, melyet pályázati lehetőségként kínálnak elsősorban Komárom-Esztergom megye településeinek. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája a régióban technológiai- és tudás-közvetítő szerepet kíván betölteni a kis- és középvállalkozások, a felsőoktatás és a közigazgatás között.

A vállalati kutatási megrendelések teljesítése érdekében vállalkozási irodát alapítottak, mely a közelmúltban fejezte be első megbízását, "Cegléd kistérség teljes körű bemutatása szekunder kutatással" témakörben. A vállalkozói iroda tevékenységét a hallgatókat tömörítő iskolaszövetkezet segíti, ami a diákok részére nemcsak ösztöndíj kiegészítést, hanem szakmai gyakorlati lehetőséget is biztosít.

A szakirányú továbbképzések között Magyarországon egyedülálló a szeptemberben induló üzleti szakújságírás, ahol a képzésben a BBC oktatói is részt vesznek, együttműködve a Magyar Rádióval és a Rádió Alapítvány Akadémiával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Csaba: a GDP jövőre 3-3,5 százalék lehet

Magyarországon a gazdasági növekedés üteme jövőre 3-3,5 százalék lehet, ha az ország marad a mostani… Tovább olvasom