Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Egyelőre nem ragasztanak a pártok

Győr-Moson-Sopron - Három hete állnak kint Győrött a kampányt szolgáló hirdetőtáblák, de a pártok egyelőre igen mérsékelt érdeklődést mutatnak az ingyenes plakátfelületek iránt. Igaz, egy hónap van még az európai parlamenti választásig, Sopronban például még nincsenek is kint a táblák.
Az biztos, hogy az öt évvel ezelőtti EP-választási kampányban három hét után már jóval több plakátot helyeztek ki a pártok azokra a táblákra, amelyeket Győr a Komszolon keresztül biztosít. Persze mindenki tudja, hogy nem az EP-kampány a hazai belpolitika legpezsdítőbb eseménye, össze sem hasonlíthatjuk a magyar parlamenti és önkormányzati választással, amely előtt inkább az a jellemző, hogy nem férnek el egymás mellett a plakátok. A városházára 2006-ban még néhány feljelentés is érkezett, mivel egy-egy szervezet a másik politikai hirdetésére ragasztotta a sajátját, pedig akkor 250 tábla állt a városban. Most csak 100-at helyezett ki a Komszol – tudtuk meg Horváth Klára aljegyzőtől –, ami indokolt, hiszen a 250 már a tavaly március 9-i népszavazás előtt is soknak bizonyult.

Beszéljen helyettünk a tábla, sok ehhez hasonlót láthatunk Győrben. Fotó: Bertleff András
Beszéljen helyettünk a tábla, sok ehhez hasonlót láthatunk Győrben. Fotó: Bertleff András

Az aljegyző elmondta: bár még igen korai szakaszában van a kampány, valóban kevés a plakát, és szokatlanul kicsi – szinte A4-es méretű – hirdetéseket helyeznek ki az aktivisták. A táblák nagy része még üres, éppen ezért érthetetlen – tette hozzá Horváth Klára –, hogy miért rakott az egyik politikai párt plakátot a telefonfülkére. Ez nemcsak szabálytalan, de visszatetsző is, mert éppen a pártok szokták – teljesen jogosan – sérelmezni azt, ha különböző zenei programok, ruhavásárok beharangozóival ragasztják tele mások a kampánycélú táblákat; a jogtalan használatot 30 ezer forintig terjedő bírsággal büntetik. Horváth Klára úgy tájékoztatott egyébként: a táblák kihelyezése 1 millió forintba került – reméljük tehát, hogy megfelelően kihasználják azok, akiket szolgálnak. Persze nem kizárt, hogy még korai jósolni, Sopronban például még ki sem helyezték a hirdetőfelületeket – tudatta Kuslics Balázs városházi szóvivő.

Olvasóink írták

  • 1. jani1961 2009. május 06. 18:05
    „Nem lenne etikus,ilyen válságos időbe.
    A pártok borsos költségekbe hajszolnák egymást.Az adófizetők pénzét,ne egymás lejáratására használják fel.Sőt fel sem szabadna nekik használni egyáltalán azt
    .Kampányoljanak abból a pénzből mit a tagdíjakból beszednek.
    Állami támogatásból semmi sem drága.Sokan meg éheznek.A állami kampánypénzeket tessék inkább hasznos célokra fordítani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízből kilencen érezzük a válságot

Magyarország - Válság ellen válságfű helyett eurót akar a magyarok döntő többsége, ha lehet, akkor… Tovább olvasom