Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Döntő érettségivel

Rendkívül izgalmas és nehéz időszak vár júniusban Pardavi Évára, aki éppen végzős diák.

Névjegy: Pardavi Éva

Kedvencei

Könyv: Egri csillagok
Film: Milliódolláros bébi
Zene: Robbie Williams
Étel/ital: palacsinta/kóla
Színész: Vin Diesel

Rendkívül izgalmas és nehéz időszak vár június 8. és 15. között Pardavi Évára, a Révai-gimnázium végzős diákjára, hiszen azon a héten történelemből érettségizik, s a Szépség Határok Nélkül szépségverseny döntője is 11-én lesz a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

A tizennyolc éves hajadon már születése pillanatában hozzászokhatott az egyenlő feltételek melletti „versenyhelyzethez", hiszen ikertestvére, Károly előtt néhány perccel látta meg a napvilágot. Most még igencsak párhuzamos az életútjuk: öccsével egy osztályba járnak.

Pardavi Évára

Az iskolákban dúló demokráciának köszönhetően Éva generációjának már semmit sem mond a „Diolen Mobi" név. Ez egy letűnt kor névjegye: az iskolában kötelezően hordandó kék köpenynek volt a neve. Ellenzői amiatt kritizálták a viseletet, hogy uniformizálta a diákokat, elfojtva az öltözködésben kinyilvánítható egyéniséget. A köpeny támogatói pedig hangsúlyozták, védte az utcai ruházatot, ugyanakkor tanórán eltakarta a diákok közti anyagi különbségeket. Éva szerint az igazság a kettő között van: ellenzi a iskolaköpenyt, s nem gondolja, hogy újra be kellene vezetni. A jobb anyagi körülmények között élő diákoknak kellene elég érettnek lenniük ahhoz, hogy visszafogják magukat: ne tévesszék össze az iskolát egy divatbemutatóval!

Szakértő szemek Éva testalkatáról azonnal megállapíthatják, hogy korábban sportolt.

Pardavi Éva
Sokáig úszott, hat évet atletizált, versenyszerűen futott a Győri Dózsában, sőt, korosztályos országos bajnoknak is vallhatja magát. Az érettségihez közeledve a tanulmányok azonban kiszorították a napi rendszerességű sporttevékenységet.
Az ez idáig kitűnő tanulmányi eredménnyel büszkélkedő lány továbbtanulási szándékkal az ELTE Jogtudományi Karára jelentkezett, másodikként pedig a Közgázt jelölte meg. Szó mi szó, mindkét egyetemre nagy a túljelentkezés, de Éva kedveli a kihívásokat.

Ilyen indíttatásból jelentkezett a szépségversenyre is. Szerencséjére az írásbeli vizsgák addigra befejeződnek, mire a döntő lesz, de június 8. és 15. között zajlanak történelemből az emelt színtű szóbelik. Ráadásul a versenyre felkészítő napon is szeretne részt venni Éva, hogy a többi lánnyal együtt gyakorolhassa a színpadi koreográfiát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turistaközpont lesz a Habsburg-házból

Turisztikai és kulturális látogatóközponttá alakítják át a mosonmagyaróvári piarista oktatási… Tovább olvasom