Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Diszkótragédia - Hétfőre kész a jogszabály-módosítás

Hétfőre elkészül a kormány által létrehozott munkacsoport azzal a javaslattal, amely a West Balkánban történt tragédia nyomán szigorítaná a bejelentési kötelezettségre vonatkozó jogszabályt.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter múlt héten közölte, hogy a kabinet munkacsoportot hozott létre, amelynek január 31-ig kell kidolgoznia egy jogszabály-módosítási javaslatot annak érdekében, hogy a jövőben megszűnjenek azok a kiskapuk, amelyek a január 15-i diszkótragédiához hasonló eseteket előidézhetik. A tárcavezető akkor azt mondta, hogy a vonatkozó európai irányelvet figyelembe véve is van lehetőség arra, hogy a kereskedelmi tevékenységet végzők esetében ne csupán bejelentési kötelezettség legyen, hanem engedélyezési eljárás is. A kabinet január 31. után megtárgyalja a munkacsoport javaslatát, és ha az alapján nemcsak kormányrendelet-, hanem törvénymódosítás is szükséges, akkor azt beterjeszti a parlament elé.

A diszkótragédiát követően több budapesti kerület fideszes polgármestere közös levelében Orbán Viktor miniszterelnök segítségét kérte a kereskedelmi tevékenység engedélyezési eljárásának szabályozásával kapcsolatban. A polgármesterek szerint ugyanis elfogadhatatlan például az, hogy a tűzoltóság és az építési hatóság előzetes jóváhagyása nélkül nyithasson meg egy étterem vagy szórakozóhely. Január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen három fiatal lány életét vesztette a diszkóból kiáramló tömegben. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány korábbi közlése szerint fulladás okozta. Az ügyben nyolc embert gyanúsítanak halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A rendőrség hétfőn vádemelési javaslattal küldi meg az ügy iratait az ügyészségnek. A szórakozóhelyet a terézvárosi jegyző január 19-én 90 napra bezáratta, majd a West Balkán néhány nappal később a honlapján közölte, végleg bezár.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. január 29. 10:47
    „Persze csak azok mehetnek be, akik ledolgozták a heti negyven órát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedünk - Egy nap halottak nélkül az utakon

Az elmút 24 órában halálos baleset nem volt, viszont 6 súlyos, 25 pedig könnyű sérüléssel járt. Tovább olvasom