Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Diszkótragédia - A West Balkán kijátszotta a rendeletet

A West Balkán Kft. kijátszotta a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendeletet - közölte a Budapest Főváros Kormányhivatala szerdán.
 
A Pesti Imre kormánymegbízott által aláírt közlemény szerint a hivatal - mint másodfokú hatóság - azonnal hozzáfogott a hatáskörének megfelelő vizsgálatokhoz.

Az ellenőrzés során a kormányhivatal megállapította: az elsőfokú hatóságként eljáró VI. kerület Terézváros Önkormányzat jegyzőjének hivatalból tudomása volt arról, hogy a szórakozóhely a bejelentésben közölt feltételektől eltérő nyitvatartási idővel működik. Helyszíni jegyzőkönyvében a jegyző intézkedett is a bezárás érdekében, ám a végrehajtás elmaradt.

A kormányhivatal kedden, felügyeleti jogkörét gyakorolva, utasította az önkormányzatot, hogy a kereskedelmi tevékenység ügyében egy napon belül hozzon döntést és gondoskodjék annak végrehajtásáról.
A szabályozási hátteret megvizsgálva a hivatal megállapította, hogy az ide vonatkozó 210/2009. Kormányrendelet az indokoltnál nagyobb mozgásteret enged, így lehetőséget nyújt a szabályok kijátszására. A vizsgálat eddigi eredménye alapján a West Balkán Kft. is ezt tette.
A Budapest Főváros Kormányhivatala az ügymenetek gyorsítása és a jobb átláthatóság érdekében kezdeményezi a törvényi szabályozás szigorítását, továbbá javaslatot tesz egyes szakhatósági jogkörök egyesítésére.

A hivatal részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak, barátainak - áll a közleményben.

Olvasóink írták

  • 2. sicc 2011. január 19. 14:14
    „Az önkormányzat, a rendőrség, a közterületfelügyelőség is hibás. Senki nem foglalkozott vele mi folyik már a bejáratnál, pedig térfigyelő kamerán látni. És elég feltűnő helyen van.”
  • 1. miracle 2011. január 19. 13:33
    „"lehetőséget nyújt a szabályok kijátszására"
    Lehet ezt másképp is mondani: a szabályok lehetővé teszik.
    Magyarán a sok bürokrata először a saját szemétdombján nézzen körül, hogy ennek ellenére miért ült mindenki nyugodtan a babérokon, megvárva, amíg a 197. esetben ténylegesen is beütött a krach, holott mindenki tudta, mi hogyan működött a gyakorlatban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elütöttek egy gyalogost Budapesten

Elütöttek egy gyalogost a főváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és a Mester utca… Tovább olvasom