Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Daróczi Dávid apja is megpróbált öngyilkos lenni

Daróczi Dávid édesapja 21 évesen öngyilkossági-kísérletet követett el, de felülkerekedett az életösztöne, így életben maradt.
A 70 éves költő nem hisz fia öngyilkosságában, halála rendkívül megviselte, családja a napokban orvost hívott hozzá.

"Soha nem mondtam volna el, de most, egy ilyen tragédia után már nem hallgathatok tovább. Megtörtént, hogy egyszer én is úgy éreztem, elég volt, nincs értelme tovább az életemnek" - kezdett bele évtizedekkel ezelőtti öngyilkossági-kísérletének történetébe Choli Daróczi József, Daróczi Dávid apja.

A 70 éves költő a Blikknek elmondta, 21 éves volt, és már nős, amikor egy szerelmi ügy miatt egy kábeldróttal próbált véget vetni az életének. "Gondosan előkészítettem mindent, titokban akartam megtenni, mert biztos akartam abban lenni, hogy nem menteken meg" - részletezte elkövetési módját Daróczi József, hozzátéve, amikor a kábeldrót megszorult a nyaka körül, kitört belőle az életösztön - reflexből a nyakához kapott, ujját a hurok alá dugta, hogy levegőhöz jusson.

Segélykiáltásait meghallották, és levágták a kötélről. A költő elmondta, tapasztalatai után nem tud hinni benne, hogy fia nagypénteken önkezével vetett véget az életének, hiába állítja ezt a rendőrség.

A volt kormányszóvivő édesapja rosszul viseli fia halálát, a napilapok információi szerint csütörtökön, egy interjú közben karja zsibbadni kezdett, mellkasában pedig erős nyomást érzett.

"Édesapám szívével bajok vannak, két napja kicsit nehezebben vette a levegőt. Kijött hozzá a körzeti orvos, most már jobban van" - nyilatkozta Choli Daróczi József lánya, Anna a Borsnak, amely tudni véli, a költő a következőt kiáltotta rosszulléte közben: "Megyek utánad, édes fiam!" A 37 éves korában elhunyt volt kormányszóvivőt jövő hét szerdán, délután 14 órakor temetik a csepeli temetőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeszcsempész bukott le Borsodban

Kétszáz liter szesszel bukott le közúti ellenőrzéskor egy autós Mezőkövesd térségében, mind a… Tovább olvasom