Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Dandártábornok lett

a börtönparancsnok

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter dandártábornokká léptette elő Pantali Zoltánt, a sopronkőhidai fegyház és börtön parancsnokát.
Jövőre lesz negyven éve, hogy Pantali Zoltán eltöltötte az első szolgálati napját a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási intézetben. A ranglétra legalsó fokán kezdte, időközben elvégezte a rendőrtiszti főiskolát, majd 2001. január elsejétől a fegyház és börtön parancsnoka lett. Az intézet az elmúlt évben kiváló minősítést kapott, mind a mai napig az egyik legjobbnak tartják. Annak ellenére is, hogy 2004 decemberében az egyik elítélt megszökött.
– A dandártábornoki előléptetést nagyban köszönhetem a személyi állománynak, az ő munkájuk is magasan benne van – mondja Pantali Zoltán öltönyben, ugyanis az új egyenruhára még várni kell. – Nálunk közel hétszáz elítélt él, a hivatásos állományban, illetve közalkalmazottként 260-an dolgoznak. A jövő nagy feladata lesz a végrehajtó állomány stabilizálása. Míg nálunk négy hét után munkába állhat egy felügyelő, addig Németországban ezt 24 havi kiképzés előzi meg.
Pantali Zoltán különösen büszke arra, hogy sikerült befejezni az intézmény felújítását. A megszorítások a börtönt sem kerülhetik el, így jelenleg azon dolgozik, hogy pluszforrásokat tudjanak szerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól szolgált a rendőrség az ünnepen?

Tovább olvasom