Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Büntetőfeljelentést tesz a Jobbik az E.ON visszavásárlása miatt

A Jobbik a magas, korrupcióra gyanút adó vételár miatt tesz büntetőfeljelentést.
Büntetőfeljelentést tesz a Jobbik az E.ON visszavásárlása kapcsán a szerinte magas vételár miatt - közölte Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese pénteken az MTI-vel.

"A Jobbik figyelmezteti az ügylet résztvevőit, hogy a magas, korrupcióra gyanút adó vételár miatt büntetőfeljelentést fog tenni, és az ügyletben résztvevő személyek büntetőjogi felelősségre vonását fogja kezdeményezni" - írta az ellenzéki képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Tudatta: bár a Jobbik egyetért a stratégiai ágazatok visszavételével, nincs magyarázat arra, hogy a kilátásba helyezett vételár miért haladja meg többszörösen a becsült cégértéket.

Kitért arra, hogy sajtóhírek szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 875 millió eurós keretösszeggel vételi megbízást adott az MVM közgyűlésén az E.ON Földgáz Trade és az E.ON Storage megvásárlására. Mivel ez az összeg jelentősen meghaladja az érintett vállalatokra vonatkozó 40, illetve 300 milliós értékbecslést - folytatta Volner János -, az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte, a kormánytöbbség azonban ehhez nem járult hozzá.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: "amennyiben – az eddigi fideszes gyakorlatnak megfelelően – most is elmarad az elszámoltatás, a Jobbik kormányra kerülése esetén az igazságszolgáltatásban dolgozó, az elszámoltatást elszabotáló hivatalnokok büntetőjogi felelősségre vonását is kezdeményezni fogja".

Olvasóink írták

 • 6. load 2013. február 04. 19:26
  „5. pancser
  "Ott ahol nincsenek versenytársak és nem is lehetnek, ott nincsen helye a magáncégeknek."
  Hol vannak ezek a helyek pancser?
  Talán már csak Észak-Koreában, mert januártól Kubában is engedik a maszekot.”
 • 5. pancser 2013. február 02. 08:16
  „Ott ahol nincsenek versenytársak és nem is lehetnek, ott nincsen helye a magáncégeknek. A MÁVot legalább 120 éve államosították. Tele van Nyugat-Európa állami cégekkel, még ilyen autógyár is van.
  Az volt az idiótizmus amikor vezetőink azt képzelték, hogy majd a magáncégek mindent megoldanak. Már legalább 140 évvel ezelőtt rájöttek, hogy nem. Emlékszem még a privatizáció ostobaságaira. Ma nincsen egyetlen állami mg- vállalat sem, ahol a gazdáknak bemutathatnák a korszerű mg-i termelési módszereket. Viszont privatizálták az IKR-t és nem történt csoda, ami történt az inkább szomorújáték.”
 • 4. machers 2013. február 01. 20:42
  „Szó nincs korrupcióról.
  Egyszerűen idióták és dilettánsok. Az elmúlt két és fél évben ennek számtalan példáját mutatták. Ilyen pompás üzlet volt a MOL részvények vásárlás a történelmi csúcsponton.
  Ilyen baromság van még vagy egy szekérderékkal. A 40-es IQ-sok pedig örülnek neki.”
 • 3. egon1 2013. február 01. 14:48
  „Tapmancs-embertelen ....!
  Egyetértek veletek ,óriási korrupció van ebben az (üzletben) !
  Tapmancs rátapintottál a lényegre,,ha 800 millió euróért vették meg,akkor az Eon-nak legalább a felét, az az 400 milliót vissza kell osztania a fidess birodalomnak !”
 • 2. embertelen 2013. február 01. 10:19
  „Itt is megismétlem, amit már egy másik cikknél írtam. Csak azért szólok hozzá, hogy legyen valaki, aki a fidesz "részigazságaira" (hazugságaira) felhívja a figyelmet. A gáztározókat nem az EON "nyerte" privatizáción, mint ahogy azt Orbán a nemzetnek be akarja adni, hanem a MOL. A tározókat a MOL, mint privát vállalat adta el hatalmas nyereséggel, 2006-ban az EON-nak. A MOL mint privát cég, zsebre tette a pénzt, most az MVM mint állami vállalat a mi pénzünkből vásárolja vissza. Megjegyzem, hogy az EON örül, mint macska a farkának, hogy végre megszabadul a veszteséges üzletágától. Ezért imába fogják foglalni a főhazug nevét. Az ügy nagyon korrupció gyanús, igaza van a Jobbiknak! Én még azt is el tudom képzelni, hogy Orbán orosz megbizásból vásárolta vissza a gáztározókat.”
 • 1. Tapmancs 2013. február 01. 10:11
  „Hát igen. Ugyan a pontos vételár egyelőre nem ismert (lehet hogy államtitok lesz 200 évre), de a 800 millió eur valóban irreális. Persze ha ebből az Eon 400 milliót visszaosztott a fideszes birodalomnak akkor ott vagyunk kb a reális árnál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pártelnökök vagyonnyilatkozata: kilenc ingatlanja van Mesterházynak

A parlamenti pártok elnökeinek és frakcióvezetőinek vagyoni helyzete nem módosult jelentősen az… Tovább olvasom