Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Brutális kutyatámadás: a tulajdonos szúrta le az ebet!

Súlyos-életveszélyes állapotban szállították kórházba azt az asszonyt, akire unokája kutyája támadt rá csütörtökön délután öt óra körül, Budaörsön.

Az unoka többször is megpróbálta leszedni a nagymamája fejét marcangoló állatot az áldozatáról, de nem sikerült, ezért egy vasvillával leszúrta.Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a budaörsi családi ház udvarán támadta meg a 69 éves asszonyt az unokája amerikai bulldogja.

Az asszonyt súlyos-életveszéles sérülésekkel vitték kórházba. Állapota stabil, a fején és arcán szenvedett sérüléseket. Az unoka - a kutya gazdája - észlelve a támadást, többször is megpróbálta leszedni a fejre támadó állatot az asszonyról. Nem sikerült, ezért vasvillát ragadott és a kutyába döfte és szíven találta az állatot, amely kimúlt. Az eddigi információk szerint a kutyával eddig nem volt gond, az idős asszony gyakran gondozta, etette. A felelősség kérdését a rendőrök vizsgálják.

Olvasóink írták

 • 17. Nahááát 2009. április 03. 20:46
  „Kedves Kobak! Ez tényleg így van. Az a bulldogom, amelyik velem lakik (sajnos a másik máshol lakik) kb 70 kg. Másfél éves, de ha nem egy amerikai staffordshire terrier lenne a párja, rég ellopták volna. Sajnos az végtelenül mamlasz formája, kezd átrgadni a stafira is. Egyébként igazi házőrzők. Ketten együtt 110 kg-ot nyombak és elbújnak a házukba, ha jön hozzánk valaki. :)”
 • 16. Kobak 2009. április 03. 17:46
  „Ambull nem tenne ilyent. Nagy barátságos mamlaszok. Én pont e tulajdonsága miatt nem tartom ezt a fajtát. Vehetnék mellé még két Staffot, hogy el ne lopják. Kivétel ez alól a nem megfelelő tartási körülmény. Sajnos a rossz életkörülmények még az emberekből is képesek kihozni a legrosszabbat.”
 • 15. kackac 2009. április 03. 12:07
  „Van egy nagy kutyám. Labrador és pitbull keveréke. Jó kombináció. Biztos vagyok benne hogy egy nap letépi a lábamat, de vissza is hozza.”
 • 14. kackac 2009. április 03. 11:35
  „Elemér betör egy házba. Beér az előszobába. Hall egy mennyei hangot.
  - Isten figyel téged!
  Körülnéz, senki, megy tovább. Megint csak hallja a hangot:
  - Isten figyel téged!
  Most már kicsit nyomasztja a dolog, de megy tovább, beér a napalliba, és megint hallja:
  - Isten figyel téged!
  Odanéz, hát látja, hogy a papagáj beszél. Rákérdez:
  - Te szövegelsz nekem?
  - Én.
  - És téged hívnak Istennek?
  - Nem, engem Dionünsszosz-nak hívnak.
  - Ki ad ilyen hülye nevet egy papagájnak?
  - Az, aki a pibull-nak az Istent :)”
 • 13. győri01 2009. április 03. 10:06
  „Egyet kell,hogy értsek a 8. hozzászólóval,mivel nekem angol bulldog-om volt és ezek a kutyák nagyon jó idegrendszerrel vannak megáldva.Az meg tévhit,hogy a bulldogok harci kutyák lettek volna valamikor,bár egy-két beszámoló mesél erről is,de nem váltak be,mert nem olyan vérengző típus mint pl.a pitbull.Nagyon magabiztos és bátor ebek,ezáltal nem érzik magukat fenyegetve és nincs miért támadnia.Nem volt a környékünkön olyan kuta amelyik ne félt volna tőle,pedig a légynek sem ártott.Igaz ő sem félt senkitől.Viszont,ha a fiamra rápirítottam,az nem tetszett a kutyának és melléállt,persze nem támadólag,az életemet is rábíztam volna.Nagyon hálás és szeretetre méltó állat.”
 • 12. bálint83 2009. április 03. 10:02
  „Kakac nem tudom hol olvastál pit bullrol de a cikkben nem az biztos!!Amerikai bulldog és pitt bull között órisái külömbség van!Lassan már ott tarunk hogy ha kutya támadásrol hallani akkor az emberek eszébe csak a pit bull jut.Pedig rendes neveléssel az egyik legnormálisabb fajta! Nem védeni akarom a kutyát mert én is ezt tettem volna a sajátommal de ne keltsünk feleslegesen rémhíreket!”
 • 11. buktor 2009. április 03. 09:22
  „...schnauzer volt”
 • 10. buktor 2009. április 03. 09:20
  „Harci kutya, pit bull ... egyre jobb (ja a képen meg schnauzer)!”
 • 9. mira-mira 2009. április 03. 09:19
  „A kedves kutyatulajdonos unokáról miért nem írnak bővebben? Vajon milyen gazdi lehetett? Ok nélkül nemigen támad a kutya ha rendes körülmények között nevelik. Aki meg nem képes rá az ne tartson kutyát . NEM KÖTELEZŐ !!”
 • 8. Nahááát 2009. április 03. 09:14
  „kackac! A cikkben nincs szó pitbull-ról! Tudod, szövegértés... Egyébként meg erősen kételkedek benne, hogy amerikai bulldog volt. Nekem is elyenek vannak, soha nem tennének ilyet, sem ismerőssel sem idegennel. Valószínübb, hogy valami hülye keverék volt, vagy, ha tényleg amerikai bulldog, akkor nagyon csúnya dolgokat csinálhattak vele, hogy ezt tette. Aki ismeri az emerikai bulldogokat, tudja miről beszélek.”
 • 7. kackac 2009. április 03. 08:58
  „Tanulság:
  Ha pitbullod van, tarts otthon vasvillát!
  És gyakorold a célzást!”
 • 6. MTT 2009. április 03. 08:28
  „Miről beszélnek? Kérdés a kutya ellen intézett "támadás" jogossága? Hol a sorrend???”
 • 5. jucuska40 2009. április 03. 07:30
  „Én sem tettem volna másként!! A legjobb megoldás volt..ha nem teszi meg akkor már a magyi nem élne, így nem maradt más választás mint hogy cselekedni!”
 • 4. elemér 2009. április 03. 02:54
  „Amcsik akik tehették már onnan rég visszajöttek. Mo. még a kutyának se tetszik.”
 • 3. mira-mira 2009. április 02. 23:01
  „Az én véleményem: Ha a kutya rendes körülmények közt van tartva és foglalkoznak is vele az nem támadja meg a gazdáját. Arra meg gondolni kéne, hogy milyen fajta kutyát választ. Harci kutya nem való családi környezetbe. A kutyák okosak,de nem minden gazdi az, sajnos.”
 • 2. alien 2009. április 02. 22:50
  „Érdekes a cím, a cikk tartalmát nézve... állatvédők fogalmazták át?
  Sajnálom a történteket..”
 • 1. kovacsgeri 2009. április 02. 20:23
  „Na kíváncsi leszek, mikor írnak az állatvédők....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

334 eddigi munkanélküli kezdhetett dolgozni a kórházakban

334 eddigi regisztrált munkanélküli kezdett dolgozni szerdától az ország 20 kórházában a… Tovább olvasom