Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

BKV: három új kihallgatott

Hűtlen kezelés miatt három új gyanúsítottja van a BKV-ügynek, közülük ketten volt igazgatósági tagok: Tóthfalusi György és Mesterházy Ernő.

A rendőrség közleményében megerősítette az MTI információját, miszerint három új gyanúsítottat hallgattak ki, továbbá különböző kommunikációs szolgáltatásokra vonatkozó szerződések miatt ismét gyanúsítottként hallgatták ki Horváth Évát, Zelenák Tibort és Regőczi Miklóst. A hatodik gyanúsított - M. László - egy kommunikációs cég vezetője.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlése szerint a gyanúsítotti kihallgatások folyamatban vannak, ezzel párhuzamosan házkutatásokat tartanak.

A rendőrség közleményben tudatta: szerdán hat emberrel közölt újabb gyanúsítást a gazdaságvédelmi főosztály a BKV Zrt.-vel kapcsolatos büntetőeljárás során.

"Az eljárás adatai szerint R. Miklós megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy mint a BKV egykori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, Z. Tibor mint a BKV egykori főosztályvezetője a társaság veszteséges működése ellenére a vagyonkezelési kötelezettségük megszegésével a BKV nevében szükségtelen és indokolatlan kommunikációs szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötöttek, illetve igazoltak különböző teljesítéseket" - tartalmazza a közlemény.

Regőczi Miklóst hűtlen kezelés bűntett, Zelenák Tibort bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntett miatt hallgatták ki a nyomozók, akik szerint a volt kommunikációs vezérigazgató-helyettes 12 cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint, Zelenák Tibor pedig 6 cég vonatkozásában több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.

A nyomozók Horváth Évát is gyanúsítottként hallgatták ki ismét, felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A rendőrségi közlemény szerint "a nő szándékosan rábírta a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit, hogy kötelességüket megszegve a társaság veszteséges működésével össze nem egyeztethető, szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek". A rendőrök szerint a gyanúsított 12 cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

Szerda délelőtt a BKV-val kapcsolatos nyomozás során M. Lászlót is gyanúsítottként hallgatták ki bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. A férfi egy kommunikációs betéti társaság vezetőjeként szándékosan segítséget nyújtott a BKV vezetőinek vagyonkezelési kötelezettségük megszegésében, ezzel mintegy 27 millió forint vagyoni hátrányt okozva a közlekedési társaságnak - tartalmazza a rendőrség közleménye.

A közleményből kiderül az is, hogy Tóthfalusi Györgyöt felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A rendőrség közlése szerint "a BKV igazgatóságának egykori elnökeként a társaság veszteséges működése ellenére a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit szándékosan rábírta arra, hogy megszegjék kötelezettségüket". A nyomozók jelenleg is házkutatást hajtanak végre a férfi városházán lévő irodájában.

Ugyancsak gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Mesterházy Ernőt, aki az igazgatóság egykori tagjaként a gyanú szerint szintén szándékosan rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződések megkötésével kötelezettségüket megszegjék.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. február 03. 13:51
    „Isten malmai lassanörölnek.-hát még a magyar bünüldözés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion gázolt az M5-ösön

Műszaki hibás autójából szállt ki a sofőr, akit egy bolgár rendszámú kamion elgázolt. Tovább olvasom