Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Beperelték a MÁV-ot a holokauszt miatt

Beperelték a Magyar Államvasutakat (MÁV) egy chicagói bíróságon a magyarországi holokauszt áldozatainak örökösei; jóvátételt követelnek, amiért a cég a II. világháború idején közreműködött zsidók deportálásában.
A kártérítési keresetben az áll, hogy a beadvány benyújtását kilenc év kutatómunka előzte meg. A kutatás során - amelyet a magyar kormány együttműködése vagy közbenjárása nélkül végeztek el - több tízezer hivatalos dokumentumot vizsgáltak át kelet-európai és német levéltárakból és izraeli irattárakból. Felhasználtak a holokauszt túlélői és történészek birtokában levő okmányokat és anyagokat a washingtoni Holokauszt Múzeum dokumentumgyűjteményéből.

A felperesek - túlnyomórészt a magyar holokauszt áldozatainak izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező hozzátartozói - 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik. Előbbi a holokauszt áldozataitól eltulajdonított vagyon mai áron számolt értéke, utóbbi pedig büntető jellegű jóvátétel, amiért a MÁV "gyalázatos és buzgó módon részt vett a népirtásban".

A holokauszt áldozatainak örökösei és közeli hozzátartozói egyebek között azért perlik a MÁV-ot, mert az "tudatosan biztosított" szerelvényeket ahhoz, hogy 1944 márciusa és októbere között 437 ezer magyar zsidót szállítsanak az auschwitzi gázkamrákba, valamint azért, mert megfosztotta az áldozatokat vagyonuktól és értékeiktől, megszegve ezzel a népirtás tilalmáról szóló nemzetközi egyezményt. A perirathoz egy olyan fotót is csatoltak, amelyen MÁV feliratú vagonok és előtte emberek láthatók, az aláírás szerint zsidók szállnak be a kocsikba.

A kereset szerint a MÁV "pontosan tudta, mit tesz". Csaknem minden szerelvényét éjjel-nappal arra használta, hogy az embereket Auschwitzba szállítsa. A szerelvények üresek voltak, amikor Magyarországra visszatértek. "Az alperes által biztosított szerelvények nélkül több százezer zsidót nem lehetett volna Auschwitzba szállítani" - olvasható az okmányban.

A dokumentum szerint bár szükségképpen érzéketlenség pénzről tárgyalni a holokauszt áldozatai ellen elkövetett kimondhatatlan gonoszság kapcsán, jogi úton csak pénzügyi kártérítést lehet kapni.

A keresetet kedden nyújtották be az illinoisi északi kerületi bíróságon, az ügyben már kijelölték a bírót. A bíróság honlapján fellelhető 10-cv-868 ügyszámú kereset felperesei közül 23-an amerikai lakhellyel rendelkeznek, 69-en Izraelben laknak, egy-egy személy Nagy-Britanniában, Brazíliában, illetve Magyarországon él.

Olvasóink írták

282 hozzászólás
 • 282. meir 2010. február 16. 18:04
  „279!!
  1,; Az O.-rokkevalo, a bibliai idoszamitas szerint; 15-e Iyar 2570-ben Adta Moise Rabbenu-nak a TIZ BESZEDET
  ugyanis szo sincs "TIZ Parancsolatrol"!! Az elso TIZ a Legfontosabb a tobbi 369-bol!!!
  Minden napra van Mitsvaoth positive,es van Mitsvaoth negative, + a Tiz Elso beszed!! E szerint elnek es cselekszenek a mai Haszid Zsidok is!!
  Hogyan is kell ezt erteni? Egyszeru; Minden napra; Betartando szigoruan az Elso TIZ es + egy a 369-bol !! Masnap; ugyancsak az elso TIZ es + egy masodik a 369-bol !! es igy tovabb az ev vegeig!!Az ujevtol elorol kezdodik minden!!!

  Azt remelem nem akarod tagadni,hogy ugy Yeshua,mint az Anyja;Myriam,az Apja;Yoshue,a Tesbvere;Yaacov
  egytol egyig mind Zsidok voltak,Galileabol!!!??Tegyuk fel!!!-NEM szuletik meg egy; Yeshua h´Nocri b´Nzzeret nevu gyermek Beth-Leem ben!!! Hol lenne Most az Egesz Keresztenyseg Nelkule!???
  Mellesleg a Romai jegyzokonyv,Yeshua eliteleserol ma is lathato a Yirushalaim-i Torteneti muzeumban!!
  Az egy Eredeti Romai Okirat!!Szo nincsen benne a Rabbik ilyen vagy olyan ugykodeserol!!!A Romai Prokuratok mellett Egyetlen Rabbinak sem volt olyan hatalma hogy akar csak bele is szolhasson a Romaiak Torvenykezese
  be!!Meg Herodesnek sem volt ehhez hatalma,hiszen a Romaiak Nem mint kiralyt helyeztek a Tronra,hanem CSAK mint Tetrarkha-t!!Meg akar egy egyszeru hazassagtorot is CSAK Romai Engedellyel kovezhettek meg maguk a zsidok!!”
 • 281. Sagittarius 2010. február 16. 10:57
  „Nos, azt gondolom a hozzászólásokból tökéletesen látható, és tetten érhető hogy a szoclib országvezetés miért züllesztette le, rombolta porig a Magyar oktatást. Nekik csak agymosott, tanulatlan (töltelék)embertömegekre van szükségük, akikkel mindenféle maszlagot meg lehet etetni, bármit félre lehet magyarázni, és kényük kedvük szerint irányíthatók zombik módjára. Céljuk kiölni a népből minden igazi emberi értéket, az erkölcsöt, a hitet a nemzeti identitást, a becsületességet, az empátiát, ...stb. Ezekkel az emberekkel tudják megvalósítani, végrehajtatni aljas terveiket, úgy hogy mások számára ők látszólag fedhetetlenek, tiszta kezűek maradhassanak.”
 • 280. Sagittarius 2010. február 16. 09:32
  „Kedves "meir"!
  Azt gondolom itt a társalgásunk vége, hiszen láthatóan nem bírod, vagy nem akarod feldolgozni amit írok, és pusztán fonetikai félremagyarázással próbálod az igazadat hajtani!
  Az igaz, hogy római módszerrel végezték ki Jézust, ám a Zsidó főpapok (Rabbik) keverték a lapokat, és az ő hathatós közbenjárásukra ítélték el a rómaiak! AZON OKBÓL KIFOLYÓLAG, MERT FÉLTETTÉK A RABBIK A HATALMUKAT JÉZUSTÓL!!!!!!!!!!!! A kezüket viszont nem szeretik bemocskolni ahogy azt már a 275. hsz-omban leírtam, ezért a piszkos munkát mindig mással végeztetik el! Ezen fajtára jellemző veleszületett tulajdonság alapján gyaníthatóan Hitler is egy olyan bább volt aki akár a rómaiak elvégezni hivatott lett volna a piszkos munkát a cionista pénzemberek helyett! Az irányítás viszont kissé megcsúszott.
  Szóval, annak ellenére hogy nagy tudású embernek tartalak, és szívesen művelnék veled érdemi vitát, ám azt hogy Te a beszélgetőpartnered ennyire lenézed nem vagyok köteles eltűrni ezért részemről a veled való kontaktálás berekesztve!”
 • 279. nonnobis 2010. február 16. 09:08
  „Meir! Elmondom mi a kereszténység: Isten adta Mózesnek, az emberiségnek a Tízparancsolatot, amiket ember nem tölthetett be (még a tévedhetetlennek hitt rabbijaitok sem!). Ezért Isten előtt minden ember bűnös így halott volt. "A bűn zsoldja a halál". De Isten annyira szerette az embert, hogy saját fiát küldte e földre, hogy töltse be a törvényeket és vérével mossa le a bűnt, amit évezredek alatt az ősök felhalmoztak.
  (tesvérgyilkosság, szodómia, bálványimádás, stb... ismerős? olvashat róla az Ószövetségben eleget). Így aki bűnös, de szívből kéri Jézust Istennél közbenjárásra, bűnei megbocsáttatnak. (nincs kövezés, akasztás, száműzetés stb...) Más lenne a világ ha ezt az utat követné az emberiség.
  Röviden ennyi. Ami meg a vallás létjogosultságát illeti kereszténység másfélmilliárdja (talán nem mindenki téved).”
 • 278. meir 2010. február 16. 02:07
  „Nekem eleg annyi!!!
  Nelkulunk a Ti mai vallasotok Sosem letezhetne!!!!!
  A Keresztenysegnek a Judaizmus nelkul ugyanis NINCSEN SEMMILYEN ALAPJA!!! pont!!!”
 • 277. meir 2010. február 16. 02:05
  „274!!
  1,; NEM tagadjak a letezeset,mar csak a maig is a Yirushalaim-i muzeumban lathato akkori "nepszamlalasi"papirok szerint-(Romai)-amiken ott a Neve,!!!
  2,; A "feltamadast"es az "isten fia" voltat NEM ismerik el!!
  3,; Yeshua-t a Romaiak iteltek el es vegeztek ki!!NEM a zsidok!!!A Keresztre feszites Romai kivegzesi mod,es NEM zsido!!Az idoben a zsidoknal vagy halarakoveztek,vagy felakasztottak eliteltet,de azt is CSAK a Romai helytarto engedelyevel!!
  Talan ha olvasnal es tanulnal is mielott irkalsz hulyesegeket egy neprol akit nem ismersz!!!!

  275!!
  Nekunk nincsenek "papjaink"!!! nekunk csak Rabbi-jaink vannak!!!”
 • 276. Eva- 2010. február 15. 22:25
  „271-hez

  tévedésben vagy:

  a holokauszt dekraláltan egy népre vetült

  a komonisták üldözése pedig nem artikulálható egy-egy jól elhatárolható csoportra.

  ezért a kettőt nem lehet összemosni.

  Komonistákat nem lehet kiválogatni semmiféle szokás, vagy más szempont szerint, nem is tették soha--
  de a zsidók ellen az írásbeliségük és szokásaik , nyelvük őrzése miatt lehettek progromok sorozatosan időről időre
  melyek közül a holokauszt volt a legdurvább.

  Ez kollektív bűnösség a javából,
  a gondolat máig él!”
 • 275. Sagittarius 2010. február 15. 16:44
  „273. meir
  Nem tagadhatod, hiszen dokumentálva van, hogy már abban az időben is a főpapjaitok keverték a kártyát, konspiráltak, vesztegettek, gyilkoltattak ha kellett. Egy dolog az óta is közös ebben, hogy mindig mással végeztetik a piszkos munkát, vagy úgy szervezkednek, hogy az Ő kezük tetlegesen be ne mocskolódjon! Hát tudod, szerencsére ez manapság már a felbújtás büntetőjogi kategóriába tartozik!”
 • 274. Sagittarius 2010. február 15. 16:38
  „273. meir
  Na álljon meg a hadi menet! Mi ez a fenenagy büszkeség Jézusra??? Úgy tudom, a zsidók tagadják a létezését, vagy legalább is azt, hogy Ő az Isten fia! Másrészről pedig Ti öltétek meg, (a saját fajtátokat) ez is egy "szép" magasztos emberi cselekedet. (akár a holokauszt) Most akkor mire nagyképűsködsz?
  Esetleg vegyük azt a részt, amikor a zsidók lefizetik Jézus sírját őrző katonákat, hogy azt mondják, amíg ők aludtak az Apostolok ellopták a testet, és nem feltámadt. (csak úgy megjegyzem, ha aludtak, hogyan láthaták az Apostolokat amint viszik a cuccot?) :-o”
 • 273. meir 2010. február 15. 15:58
  „263!!
  Te NEM tudsz olvasni!!!!! NEM FOGADTAM EL A FELAJANLOTT "KARTERITEST",es NEM IS FOGADOM EL EGYIK UJABBAT SEM!!! Vilagos ezuttal????????-en NEM ADOM EL a Szeretteim Emleket Senkinek!!!!!
  Izrael Allam-rol!!
  Ugy kb,;3000 eve igenis letezett,Juda Kiralysaga,es kozvetlenul mellette Israel kiralysaga,egeszenaddig amig a Babylon-i Nabu Kadnecaar,le nem romboltatta!!!Talan keress ra a Google-on!!!

  265!!
  1,; A Mi nepunk adta Jezus-t az Emberisegnek!!Jezus ugyanis ZSIDO!!kar lenne tagadni!!
  2,; Mi adtuk a Biblia-t az emberisegnek!!
  3,; Mindegyik Monotheista Vilagvallas alapja Tolunk ered!!!
  azt gondolom ettol nagyobb erdem nem is kell!!mutass talan nagyobbat!!!!”
 • 272. kolombela 2010. február 15. 14:26
  „270. Eva- 2010.02.15. 11:14
  Ha már a bizonyítéknál tartasz. A holokausztra milyen kézzelfogható tárgyi bizonyítékot tudtok felmutatni? Nekem ne gyere a fantasztikusnál is fantasztikusabb "szemtanuk" meséivel.”
 • 271. Sagittarius 2010. február 15. 12:19
  „270. Eva-
  A hsz.-om melyik részét érzed fikciónak??
  1. Nincs kollektív bűnösség a Zsidóságnál sem, ahogy nálunk sem.
  2. A zsidók nagy többsége tisztességes ember.
  3. Pár gátlástalan fő"mufti" keveri a lapokat, és nem okoz náluk szívbajt, a saját fajtájuk feláldozása sem. (a világ összes nemzetére igaz)
  4. Régen is, és most is a pénzemberek ráhatására indúltak háborúk (..., Öbölháború, Irak lerohanása, ...stb)

  A fentiek mindegyike önmagában is egyéb bizonyítékok nélkül kiállja a valóság próbáját. Különben is Te állítod az ellenkezőjét, hát bizonyítsd!”
 • 270. Eva- 2010. február 15. 11:14
  „268-269-hez

  No ez már-már vallás!
  ezt a hitet megingatni nem lehet!

  Csak bizonyíték nincs---ezt hinni pedig szabad!”
 • 269. Sagittarius 2010. február 15. 10:19
  „268. kolombela
  "Kezd az az érzésem lenni, hogy Hitler csak egyszerű báb volt a cionisták kezében."

  Hihihi...nekem már rég óta ez az érzésem, ha ezzel megnyugtatlak! 2003 Szeptember 11-én a hazánkban rendezett világ vezető ortodox rabbijainak csúcstalálkozóján Slomo Moshe Amran Izrael főrabbija a következőt nyilatkozta: "A mi hitünkben, a zsidóknál nincsenek véletlen dolgok"! /forrás: Magyar Jelen 2003. Szept. 19./
  Mivel vallom, ahogy nálunk sem, úgy a zsidóságnál sincsen kollektív bűnösség! A nagy többség tisztességes, ember. Vannak viszont páran /ahogy nálunk is/ akik működésükkel megbélyegzik az egész fajt, nemzetet. Az ilyeneknek semmi sem szent, még a saját fajtájuk sem aljas céljaik eléréséhez. Tehát csöppet sem csodálkoznék, ha a céljaik eléréséhez néhány főzsidó keze indította volna el a holokausztot. A Világháborút mindenképpen az ő számlájukra írom, ám a dolgok elfajúltak, és ide jutott a világ. Nem hiszem, hogy sajnáltak feláldozni pár százezer csóró közzsidót a saját fajtájukat, aljas céljaik érdekében, csak hát a dolgok kicsúsztak az irányításukból!”
 • 268. kolombela 2010. február 14. 19:00
  „Kezd az az érzésem lenni, hogy Hitler csak egyszerű báb volt a cionisták kezében. Tervükhöz megtalálták a megfelelő országban a megfelelő embert. Csak gondoljon bele mindenki: ha nem lett volna a II. világháború azon belül a zsidók deportálása és tömeges pusztulása, akkor most nem tudnának a holokausztra hivatkozva antiszemitázni, nem tudnák Európa legerősebb és legbefolyásosabb országát s rajta keresztül az egész nyugati demokráciát sakkban tartani és irányítani. stb. Ezek száraz és cáfolhatatlan tények. Mindent lehet tagadni csak a holokauszt dogmáját nem. Elég csak a német példa ahol a holokauszt tagadása főbenjáró bűn és több év börtön jár érte, nem beszélve arról hogy a mai napig is a németek a kollektív büntetés nyomása alatt állnak és szégyenkezniük kell azért, ami 70 évvel ezelőtt történt.
  Csak nézzetek körül a világ gazdasági és politikai életében. Ázsia , ahova a zsidókat még véletlenül sem hagyják beleszólni sem a gazdaságba, sem a politikába, még a gazdasági válság idején is komoly növekedést produkálnak. Ellenben egész Európa, és a két amerikai kontinens -a telhetetlen zsidó oligarchia tevékenysége miatt kirobbant- gazdasági válságtól szenved.”
 • 267. Sagittarius 2010. február 14. 17:07
  „266. Eva-
  Ne nevettesd ki magad, nekem miért kellene bármit is bizonygatnom? ...ti már bizonyítottatok a világtörténelem során, ami jócskán dokumentálva lett, de még egy hátra van amikor majd úgy kezditek: Tisztelt Bíróság....!

  Az utolső 2 kérdésedre miért válaszolnék?! Aztán úgy adnád el, mint ha a saját találmányod lenne, és még kamatot is számítanál fel érte. Találjátok ki Ti, vagy vegyétek meg tőlünk! ...weheheheheheeeeeeee...”
 • 266. Eva- 2010. február 14. 16:42
  „265-höz

  mivel bizonygatnád ezt?!Amit leírtál?

  Az egész középkor ideje alatt nemes ember pénzzel nem foglalatoskodhatott.
  orvos nem lehetett, mert lenézett mesterség volt
  jogász szintén--ezek lettek a hagyományosan zsidó foglalatosságok.
  Kölcsönt nem volt kötelező kérni.
  A kamat pedig a pénz ára.
  Hogy volt uzsorás? Nos uzsorakamatot sem volt kötelező felvenni.

  Hogy a közösség a szegényebb ámde tehetséges tagját segítette a tanulásában--ezt csak irigyelni lehet.

  elérkezett az újkor és megváltozott minden , amit eddig lenéztek, az vált fontos tudássá--a befektethető tőkével való gazdálkodás közben.
  akkor most nem inkább törvényi szabályozás kéne progrom helyett?

  a holokausz üzenete pedig túlmutat önmagán:..
  mit kezdesz ma a cigányyokkal?!
  a jobbiknak mi a terve?!”
 • 265. Sagittarius 2010. február 14. 16:28
  „261. meir
  Tudod az a borzasztó, hogy valami okból teljesen természetesnek veszitek és elvárjátok a világ minden országától, népétől, hogy úgy kezeljenek, gyámolítsanak benneteket, mint egy anya ..... gyermekét! Csak azt nem értem, mivel érdemeltétek ezt ki, milyen elévülhetetlen hőstettel rukkoltatok ki, milyen világrengető felfedezést adtatok az emberiségnek, amivel erre jogalapot formáltok? <moderálva...>”
 • 264. Eva- 2010. február 14. 16:21
  „263-hoz

  éppen az írásos bizonyíték a perdöntő
  A zsidók azért nem tűntek el a többi sok ókori nép módjára a történelemben, mert őrizték az írásbeliségük által a saját történelmüket.

  mi több a biblia által is!

  Nézd meg Izrael állam történetét sok forrás taglalja.
  és megfogod látni a palesztin -zsidó ellentét kirobbanásának körülményeit.

  Ma pedig ha látogatóba mész Izraelbe érzed a város/ország állandó harckészültségét, és veszélyeztetettségét a palesztinok által a mindennapokban.

  Ha létrejött/létrehozták Izrael államát anno, akkor az ott élő 5 milliós népnek joga van élni a saját életét.
  A támadásokat nem ő kezdte.
  Még alig állt fenn , amikor már támadás érte--olvass utánna!
  egészen meglepő dolgokat olvashatsz !”
 • 263. kolombela 2010. február 14. 15:18
  „260. meir 2010.02.14. 13:24
  Te tényleg nem tudsz olvasni, vagy nem tudod érdemben olvasni azt amit neked írnak.
  Ki a fene beszélt itt arabokról? Én csak azt írtam, hogy az írásos "bizonyítékokon" kívűl semmi sincs, ami arra utalna, hogy izrael állam létezett volna 3000 ezer évvel ezelőtt. Tudod az írást meg lehet hamisítani, a tárgyi leleteket ennél jóval nehezebb. Ez pont olyan, mint Nagy Károly hatalmas birodalma, tárgyi bizonyíték alig van, ellenben írásos annál több maradt fenn. Csak az a baj velük, hogy kb. 70%-ról kiderült, hogy hamisítvány.
  Valahogy a ti "ősállamotok" is van ezzel.

  261. meir 2010.02.14. 13:37
  Naná hogy felajánlott, hiszen nem volt más választása.
  Akkor talán kérjetek kártérítést az akkori csendőröktől, honvédektől. Egyébként akkor lenne valamilyen alapotok kártérítést követelni, ha ti nem viselkednétek úgy a Palesztinokkal ahogy.
  A másik pedig, állandóan háborús veszélyt jelentetek az arab térségben. Jó példa erre Irán, aki nem hajlandó behódolni nektek, hanem feketén-fehéren közli a valós tényeket cselekedetteitekről és kritizál is benneteket. Mert ugye aki nem ért veletek egyet, valamilyen kritikát fogalmaz meg rólatok, vagy netán szemetekre veti azt a népirtást, amit csináltok, azt mindjárt leantiszemitázzátok, pedig nem csak ti vagytok az egyetlen sémi nép. Jókat röhögök azon, amikor Iránt is antiszemitázzátok.”
282 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltehetően kábítószer adásvételen kaptak rajta külföldieket

Feltehetően kábítószer adásvételen kaptak rajta három külföldi férfit - a Nemzeti Nyomozó Iroda… Tovább olvasom