Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Bajnai Gordon: Addig tart a válság, míg a munkanélküliség nő

Egyetértettek az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői pénteki brüsszeli találkozójukon abban, hogy a nemzetközi gazdasági válságnak addig nincs vége, amíg a munkanélküliség növekszik - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az ülést követően tartott helyszíni sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, bár európai és nemzetközi szinten is a javulás jelei mutatkoznak, óvakodni kell a túlzott optimizmustól, mert mindaddig nem tekinthető stabilnak a fellendülés, amíg a munkanélküliség alakulása nem fordul meg.

A Brüsszelben megfogalmazott uniós megállapítások egybeesnek a magyar kormány álláspontjával - szögezte le a kormányfő.
Hozzátette: Európában jelenleg mindenhol növekszik a munkanélküliség, 8 és fél millióra becslik az elvesztett állásokat.

Tájékoztatása szerint Brüsszelben megállapodtak abban is, hogy a munkanélküliség növekedésének megállításáig folytatni kell az összehangolt, tudatos gazdaságélénkítési politikát.

Nem szabad viszont megkezdeni a válság utáni kivezetési programokat, mert "azzal csak súlyosbítanánk a bajt" - fűzte hozzá Bajnai Gordon.

Az Európai Tanács szerint nagy veszélyeket rejt az is, ha a mostani támogatási csomagokat túl hirtelen állítják le - fejtette ki. Ez ugyanis azt is eredményezheti, hogy a világ visszaesik egy újabb válságba. "Ez valódi kockázat" - fogalmazott Bajnai.

Rámutatott: visszaesésekkel, döccenőkkel tarkított lassú növekedés várható Európában, és ˝Magyarországon is még időbe telik, mire az utca embere számára is érzékelhető gyarapodást hoz mindaz az áldozat, amit meghoztunk, és aminek kívülről már látszanak az eredményei˝.

A miniszterelnök beszámolt arról is: megállapították, hogy halad előre az európai pénzügyi újraszabályozás ügye. Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány is benyújtotta az Országgyűlésnek a pénzügyi felügyeletek megerősítéséről szóló jogszabályt, erről remélhetőleg még az idén döntés is születik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó a frekvenciaháborúról: csinált balhé

"Demokráciához nehezen illőnek" nevezte Kóka János vizsgálóbizottság-javaslatát Szijjártó Péter a… Tovább olvasom