Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Az ünnepi asztalra ajánljuk

Haltekercs, magyaros fogasfilé tojásos nokedlivel, vagy netén pulykamelltorta? Válasszon kedve szerint a karácsonyi finomságokból!

Haltekercs

Hozzávalók: 1 kg halfilé (ponty), 4 szelet sonka, 1 csomó újhagyma, fél tubus Piros Arany, 2 szelet füstölt szalonna, só, 1 evőkanál citromlé. A halfilét úgy fektessük, hogy a bőre alulra kerüljön. Locsoljuk meg citromlével és fektessük rá a sonkát. Kenjük be Piros Arannyal, erre kerül a vágott zöldhagyma. Tekerjük össze szorosan roláddá és cérnával kössük át. A roládokat fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Fektessük a tetejére a vékonyra szeletelt szalonnát és tűzálló tálon letakarva mikróban 20 percig süssük. Három perc pihentetés után felszeletelve, burgonyapürével és friss salátával tálaljuk. FEGYVERNEKI SÁNDORNÉ, SOPRON


Magyaros fogasfilé tojásos nokedlivel és lecsóval

Hozzávalók: bőrös fogasfilé, olaj, liszt, só a sütéshez. A nokedlihez: liszt, só, tojás, főzővíz, olaj, hagyma. A lecsóhoz: vöröshagyma, paprika, hegyes erőspaprika, paradicsom, esetleg füstölt szalonna. A fogasfilét ízlés szerint lebőrözzük, vagy rajta hagyjuk a bőrét és bevagdaljuk. Megsózzuk, esetleg fehér borssal fűszerezzük. Olajat hevítünk, a halfilét – ha nagyon vizes lenne, le kell szárítani, hogy ne fröcsögjön – lisztbe mártjuk és megsütjük. Előtte előkészítjük a lecsót és a galuskát a szokásos módon. A lehűtött nokedlihez egy kevés hagymát dinsztelünk, rárakjuk a tésztát, petrezselyemmel vagy kaporral ízesítjük és lazára főzzük. Tálaláskor formázzuk meg egy csésze vagy korong segítségével a tojásos nokedlit. Ha elég kemény(de nem száraz), akkor rátálaljuk a halfilét és körbeöntjük a lecsóval. Kaporral díszítjük. HIDASI FERENCNÉ MARIKA, GYŐR-MÉNFŐCSANAK


Pulykamelltorta

Hozzávalók (4 személyre): 1 kilogramm pulykamell, 1 csomag szeletelt baconszalonna, 1 csomag szeletelt sajt, 5–6 darab gomba, ételízesítő, tojás. Lerakjuk jénaiba vagy tepsibe: alul zsiradék vagy szalonna, aztán a vékonyra szeletelt hús, ízesítővel meghintjük, arra a gomba, ismét hús sajttal, amíg van hozzávaló. A tetejére: 2–3 tojást kis tejjel felverünk, a szalonnás felső rétegre öntjük. Lefedve 25–30 percig sütjük, a fedőt levéve még a szalonna megsüléséig takarékon hagyjuk. Krumplipürével ajánljuk. Tortaszerűen vágjuk fel, savanyúsággal kínáljuk. TÓTH JÓZSEFNÉ, MOSONMAGYARÓVÁR

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétszázmilliárd a pólusvárosoknak

A következő hét évben 600–700 milliárd forint áll rendelkezésre a pólusvárosok fejlesztésére,… Tovább olvasom