Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Az RFV közgyűlése saját részvény vásárlásáról dönt

Legfeljebb 88 ezer darab saját részvény vásárlására kér felhatalmazást az RFV Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyrt. igazgatósága vezetői részvényopciós program céljából.

A BÉT honlapján közzétett határozati javaslatban egy és tízezer forint közötti ár szerepel, de az igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy a fenti sáv meghatározásával a jogszabályi kötelezettségeknek tesz eleget. Az energetikai beruházásokkal és szolgáltatásokkal foglalkozó RFV alaptőkéje 2,4 millió darab egyenként tíz forint névértékű részvényből áll.

A megvásárolni kívánt saját részvény maximuma a jelenlegi jegyzett tőke 3,7 százaléka. A részvényopciós program alapján a jogosult - a vezérigazgató, a vezérigazgató-helyettesek és más vezetők - maximum öt évre szóló névre szóló szerződést kötnek. A javaslat szerint a részvények opciós ára jogosultanként eltérő lehet. A közgyűlés napirendjén az alapszabály módosítása és személyi kérdések is szerepelnek.

Az igazgatóság előterjesztése szerint Makra Dénes tagot visszahívják és helyére azt a Kassai Ákost javasolják megválasztani aki korábban a Mol stratégiai vezetőjeként többek között a Mol-Cez stratégiai szövetség kialakításán dolgozott. Az RFV részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában lehet kereskedni.

A papír a 2009. év utolsó napján 4.801 forinton, az előző záróárnál 13 forinttal magasabban zárt és forgalma meghaladta a négymillió forintot. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 4.895 forint, a legalacsonyabb 1.140 forint volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem okozott nagyobb károkat a szombati vihar Budapesten

Nem okozott nagyobb károkat a szombati vihar a fővárosban, a tűzoltókat azonban ötven alkalommal… Tovább olvasom