Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Az orgazmus a férfi számára természetes, a nő számára luxus?

Egyes felmérések szerint a nők nyolcvan százaléka a szeretkezések alkalmával rendszeresen nem éli át az orgazmust – a gyakorló orvos elegáns mozdulattal dobja félre a statisztikákat. A nőgyógyász tapasztalatai szerint az orgazmusra való képesség hiányát szervi ok elenyésző számban idézi elő, míg lelki ok számtalan lehet.
Illusztráció: MTI
A nő úgy születik, hogy adott számára a lehetőség a legteljesebb boldogság átélésére. Míg a férfiaknál a szexuális zavarok több esetben járnak szervi elváltozással, addig a nők ugyanezt nem mondhatják el magukról: az orgazmus átélésének gyakorlatilag nem létezik számukra akadály. Ha magzati korban nem fejlődik ki egészen a szexualitás központja az agyban, vagy ha szülés közben súlyosan sérül a szülőcsatorna, előfordulhat, hogy a nő átmenetileg képtelenné válik az orgazmusra, ezeknek az eseteknek a száma viszont rendkívül elenyésző – mondja dr. Loboda Fábián. A szentesi kórház nőorvosa nem hisz a statisztikáknak, mondván, hogy a nők nem egészen őszinték ebben a kérdésben.

Nem élik át

A nőgyógyászat gyakorló orvosai szakmai tapasztalataik és ismereteik alapján tudnak segítséget nyújtani a gond-
jaikat felvető nőknek, akik igen kevésszer beszélnek a rendeléseken arról, hogyan élik át, ha nem élik át az orgazmust. Loboda főorvos úgy látja, Magyarországon a férfiak a teremtés koronáiként nehezen viselik el, ha szeretkezés közben nem tették boldoggá szívük hölgyét, a nők pedig az eszükre hallgatva nem is mondják el, ha elmaradt a mindent elsöprő érzés – hiszen nem akarják párjukat megbántani.

Egyforma jogok

Így aztán létrejön az édes homály, melyben az érzékek áramlása és a szeretet lesz a döntő. A tudatos odafigyelés a másikra segíthet a folyamatban, melynek beteljesüléseként a szervezet különböző hormonokkal, endorfinnal és szerotoninnal ajándékozza meg magát. A felfedezés kezdetén állva elképzelhetjük magunkat az erdőszélen – mondja a nőorvos –, ahol a csapások és ösvények megvalósulatlanok, rejtettek és megismerésre várnak.

Sokan úgy vélik, hogy az orgazmus a férfi számára természetes, míg a nő számára luxus. Loboda doktor szerint ez sajnos így van, de egyáltalán nem helyes. Mindkettőjüknek ugyanolyan joga van a boldogság átéléséhez, ehhez azonban eltérő, mégis egymásba vezető utakon juthatnak el.

A nő elsőként gondolataival tehet a legtöbbet a kívánt érzésért. A vágy kialakulását és a beteljesülés elérését gátolja a sértődés, a duzzogás. Ha a nő lenézi a férfit. Ha arra gondol, azután úgyis elhagyja. Ha belebonyolódik az eltúlzott szemérembe és bezárja magát önnön körébe. Viszont ha nyit, elérhetővé válik, lénye bizalommal telt lesz. Kisugárzása szemmel látható, mert mosolyog. Az állapot eléréséhez léteznek varázsigék, melyeket hangtalanul mondogathat magában a nő, mintegy átalakítva a belső struktúráit: „Szeretem magam. Szeretem a szexet.

Feltétel nélkül adok és boldogan fogadok el." Segít magán a nő, ha számára kellemes és izgalmas képeket vetít magának, ábrándozik. Nem titok, hogy a nőt kevésbé érdekli a konkrét szexualitás, sokkal inkább felizgatják azok a szép jelenségek, melyeket ő annak tart. A zene, a szellő, az árny és a fény. Az ellazulás és lebegés már abba a dimenzióba emelte őt, ahol félelem nélkül járhat.

A férfi terhe

Vele van a megértés: a férfi úgy fejezi ki a szeretetét, hogy akarja. Sok ezer éves súlyos tévedés tehát, hogy a női orgazmus egyedül a férfi terhe, a legkevesebb, amit adhat, az időben éber Jelenlét. Az ölelésben nincs feltétel, nincs szabály, semmi sem komoly és bármi elképzelhető. Az egyetlen létező megfoghatatlan, de felfogható jelenség az energia szabad áramlása, az orgazmus egy örömteli, váratlan pillanatban megtörténik. A beteljesülésig vezető útra lépve a nő jól teszi, ha elhiszi: lehetséges. A lélekből fakadó, egész testet átjáró gyönyörűség határtalan és iránytalan.

Nyugati kutatók megmérték és összehasonlították a mély meditációban lévő tibeti szerzetesek és a nők orgazmus közben sugárzott agyhullámait, megállapították, hogy azonosak. A tudomány állása alapján tehát elmondható, hogy ha egy férfi legalább egyszer az életében elvezetett egy nőt a beteljesülésig, tett valamit azért, hogy béke legyen a Földön.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyanyelvi verseny

A kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola a Vörösmarty-napok… Tovább olvasom