Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Az iskola hiába próbálta megmenteni a szigetszentmiklósi gyerekeket

Négy év sem volt elég, hogy a gyermekvédelmi rendszer kiemelje a gyerekeket a családjukból, az iskola hiába tett meg minden tőle telhetőt.
A szüleik kínozták és megerőszakolták a 8, 9 és 10 éves szigetszentmiklósi gyerekeket - a korábbi cikkünkkel kapcsolatban újabb megdönnető részletek láttak napvilágot. A helyi általános iskola igazgatónője a velvet.hu-nak elmondta: négy éven át küzdöttek a gyermekvédelmi rendszerben azért, hogy a bántalmazott gyerekeket kiemeljék a családból. Volt, hogy az iskolában fürdették őket a tanárok, rendszeresen vittek nekik otthonról ételt. Az ügy a rendőrségre is eljutott.
Mivel az iskola nem hatóság, ezért a legtöbb, amit megtehetett, az a családlátogatás, a rendőrségi ügyintézés, a ruhagyűjtés, a tetűirtás, a gyámhatóság és a családsegítő értesítése. Az erőszakról beszéltek a gyerekek a tanáraiknak, a kínzásról, az emberei ürülékkel és patkányhússal etetésről azonban a tanárok csak a sajtóból hallottak először.

A szülők, K. Rudolf és Andrea kiskoruk óta kínozták a gyerekeket (két fiút és egy lányt). A gyerekek több mint egy éve nevelőszülőkhöz kerültek, februárban az apa és az anya is előzetes letartóztatásba került. A velvet.hu úgy tudja, a feleség nyolcadik gyerekét várta, amikor letartóztatták. A nyolc gyerekből kettőt korábban kiemeltek a családból, kettő elhunyt.

A családfőt a környéken élők józan életű embernek ismerték, aki a közeli hulladék-újrahasznosítási telepen dolgozott, fizetését rendszeresen hazaadta. A feleség a szomszédok szerint trehány volt, nem gondoskodott megfelelően a gyerekekről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 és fél év után feladta magát az emberölési kísérlettel vádolt horvát férfi

2007 márciusában az M5-ös autópálya egyik benzinkútjánál szóváltásba keveredett a férfi egy román… Tovább olvasom