Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Az ellenzék még nem kapta meg a törvénycsomagok szövegét

A szocialisták kifogásolják, hogy az Országgyűlés úgy kezdi meg a jövő hét elején a vitát több törvényjavaslatról, köztük a pénzügyi és gazdasági törvénycsomagról, hogy az előterjesztéseket még nem is nyújtották be, így azok szövege csütörtökön még nem ismert.

Tóbiás József szerint nem a parlament feszített tempójával van baj, hanem azzal, hogy az ellenzék nem tudja gyakorolni a jogosítványait.
A szocialista frakcióvezető-helyettes a házbizottság csütörtöki ülése után az MTI-nek elmondta: azok közül a törvényjavaslatok közül - köztük két törvénycsomaggal -, amelyeket jövő héten kezd tárgyalni a Ház, még egyik sincs benyújtva, így azok szövege sem ismert.

Hozzátette: a házbizottság ülésén azt kérték, hogy péntekre legyenek meg az indítványszövegek, amelyek jövő héten kerüljenek ugyan a bizottságok elé, de a Ház csak egy héttel később kezdje meg a tárgyalásukat.

Tóbiás József jelezte, az elhangzott információk szerint a javaslatok kormányzati előterjesztésként kerülnek a Ház elé, így viszont a kabinetnek törvényileg előírt egyeztetési kötelezettsége is van, például az Országos Érdekegyeztető Tanáccsal.

Balsai István, a Fidesz frakcióvezető helyettese a házbizottság csütörtöki ülése után jelentette be: jövő héten elkezdi tárgyalni az Országgyűlés a kormány 29 pontból álló gazdasági akciótervének végrehajtásához kapcsoló törvénycsomagokat.

Olvasóink írták

 • 10. lótusz 2010. július 02. 19:58
  „Gubcsi LajosA Jobbik felháborodással vegyes megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Fidesz ismét egy volt kommunista funkcionáriust juttatott fontos pozícióhoz. Hende Csaba honvédelmi miniszter ugyanis a tárcájához tartozó HM Zrínyi Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatójává Gubcsi Lajost, az MSZMP KB volt osztályvezető-helyettesét nevezte ki - hívja fel a figyelmet a párt pénteki közleménye.”
 • 9. PaPa 2010. július 02. 06:58
  „Az ellenzék helyében inkább kimennék strandolni mert a császárkatonákat úgysem érdekli ki mit mond. A pornép meg örüljön, hogy lukas a segge.”
 • 8. Jerry 2010. július 02. 05:39
  „lótusz, ne olvasd ennyire elfogulatlanul a bárányfürösztő lapot, vagy akkor ne másold ide,mert nem igazán illik a témához.aki mesét akar olvasni, majd megkeresi maga.Egyébként a cikkel kapcsolatban nem értem az mszp aggodalmát.A vezér megmondta, hogy a kormányzás ellenzék nélkül is lehetséges.Lám,míg ellenzékben volt, sértődötten kivonultak a parlamentből, most meg, hogy kormányon vannak, elintézték,hogy az ellenzék akár be se menjen a parlamentbe.A fidesz 2/3 úgyis megszavaz mindent ,amit elé rak a kormány, olvasatlanul.Szerintem egyszerűbb lenne, ha csak üres lapokat osztogatnának, és a vezérbika elbődülése után a narancsosok csak megnyomnák az igen gombot, aztán minden meg van szavazva.Nem kellene időt vesztegetni a hozzászólásokra, felesleges szövegekre.a narancs királyság így is működne.Persze, a bukásért így nem lehet majd senkit okolni, legfeljebb az árvizet,a vihart,a válságot, vagy azt az 1/3 , kb 8 millió embert,aki mégsem a fideszre szavazott. Érdekes, ez az egyharmad egyre több lesz.”
 • 7. Nahááát 2010. július 01. 20:37
  „lótusz! Saját gondolatod is van, vagy csak másolni tudsz?
  Nem kell válaszolni, ez nyilván csak egy költői kérdés volt, nem hiszem, hogy egy jobbik-fanatikusnak lennének önálló gondolatai. Sőt nem hiszem, hogy van mivel gondolkodni... Szánalmas banda!”
 • 6. Alfonz23 2010. július 01. 19:31
  „Ez a hír nem hír. Ez csak azt igazolja, mit vártunk (2/3, stb.).
  Az meg, hogy a kormány ezt mért így csinálja, az lenne a hír. Azt viszont az újságíróktól nem várhatjuk, hogy megírják! Vagy kellene?”
 • 5. arrabonem 2010. július 01. 16:01
  „Nem is fogják.
  Ha lenne agyuk már rájöttek volna. Ha megkapnák is max. WC papír gyanánt lehetne hasznukra, szavuk szappanbuborékhoz foghatóan súlytalan.”
 • 4. miracle 2010. július 01. 15:36
  „Majd OV-ék megszavazzák, hogy nem is kell kiosztani, vagy legfeljebb 2 példányban, egyet rovásírással, egyet meg kínaiul - a szavazás előtt 10 perccel.
  Épül-szépül a diktatúra.”
 • 3. lacuslaszlo 2010. július 01. 15:19
  „Mér nem elég ha a bennfektesek már ismerik ? Minek kiváncsiskodni.”
 • 2. kivagyokén 2010. július 01. 15:16
  „Minek?! A 2/3 úgyis elég mindenre. Lásd KE választás. Akár otthon is maradhatnak”
 • 1. embertelen 2010. július 01. 14:47
  „Orbán Viktor úgy gondolja, minek törvényjavaslatot az ellenzéknek csütörtökig megismerni, amikor mi is csak hétfő reggel ismerjük meg! Csak nyugi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baltával támadt a rendőrökre az őrjöngő férfi

Saját lakásában tört-zúzott, majd baltával támadt a megfékezésére érkező rendőrökre szerdán egy férfi Kőteleken. Tovább olvasom