Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Az angol írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák

Az angol nyelv érettségi írásbelik is rendben befejeződtek csütörtökön országszerte a középiskolákban, az Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatása szerint az OH-hoz eddig semmilyen rendkívüli eseményről nem érkezett jelzés.
Az első idegen nyelvi érettségin 1.198 vizsgahelyszínen  57.023-an, emelt szinten 108 vizsgahelyszínen 7.801-en adtak számot  tudásukról. 

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy  elkülönülő részből állt.   

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt,  amelyből az első, az "Olvasott szöveg értése" részre 60 perc, a  másodikra, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc  állt rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a félórás "Hallott  szöveg értése" vizsgaösszetevő következett, majd végül az  "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora.  

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc volt.  A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepeltek  ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható  időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc volt.  

Emelt és középszinten is egymástól független az egyes  vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag  kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: a megváltozott munkaképességűek veszíthetnek a Széll Kálmán 2.0-val

Az LMP úgy véli, hogy a Széll Kálmán Terv 2.0-val további forrásokat vonhatnak el a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjától. Tovább olvasom