Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Árvíz: tetőzött, illetve apad a Fehér- és a Fekete-Körös

Vasárnap délben tetőzött, illetve apad a Fehér- és a Fekete-Körös; mindkét folyón másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Körkövizig) vasárnap az MTI-vel.

A Kettős-Körös Békésnél még óránként fél centimétert árad, várhatóan 780 centiméteres vízállásnál fog tetőzni.

A Sebes-Körös Körösladánynál vasárnap hajnalban elérte a harmadfokú készültségi szintet, 601 centiméteres magasságnál, és várhatóan még 10-20 centimétert emelkedik, míg hétfőn beáll a folyón a tetőzés. Gyengén, de még árad a Hármas-Körös.

A legmagasabb vízállását Gyománál kedden, míg Szarvasnál csütörtökön fogja elérni. Jelenleg mindkét helyen másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Az igazgatóság a 340 kilométer hosszúságú védvonalakból vasárnap 118 kilométeren tartott fenn harmadfokú készültséget. A védekezésben 717 főt foglalkoztattak. A megjelenő árvízi jelenségek, például a talpszivárgás, a fakadóvíz vagy a töltésszivárgás nem igényelt beavatkozást a védvonalakon.

Enyhén, de tovább növekedett a belvízzel elöntött területek nagysága az igazgatóság működési területén. A közel 27 ezer hektárból 9,4 ezer hektár vetés és 7,8 ezer hektár szántó áll víz alatt.

A Körkövizig munkatársai mind a tíz belvízvédelmi szakaszon másodfokos készültségben védekeznek, a 21 folyamatosan működő szivattyútelep mellé Félhalomnál két mobilszivattyút is beüzemeltek.

A települések közül már 16-ban folytatnak belvízvédelmi tevékenységet az önkormányzatok. Továbbra is a legmagasabb készültség mellett védekezik Doboz község.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az egészségügyi ágazat további tönkretétele zajlik

Azzal, hogy az egészségügyi kormányzat 1,7 milliárd forintot vont el a háziorvosoktól, és az ágazati… Tovább olvasom