Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Árvíz - Edelényben a 27-es számú főúton egy sávon elindulhatott a forgalom

A Borsod megyei Edelényben, a korábbi vízátfolyás helyén, ahol óriási sodrással ömlött a folyó, egy sávon jelzőlámpás irányítás mellett már elindult a forgalom.

A folyó látható módon apad, bár a Bódva utcában csónakkal közlekednek, közben már egy nagy teljesítményű szivattyú pumpálja vissza az utcában lévő vizet a folyómederbe.

A védekezés folyamatos, hiszen az apadáskor a gátakra különösen oda kell figyelni, hiszen napok óta óriási víznyomásnak voltak kitéve, hívták fel a figyelmet a helyi szakemberek. A LíHuillier-Coburg kastély szinte száraz, nem érte el az áradat a barokk épületet.

A levegőből nézve Edelényt és környékét birtokba vette a folyó, mezőgazdasági területeket, utcákat, házakat, kerteket árasztott el, az apadás fölülről is érzékelhető, jól kivehető, ahogy az elöntött területekről folyik a meder felé a víz. A település azon utcáiban, ahol már visszavonult az áradat, statikusok ellenőrzik a házak állapotát, hiszen napokig vízben álltak.

A Bódva utcán és az Újtemplom utcán még mindig a víz az úr, a lakók csónakkal mehetnek be házaikba megnézni értékeiket. A görög katolikus templom is a víz foglya.

A 27-es főút kastély felőli oldala teljesen beszakadt, alámosta az ár, beton- és aszfaltdarabokat szakított ki a burkolatból. A házak előtt méternyi magasan sorakoznak a homokzsákok, még ott is ahonnan már levonult a víz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig mintegy 90 összedőlt házról tudnak Borsodban

Eddig mintegy 90 olyan házról tudnak a szakemberek, amely az áradások miatt dőlt össze… Tovább olvasom