Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ártalmatlanították a Várbazárban talált bombát

A tűzszerészek a helyszínen megsemmisítették a Várbazár területén talált bombából kiszerelt gyújtószerkezetet, a bombatestet pedig rendőri kísérettel a központi gyűjtőhelyre szállítják - közölte szerda hajnalban Németh-Zsohár Agnieszka, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a terület lezárását 1 óra 50 perckor feloldották, a lakók visszatérhetnek lakásukba.

A Várbazár területén a felújítási munkálatok során az Országos Széchényi Könyvtár közelében 70 kilogrammos világháborús német repeszbombát találtak gyújtószerkezettel együtt.

Emiatt 500 méter sugarú körben lezárták és kiürítették a területet, a lakóknak el kellett hagyniuk az otthonaikat.

A kitelepített emberek befogadóhelyéül az I. kerületi Petőfi Sándor Gimnáziumot jelölték ki.

Világháborús bombát találtak a Várbazárban

Korábban:
Világháborús bombát találtak a Várbazár területén kedd délután. A környéket 500 méter sugarú körben lezárják és kiürítik.

Összeült a helyi védelmi bizottság a budai Várbazárban talált világháborús bomba miatt, egyelőre száz méter sugarú körben ürítik ki a környéket - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd este az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta, hogy a honvédség tűzszerészei, a rendőrség, a katasztrófavédelem, illetve a fővárosi kormányhivatal és a kerületi önkormányzat képviselőiből álló bizottság döntése 30-40 lakóházat és 2 szállodát érint. Az első becslések szerint 600 és 1000 közötti azok száma, akiknek el kell hagyni otthonukat. A kitelepített emberek befogadóhelyéül az I. kerületi Petőfi Sándor Gimnáziumot jelölték ki.

A kitelepítés 22 óra tájban kezdődik, annak végrehajtása várhatóan eltart néhány óráig. A tűzszerészek ezt követően látnak munkához - mondta a katasztrófavédelmi szóvivő.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, Németh-Zsohár Agnieszka korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Várbazár területén, az Országos Széchényi Könyvtár közelében végzett felújítási munkálatok során került elő egy 70 kilogrammos német repeszbomba, oldalán olyan gyújtószerkezettel, amit nem szabad elmozdítani, mert bármikor robbanhat.

A kommunikációs tiszt tájékoztatása szerint a munkálatok idejére lezárják a Palota utat, az Ybl Miklós teret, a Sikló utcát, az Árpád utcát, valamint a Lánchíd utcát a Clark Ádám térig, továbbá a budai alsó rakpartot az Ybl Miklós utca és a Döbrentei utca vonaláig.

Korábban:

Világháborús bombát találtak a Várbazár területén kedd délután. A környéket 500 méter sugarú körben lezárják és kiürítik - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Németh-Zsohár Agnieszka elmondta, hogy a budai Vár területén felújítási munkálatok során került elő a 70 kilogrammos német repeszbomba gyújtószerkezettel együtt. Hozzátette: a gyújtószerkezetet nem szabad elmozdítani, mert robbanhat.

Emiatt 500 méter sugarú körben lezárják és kiürítik a területet. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez hány lakóépületet érint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztus 4-ig szünetel a diákhitel igénylése

A Diákhitel Direkten végzett átállási munkálatok miatt az idén nyáron sem lehet augusztus 4-ig diákhitelt igényelni. Tovább olvasom