Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Állatkínzás svéd tévés megrendelésre?

Előfordulhat, hogy megrendezett jelenet volt az a film, amelyet svéd televíziósok készítettek az állítólagos brutális magyar libatollfosztásról - írja a Vasárnap Reggel.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga szerint megkérdőjelezhető a felvétel hitelessége, például azért, mert a svéd újságíró nem kereste meg a magyar állatvédőket, és feljelentést sem tett. Ugyanakkor konkrétan megnevezte Harkakötöny települést, ahol a polgármester szerint öt-hat éve már egyáltalán nincs nagyipari libatartás.

Az állatvédők szerint az állatokkal szembeni túlzott durvaság is gyanút ébreszt, hiszen a gazdáknak nem érdekük, hogy sérülést okozzanak az állatoknak, ezzel ugyanis saját megélhetésüket rontják. A svéd tévések felvételén ráadásul olyan libát is tépnek, amely tolla nem is alkalmas párnatömésre.

Svéd átverés?
Svéd átverés?


A szervezet kurátora szerint ez arról árulkodik, hogy az állatok kínzása nem azért történt, hogy a tollakat később felhasználják. A Fehérkereszt Állatvédő Liga a civil állatvédelmi ombudsmannal közösen a Legfelsőbb Bíróságon feljelentette a svéd újságírót, a testület napokon belül dönt, hogy indít-e eljárást - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 17. MTT 2009. február 23. 09:46
  „akár káros, akár nem én akkor is imádom a libamájat! Ja, meg a friss liba tepertőt! Igaza van az előttem szólónak, aki nem szereti, ne egye. annak ott a müzli.”
 • 16. zsukov 2009. február 23. 09:32
  „A bevásárlóközpontok bizony nem üresek soha és nem 5000-ft -ot kőltenek sok itt az álszegény.”
 • 15. CsabaKiraly 2009. február 22. 23:43
  „A liba-maj legnagyobb resze Franciaorszagba megy, es CSAK a buta nem tudja, hogy ott sokkal tovabb elnek az emberek mint itt. Nem lehet olyan egeszsegtelen kaja az a liba-maj. A baj csak az, hogy mi magyarok nem nagyon tudjuk megengedni magunknak ezt a csemeget.”
 • 14. CsabaKiraly 2009. február 22. 23:39
  „Screw a svedeket. Ne vegyenek tollas-parnat. Se liba-majat. Kozben a szomszed Norvegek meg a balnakat olik es errol semmit se szol a hipokrata swed csak zabalja. Fugg ´em. gg = ck”
 • 13. 1.László 2009. február 22. 14:09
  „Szerintem ezt a szerencsétlen kis hüjét csak felhasználta a konkurencia a magyar libatartók lejáratására hogy aztán majd a saját termékeit tudja értékesíteni a piacon.”
 • 12. aha. 2009. február 22. 13:45
  „lolika
  Hétfőtől csütörtökig úgy 3 óráig üresek a bevásárlóközpontok! Az amit akkor látsz a rezsire sem elég! Hétvégén meg a megrakott kosarakat ahogy elnézem, sokan inkább az élelmiszerhez semmiféle köze nincs saját márkás olcsó termékek vannak!
  A sok K meg L-es rendszámú autók legtöbbje fél évvel ezelőtti,amikor még nem nagyon mertük gondolni,hogy a jelenlegi helyzet bekövetkezik! Úgy hallottam bankos ismerőstől,hogy nagyon sokan megválnának már az autótól, csak már a bankok sem akarják visszavenni,mert nincs hol elhelyezni. Merthogy a használt sem nagyon kell most senkinek.
  Persze ez nem mindenkire vonatkozik,csak általánosság!”
 • 11. lolika_ 2009. február 22. 13:33
  „aha.
  Ha az embereknek nem lenne mit enniük akkor nem lenne tele állandóan a bevásárlóközpont és nem járna annyi K-s és L-es autó az utcákon!
  A libamáj finom, a libahús egészséges, a libatollas párna és paplan kényelmes.”
 • 10. zsukov 2009. február 22. 13:29
  „Nekem csak az a bajom a libamájjal hogy nem én eszem ha koleszterinos ha nem .Akinek nem izlik egyen müzlit tejpororos tejjel.”
 • 9. HarconaMarcos 2009. február 22. 11:48
  „Egyrészt:
  Midenki képzelje el a kedvenc ételét (pépesítve, turmixolva), amiből aztán hirtelen úgy 4-5 liternyit letolnak a torkán a gyomrába egy ügyes kis gumicsővel. Fincsi.
  Másrészt:
  Valamiféle rangsorolást nem ártana a hardcore állatvédőknek felállítani. Rengeteg az elhagyott, kidobott kutya macska, ha van gazda gyakran tartja rettenetes körülmények között az állatát. Lehetne először (már-már faji megkülönböztetés alapon :-) a hozzánk közelebb állókkal foglalkozni. Előbb a négylábúak, aztán háziszárnyasok, a végén pedig akár azt is nézhetjük, hogy elég kíméletesen ütöttem-e agyon a legyet.
  ...bár, ha igaz, hogy a madarak a dínók leszármazottai, akkor szívjanak csak! Elég sokáig nyomtak el bennünket. :-)”
 • 8. aha. 2009. február 22. 11:37
  „AntiKultúra 2009.02.22. 11:25
  Azt mondod a 60-as években nem ettek állatokat? Elárulok egy titkot! Sokkal többet is mint most! Mivel fagyasztó nem volt, a leölt állatokat szinte napokon belül megették! Sőt! Akkor még libát is sokkal többen ettek mint most.Most már lassan csak a kiváltságosoknak jut! Nem az evés rontja az átlagéletkort, hanem az, hogy lassan már nem lesz mit enni az embereknek! A túlhajszoltság. A stressz a megélhetésért! Ez rontotta le a statisztikát!”
 • 7. AntiKultúra 2009. február 22. 11:25
  „Beteg állati termékek zabálása , állatok kínzása, kutyakikötés, bikaviadalok...... elítélendő , mert nem kultúra. A betegre duzzasztott libamáj káros, koleszteringazdag.
  Nem véletlen, hogy a jóléti zabálás leviszi az átlagéletkort.
  Itt a 60-as években tovább éltek...”
 • 6. aha. 2009. február 22. 10:42
  „Hozni akarják a "finom" Tajvani libamájat meg egyebet, gondolom!Mert az biztos nagyon humánus körülmények között nevelkedett. Saját maga kihullajtja a tollát ( a madárinfluenzától), a mája meg szép nagyra püffedt a gyulladástól!Pfúúúj!”
 • 5. aha. 2009. február 22. 09:47
  „Ez is csak Magyarország lejáratásáról szól!Azt a libát is jól pofán kellett volna vágni aki eljátszotta a tömést a Tesco parkolóban! Ce úgy,hogy igazi vér follyon a pofájából!”
 • 4. morfi 2009. február 22. 09:32
  „A toll tépés sem nagyobb kínzás mint a hölgyeknél a szőrteleníttés.
  De ha még is kínzásrol beszélnek a nagy állatvédők,akkor foglalkozzanak a Spanyol bikaviadalokkal!!”
 • 3. blaze 2009. február 22. 09:29
  „Azért gondolkodjatok! Nem egy libatenyésztő szervezet, hanem egy jó pár éve működő, patinás állatvédő egyesület lépett az ügyben! Mellesleg ha nem lenne magalapozott amit állítanak, akkor vélhetően nem indítottak volna bírósági eljárást a svédek ellen!”
 • 2. zotya975 2009. február 22. 08:19
  „Persze-persze nálunk nincs is állatkínzás! A kutyákat is csak egy fotó erejéig tartják 2 méteres láncon vashordó mellett! Az állatvédők is ahelyett hogy azzal foglalkoznak mit sugal egy felvétel, kicsit nézzenek körbe bermelyik településen.”
 • 1. Imcsi 2009. február 22. 07:49
  „És azokat is megkeresték, akik a felvételen a libákat tépték? Megkérdezték tőlük, hogy ezt a tevékenységet üzletszerűen végzik, vagy csak a felvétel kedvéért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Operabál 2009 - az ellentüntetés már megkezdődött

Már tart az Operaházzal szemben megrendezett ellentüntetés. A Független Hírügynökség helyszíni… Tovább olvasom