Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Állásidő helyett szabadság?

Győr-Moson-Sopron - Kisalföld SMS: 30/30-30-449 - „Azt szeretném tudni, mit tehetek, ha a főnökség kitalálta, hogy két hét munka s ugyanannyi fizetetlen havonta. Ki tud ebből megélni? Jogos ez a döntés?" Zsu
Az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) megyénkbeli tisztségviselőinek – Potyondi Antalnak és Kránitz Pálnak – válasza szerint fizetetlen szabadságot csak a dolgozó kérhet, elrendelni nem lehet, a munkáltatónak ezt a jogszabályok nem teszik lehetővé. A munkaügyi szakértők felhívták arra is a figyelmet, hogy ha a munkáltató működési körében felmerült okból nem tud munkát végezni a munkavállalója, akkor az emiatt kiesett időre állásidő, azaz személyi alapbére illeti meg a dolgozót.

(Olvasóink munkaügyi témában kérdéseiket a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik, azokra érdekvédők válaszolnak a lapunk hasábjain.)

Olvasóink írták

  • 2. bunda 2009. március 18. 11:15
    „10 év múlva !”
  • 1. Goldmund 2009. március 17. 20:51
    „A szakemberek válasza szerint tehát a cég nem törvényesen járt el. Ha viszont a dolgozók felét kirúgta volna, a többieket pedig tovább alkalmazza 40 órában, akkor jogszerűen. Hááát, nem tudom, melyik a rosszabb. :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Internetes országos feketelista

Győr-Moson-Sopron - Országos feketelista érhető el az interneten. A több állami nyilvántartás… Tovább olvasom