Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Állami vagyon került önkormányzati tulajdonba Csanyteleken

Szociális feladatainak ellátására használja majd Csanytelek község azt a régi iskolaépületet, amelyet önkormányzati tulajdonba adott egy márciusi kormányhatározat.
A korábbi állami ingatlan ingyenesen cserélt gazdát. Az erről szóló megállapodást B. Nagy László kormánymegbízott adta át ünnepélyes keretek között a település polgármesterének, Forgó Henriknek (független) a szombati tanévzáró ünnepségen. Mint a kormánymegbízott az MTI-nek elmondta: a csaknem öt éve húzódó ingatlanátadási kérelemre egy márciusi kormányhatározat tett pontot. Csanytelek község ugyanis már 2006-ban jelezte, szívesen átvenné az államtól és szociális célra hasznosítaná a csaknem százéves iskolaépületet.

Az önkormányzat többször is költött az állagmegóvásra, felújításra, majd testületi határozatban erősítette meg azt a szándékát, hogy szociális célra hasznosítaná, ha az állam önkormányzati tulajdonba adná. "Miután állami ingatlanra vigyázott az önkormányzat úgy gondolom, hogy nagyon jó kezekbe kerül az ingatlan és ez egy jó döntés volt az állam részéről" - mondta el a kormánymegbízott.

B. Nagy László hozzátette: a döntés márciusban született meg arról, hogy a csanytelekiekével együtt az országban összesen hatvan állami tulajdonú ingatlan kerül ingyenesen az önkormányzatokhoz a közeli hetekben, hónapokban. Az átadásról a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel köt megállapodást minden helyhatóság. Az így megkapott ingatlanokat az önkormányzatok csak törvényben meghatározott feladataik ellátására hasznosíthatják, és 15 évig nem idegeníthetik el.

Csongrád megyében még Óföldeák község kap meg ingyenesen egy földterületet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP-kongresszus - Több felszólaló baloldali fordulatot sürgetett

Török Zsolt beszámolója szerint több felszólaló is baloldali fordulatot sürgetett az MSZP szombati… Tovább olvasom