Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Alakuló ülést tart az Országos Cigány Önkormányzat

A mandátumátvételt követően ma tartja alakuló ülését az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), a testület elnöke várhatóan Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke lesz.

Az újonnan választott képviselők a Duna Palotában veszik át megbízólevelüket, majd ugyanott meg is tartják az alakuló ülést, ahol a törvény szerint elnököt és elnökhelyetteseket választanak.

Az 53 tagú testületben a január 9-i elektori voksolás eredményeként a Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszteri biztos vezette Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott a testületbe, míg a rivális szervezet, az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette MCF (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma) 16 mandátumot szerzett.

A választási eredmények alapján várhatóan Farkas Flóriánt javasolják és választják majd elnöknek az új képviselők, a politikus 1995 és 2002 között két egymást követő cikluson át vezette az országos önkormányzatot.

Bírósági tárgyalása miatt Kolompár Orbán nem vesz részt a roma érdekképviseleti szervezet alakuló ülésén. Kolompár Orbán ellen 2009 novemberében kezdődött büntetőper a Kecskeméti Városi Bíróságon.

Olvasóink írták

 • 6. Stewe 2011. január 20. 22:37
  „semmi rosszat nem szoltam, hiperaktiv a moderátor”
 • 5. Jandex 2011. január 20. 17:50
  „no comment........ Pfuuuj”
 • 4. kolombela 2011. január 20. 14:11
  „Gondolom el is döntik, hogy ki, mikor és mennyit fog lenyúlni az adóforintjainkból!”
 • 3. annobon 2011. január 20. 11:12
  „Akkor most lehet mondani, hogy cigány, vagy nem? Amúgy egy régi Halálos fegyver c. film jelenete jut eszembe, mikor a fekete rendőrfőnök mondja a néger rendőrnek dühösen, hogy "Nigger!" Az csodálkozva néz rá, mire a főnök: "Igen, niggert mondtam! Én mondhatom!" :)”
 • 2. stewe7109 2011. január 20. 10:11
  „Romaügyi miniszteri biztos. Azta q...
  Dehonesztáló kifejezések következnek, addig hallgassunk zenét. Sok sok zenét. Mondom zenét!”
 • 1. arrabonem 2011. január 20. 09:19
  „Hurrá!
  Néhány évtized és ők lesznek a parlament...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politológusok: pártpolitikai alapon ítélték meg Orbán Viktor beszédét

A brüsszeli Európai Parlament vitáit is a különböző pártcsaládok közötti ellentétek határozzák meg, így Orbán Viktor miniszterelnök szerdai beszédének fogadtatását is alapvetően ez befolyásolta. Tovább olvasom