Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Aknagránátokat találtak Balassagyarmaton

Négy aknagránátot találtak Balassagyarmaton, a nagytemplom közelében, a környéket ötven méter sugarú körben kiürítik és lezárják.
 Nem kilőtt állapotúak azok az aknagránátok, amelyeket csütörtök délelőtt találtak Balassagyarmaton. A szerkezeteket elszállítják - közölte a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Németh-Zsohár Agnieszka elmondta: a nagytemplom közelében, árokásás közben talált négy darab, nyolc centiméteres, II. világháborús német repeszaknagránátokat a tűzszerészek elszállítják, és egy kijelölt helyen megsemmisítik.

A kommunikációs tiszt közlése szerint feloldották az állampolgár-védelmi intézkedéseket, így megszűnt az útlezárás, a lakók visszatérhettek otthonaikba.

Korábban egy szakaszon lezárták a Rákóczi fejedelem útját és a Szabó Lőrinc utat. Emellett ötven méteres sugarú körben kiürítették a környéket, ez nyolc lakást, 10 üzletet, összesen 48 embert érintett. Továbbá érintette a Szent Imre Keresztény Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola egyik szárnyát, és a benne tartózkodó mintegy 300 tanulót és pedagógust.

Korábban:

Négy aknagránátot találtak csütörtök délelőtt Balassagyarmaton, a nagytemplom közelében, a környéket ötven méter sugarú körben kiürítik és lezárják - közölte a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Németh-Zsohár Agnieszka elmondta: vízelvezető árok ásása közben találtak rá a nagytemplom és a plébánia közelében a szerkezetekre. Emiatt ötven-ötven méter hosszon mindkét irányban lezárják a Rákóczi fejedelem útját és a Szabó Lőrinc utat, továbbá ötven méteres sugarú körben kiürítik a helyszínt. Ez a környéken lévő üzleteken kívül érinti a Szent Imre Keresztény Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola egyik szárnyát is - tette hozzá.

A kommunikációs tiszt közölte: bár az érintett szárnyban éppen érettségiznek, a vizsgát nem halasztják el, csak átköltöztetik a tanulókat és pedagógusokat egy másik szárnyba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy évre ítélték adócsalásért a makói vállalkozót

A bíróság a jelenleg 50 éves Németh Sándorra kétmillió forint pénzmellékbüntetést és 20 millió… Tovább olvasom