Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

A tűzoltók füstbombákat dobáltak és tűzcsapokat nyitottak meg a demonstráció során

A szakszervezet vezetői szerint addig folytatják hétfőn megkezdett tüntetéssorozatukat, amíg a kormánnyal meg nem állapodnak jogaik védelméről. Szó esett a győri gázrobbanásról is.

OKF: nem kaptak jelentést szabálysértésről

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy a szombati rendvédelmi demonstráción tűzoltók rendbontást vagy szabálysértést követtek volna el, de ha a sajtóban megjelentek bebizonyosodnak, az illetékes parancsnokoknak kell vizsgálatot indítaniuk - mondta a szervezet helyettes szóvivője az MTI-nek.

Hajdu Márton főhadnagy az MTI-nek szombat este arra, hogy a szakszervezeti tüntetésen több tűzoltó a tiltás ellenére egyenruhában vett részt, és az Andrássy úton tűzcsapokat nyitottak meg és füstbombákat dobáltak, úgy reagált: szabálysértések esetén az állomány illetékes parancsnokának kell jelentést tennie és vizsgálatot indítania.

A helyettes szóvivő leszögezte: a tűzoltók védőruhájukat csak rendeltetésszerűen, tehát mentési, bevetési alkalmakkor használhatják, ha más esetekben viselik, az illetékes parancsnokoknak kell vizsgálatot lefolytatniuk.

Arról, hogy a tűzcsapokat megnyitották, csak a sajtóból értesült az OKF vezetése, és azt, hogy azokat milyen eszközökkel és hivatásos vagy önkéntes tűzoltók nyitották-e meg, külön vizsgálatnak kell megállapítania - mondta.

A helyettes szóvivő közölte: az OKF az illetékes parancsnokok jelentése alapján, ha szükséges, vizsgálatot fog indítani, hogy a rendvédelmi szakszervezetek szombati tüntetésén a tűzoltók hivatásukhoz méltatlan magatartást tanúsítottak-e, követtek-e el szabálysértést.

Árok Kornél, a hivatásos tűzoltók szakszervezeti vezetője a tűzcsapok megnyitására még vonulás közben az MTI tudósítójának úgy reagált: "a fiúknak papírjuk van arról, hogy időszakonként ellenőrizniük kell a tűzcsapok állapotát, és ők ennek tesznek eleget". A füstbombákra utalva pedig megjegyezte: háromezer embert nem ellenőrizhet, mi van náluk.

A megmozdulás résztvevői délelőtt Hősök teréről indultak el a Parlament közeli Alkotmány utcába, hogy jogaik védelme érdekében demonstráljanak. A tüntető menetben rendőrök, börtönőrök, tűzoltók, vámosok és katonák voltak.


16 óra 43 perc - A tüntetők nagy része hazament

A fővárosban demonstrálók rendvédelmi dolgozók nagy része elhagyta szombat délután négy óra után a helyszínt, az Alkotmány utcát; a felszólalók szerint több mint tizenötezren vettek részt a megmozduláson.

Az Országház körüli menetet követően az Alkotmány utcában folytatódott a tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák demonstrációja. A kivetítőkön szakszervezetek tájékoztató filmjeit vetítik.

A tervek szerint később koncerttel, majd este nyolc óra után az Országház körüli fáklyás felvonulással folytatódik a demonstráció.

Szakszervezeti vezetők korábban kijelentették: addig folytatják hétfőn megkezdett tüntetéssorozatukat, amíg meg nem állapodnak a kormánnyal jogaik védelméről.

A rendvédelmi szervek állományának tagjaiból álló demonstrációs menet a fővárosi Hősök teréről érkezett a Parlament közelébe, az Alkotmány utcába.

16 óra 4 perc - Szakszervezeti vezetők: a megállapodásig tüntetnek

A rendőrök, a katonák, a börtönőrök és a vámosok szakszervezeti vezetői azt mondták szombati budapesti megmozdulásukon, hogy addig folytatják hétfőn megkezdett tüntetéssorozatukat, amíg a kormánnyal meg nem állapodnak jogaik védelméről.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke úgy fogalmazott: "az ország és az emberek védelmére felesküdött magyarok és nem csürhe vagyunk (…), mi mindenütt ott vagyunk, ahol baj van, a vörösiszapnál, a műegyetemi tűznél, a győri gázrobbanásnál, mert hiszünk eskünk erejében, hivatásunkban és az életben".

A belügyminiszteri tiltás ellenére egyenruhát viselő szakszervezeti vezető azt mondta, már mindent elvettek a tűzoltóktól, csak a korkedvezményes nyugdíjuk és a becsületük maradt.

A rendezvényen felszólaló Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke szerint a civilek "aggódva figyelik" a rendvédelmi dolgozókat, együtt éreznek velük és támogatásukról biztosítják őket.

A fegyveres és hivatásos szervek szakszervezeti vezetői beszédükben állományuk helyzetéről panaszkodtak, azt hangoztatva, a "haza védelmében tett szolgálataikat" a kormány "semmibe veszi", őket teszi felelőssé az ország gazdasági és morális állapotáért. Követelték, hogy a mentősök, akik szintén csatlakoztak akciójukhoz, kiemelt jogi védelmet kapjanak, ismerjék el a munkájukat.

A transzparenseket és szakszervezeti zászlókat lobogtató egyenruhások a beszédek közben (a belügyminiszterre utalva) többször azt skandálták, hogy "Pintér, takarodj!", majd a beszédek végén a tüntetők menetoszlopa elindult, hogy légvédelmi szirénák, füttyszó és skandálások mellett megkerüljék a Parlament épületét a rakparton át. Menet közben több füstbombát is eldobtak úgy, mint amikor délelőtt a Hősök teréről vonultak az Alkotmány utcához.

A közeli Báthory utcában a Magyar Demokratikus Charta tüntetésére érkezők tapssal köszöntötték a vonuló rendvédelmiseket, akik közül  többen azt skandálták, "fegyverbe".

14 óra 45 perc - Főszervező: "a politikusok ne packázzanak velünk"

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke szerint itt az ideje, hogy a politikusok megtanulják, "ne packázzanak" a rendvédelmi dolgozókkal; Kónya Péter, aki a demonstációsorozatot szervező bizottság elnöke is, a rendvédelmi dolgozók szombati fővárosi tüntetésén, az Alkotmány utcában hangsúlyozta, jogaikat minden eszközzel megvédik.

Itt az ideje, hogy a politikusok, "legyenek bármilyen színűek is, megtanulják, hogy ne packázzanak velünk" - mondta Kónya Péter a tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák részvételével tartott demonstráción. A Hősök terétől indult menethez az Alkotmány utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán csatlakoztak a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete tagjai is.

Hangsúlyozta: minden eszközzel meg fogják védeni a jogaikat. Amikor a hivatásukat választották, ismerték a feltételeket, és a juttatásokat "senkinek nincs joga egyoldalúan elvenni" tőlük - tette hozzá.

A demonstrációs bizottság elnöke ismertette a tüntetők nyolc követelését. Ezek szerint kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követelnek, hogy a jelenlegi hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba; sürgetik a már nyugállományúak státuszának és juttatásainak megőrzését; az illetményemelést; az illetményalap és a bértábla legalább az infláció mértékével történő emelésének törvénybe foglalását; a heti 40 órás munkaidőt; az egészség megőrzéséhez, továbbá a rekreációhoz szükséges feltételek állami biztosítását és a korszerű védő- és munkaeszközöket.

A demonstráció a részt vevő szervezetek képviselőinek felszólalásaival folytatódik.

14 óra 23 perc - Megérkezett a Parlamenthez a rendvédelmisek menete

A tűzoltók füstbombákat, hanggránátokat dobáltak, és tűzcsapokat nyitottak meg végig az Andrássy úton. Amikor a rendőrség szakszervezetének tagjai megérkeztek az Alkotmány utca végében álló színpadhoz, a sort záró tüntetők még csak a bazilikánál jártak a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Több tűzcsapot annak ellenére megnyitottak, hogy azokat több rendőr védte, mivel az egyenruhát viselő rendőrök nem tanúsítottak ellenállást - látta az MTI tudósítója.

12 óra 58 perc - Elindult a rendvédelmi dolgozók menete a Parlamenthez

Elindult a tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák tüntető menete szombat délelőtt a fővárosi Hősök teréről a Parlamenthez, hogy a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei által meghirdetett demonstráción jogaik védelmét követeljék - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.

Az 56-osok terén a hivatásos és fegyveres szerveknek az ország különböző részeiből összegyűlt tagjai egy kört tettek a Hősök terén, majd az Andrássy úton rendőri biztosítás mellett menetoszlopban elindultak az Alkotmány utcába. Elől a rendőrök, majd a polgári védelmisek, a katonák, a vámosok, a börtönőrök, majd a tűzoltók vonultak.

Utóbbiak döntő többsége egyenruhát, és bevetési védőruhát visel a belügyminiszter korábbi tiltó határozata ellenére. A menetet két tűzoltóautó vezeti.

Amikor menet a Kodály köröndhöz ért, a sort záró tűzoltók akkor fordultak ki a Hősök teréről, így az Andrássy utat félig megtöltötték.

Nagyon sok szakszervezeti zászló, tiltakozó transzparens és szórólap van a felvonulók kezében, füttyszóval vonulnak végig az úton.

A tűzoltók egyik transzparensére azt írták "mi a macskát is mentjük, de velünk a kutya sem törődik". A börtönőrök és a tűzoltók a vállukon egy-egy koporsót is cipelnek, amelyek - mint mondták - "15 éves szolgálati törvényük" ravatalát jelképezik.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége által meghirdetett tüntetéssorozat hétfőn rendészeti és közigazgatási, illetve polgári védelmi dolgozók demonstrációjával kezdődött, majd vámosok, katonák, börtönőrök és tűzoltók tartottak naponta figyelemfelkeltő akciót korkedvezményes nyugdíjazásuk tervezett megvonása ellen, szerzett jogaik védelmében, illetményemelést és korszerű munkaeszközöket követelve.

Olvasóink írták

72 hozzászólás
 • 72. zakarias3 2011. április 18. 08:52
  „Fortuna54!Hol vannak ma bányák?Java részét már rég bezárták!Éppen azért kellene lépni,és nem a másik szegényembert kritizálni,mert a java rész sincs megelégedve!Csak a magyar ember ilyen,hogy nem azt támadja aki
  hülyétcsinál belőle,hanem a sorstársát!”
 • 71. sopronilakos55 2011. április 18. 08:01
  „Nincs itt másról szó: a hivatalos, állami rendvédelmi szerveket leépítjük, az állami pénzt pedig a saját megbízható magánhadseregünkre költjük. Az olvasó fantáziájára bízom hogy ez kinek jó és miért (annyit megsúgok: nem a népnek és nem azért mert ettől javul a jog- és közbiztonság).
  És adjuk hozzá a bírói kar leváltására tett lépéseket. Na, milyen kép rajzolódik ki ebből?
  Az agitprop központ pedig megmagyarázza ezt miért érdemlik ki a rendőrök, vámosok, BVsek, bírók, vagy azok akik nem elég lelkesek.

  Ti egyáltalán nem tanultatok törit? Nem ismerős senkinek sehonnan a "szalámitaktika"? Akkor: hu.wikipedia.org/wiki/Szal%C3%A1mitaktika

  Ha jobban meggondolom a Kummunista Párt hatalomátvétele és a legsötétebb 50-es évek között alig pár év telt el.”
 • 70. Maori 2011. április 18. 06:55
  „Sokaknak félre állna a szája, ha a rendvédelmisek nem csinálnának semmit. Ha csak a Jókai u 2-4 lakói rászabadulnának a városra, nem kellene kijárási tilalom, hogy elnéptelenedjenek az utcák.
  Az egyik szakszervezet felmérése szerint, a válaszadók 40 %-a hagyná el a testületet, ha a korkedvezményes nyugdíj lehetőségét eltörlik. Tény, hogy 40 évesen nem kerülne senki nyugállományba, de nem is lennének 40 feletti rendőrök, mert már 30 körül leszerelnek, mivel abból a fizetésből, amit az állam fizet, családot alapítani, saját lakáshoz jutni, gyermekeket nevelni, iskolázni nem lehet. Persze ez Pintér úr feleségének varrodai cégének nagyon jól jönne, hisz kínai minőségű egyenruhát világmárkák árszínvonalán tudna, korlátlan és kimeríthetetlen mennyiségben beszállítani.
  Ezzel a lépéssel egy fityinget sem takarít meg az állam. Mert amit megspóról a nyugdíjon, töbszörösét fizeti ki a másik oldalon. Kiképzés, egyenruha, fegyverzet stb.”
 • 69. Túrabakancs 2011. április 17. 23:28
  „A korán nyugdíjba menőktől én csak azt az egyet sajnálom, hogy az életkoruknál
  fogva megszerzett munka és élettapasztalatot is viszik magukkal, ez pedig nem
  biztos hogy jó megoldás. Kell a korkedvezmény a részükre, de a mostani az
  erősen túlzó! A reális az valahol az 55-évesen nyugdíjba menés volna.”
 • 68. fortuna54 2011. április 17. 22:26
  „zakarias.Ne aggodj értem,nincs szükségem rá,hogy valaki hejettem kaparászon. Ám mért nem bányásznak szegödtek el a rend örei,8órás munkaidö jó kereset.Ja ott persze dolgozni is kellene.A tüzoltok elöbb tüntethetnének.Ha jól belegondolunk,senki nincs megelégedve.”
 • 67. zakarias3 2011. április 17. 22:08
  „Fortuna54!Mindenki előtt ott a lehetőség!Ne mástól várd,hogy kikaparják nekd a gesztenyét!”
 • 66. fortuna54 2011. április 17. 21:59
  „Az éhbérért dolgozók,munkanélküliek,éhezö családok ,ök nem tüntethetnének?”
 • 65. .viki27. 2011. április 17. 19:44
  „Sok sikert,és kitartást kívánok a rendvédelmi dolgozóknak,én maximálisan egyetértek velük.Mindenki előtt ott volt a lehetőség a szolgálatra csak ezért azért nem akartak élni vele.Most sokkal könnyebb irigykedni hisz ebben világelsők vagyunk Magyarok.Drukkolok nektek fiúk és bízom benne eléritek amiért most harcoltok.Sok sikert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 64. zakarias3 2011. április 17. 15:57
  „Minden tisztelet azoknak, akik ki merik nyitni a szájukat azért a sok mocsokért,amit a politikus urak művelnek a munkából és bérből élőkkel! Akik pedig őket támadják,éljenek örök életűkben éhbéren!”
 • 63. fegyveres 2011. április 17. 15:36
  „62. Infamous 2011.04.17. 14:39
  Barátom én veled megyek, ha törvénybe garantálták neked a korkedvezményes nyugdíjat és ezt most egyoldalúan el akarják venni tőled. De legközelebb te is gyere velünk!”
 • 62. Infamous 2011. április 17. 14:39
  „jövő héten én is megyek Budapestre hőbörögni, hogy miért nem mehetek 45 évesen nyugdíjba! ki tart velem! :-)”
 • 61. kisati15 2011. április 17. 14:22
  „Ó, Magyarország, mért nem süt már rád a Nap?
  Ó, Magyarország, mért vagy boldogtalan?
  Ó, Magyarország, ha te is érzed amit én,
  Jó lenne már végre ha felébrednél!

  Undorító,hogy ebben az országban mi van.A tegnapi nappal kapcsolatban meg az a legszebb,hogy a mai lapok úgy harangozták be az egészet,mintha csak a nyugdíjról lenne szó. Ami alapján persze sok narancsseggű civil felháborodik,hogy miért akarunk mi kedvezményes nyugdíjat.Pedig szerintem itt jelen pillanatban nem a nyugdíj az elsődleges.Itt arról van szó,hogy kedves első O királyunk,a jobbkezével olajos P. bme -kel azt csinálnak amit akarnak.Én bv-s vagyok és az ismerőseim,rokonaim csak néznek,hogy vagyok képes ennyi pénzért ezt csinálni. Ne a nyugdíjról beszéljünk amikor a megélhetésünkről van szó.Csak mindenki arra tereli a demonstráció lényegét, mert ezzel a civil lakosságot lehet uszítani a rendvédelmiek ellen.Arról nem szólnak a híradások,hogy mennyi pénzből kell és milyen feltételek közt megélnünk.Az is felháborító,hogy mindenki azzal foglalkozik,hogy mi miket akarunk.Mint hivatásos anno azért jöttem ide dolgozni mert megígérték a korkedvezményes nyugdíjat,a megfelelő életszínvonalat,plusz a juttatásokat.A nyugdíjon kívül semmi nem maradt.13.havi törölve,ruhapénz felezve,túlórapénz törölve,jutalmak törölve!!Mit akar még ez a bűnözői bagázs? Remélem a tegnapi tűzoltó rovancs eléggé felpaprikázta őket és kimennek végre a vízágyukkal is,mi melléjük állunk és szerintem olyan rendőr se lesz aki eléjük állna. Bocs,de a terrorelhárítók a Q7-kel.
  Szidjuk és mocskoljuk a szomszédainkat,de nem egyszer megfordult a fejembe,hogy mint az állam által "megbecsült,megfizetett"dolgozója fogom magam és átrakom a székhelyem Szlovákiába.Itt a kutyát nem érdekli pláne nem az én általam szolgált államot,hogy miből rakok a gyerekeimnek az asztalra,fehér vagyok,magyar vagyok,verejtékem árán is azon vagyok,hogy az összes számlát befizessem,<moderálva>
  A szomszédos országokban a civil nem foglalkozik azzal,hogy a hivatásos mennyit keres,mikor megy nyugdíjba, örül neki,hogy vannak és a dolgukkal tudnak foglalkozni,nincs anyagi problémájuk ez által kipihenten tudnak dolgozni és a HIVATÁSUK-ra tudnak koncentrálni. Itthon meg bele sz...-nak a pofánkba.A legszomorúbb az,hogy a civilek egy része is a Királyság mellett áll az olyanok miatt mint az Igazamvan és Infamous akik szerintem vagy egy lesötétített szobában élik életüket vagy pedig fizetett Királyi kötekedők,de remélem egyszer vagy kirabolják őket,vagy kigyullad a házuk és akkor kénytelenek lesznek az általuk fikázott Hivatásosokat hívni (remélem hiába,mert 60 évessen lassan mozog az ember).”
 • 60. db 2011. április 17. 14:07
  „Én is ott voltam, és büszke vagyok arra, hogy ilyen tűzoltóink vannak. Igazán "tökös" gyerekek, akik bátran kiállnak az igazukért. Bár a vezetők mindent elkövettek ennek érdekében, őket nem lehetett megfélemlíteni.
  A legnagyobb összetartás, bajtársiasság náluk tapasztalható véleményem szerint.
  Bízom benne, hogy nem esik bántódásuk, ha már ennyire benne vagyunk akár ennek érdekében is demonstrálhatunk akár városonként!
  Annak aki mégis úgy érzi, hogy a ebben az országban minden baj okozója és a legfőbb ellenség a renvédelmi szervek dolgozói, egy kis összeállítás:
  http://www.youtube.com/watch?v=JBqCpq-1ta4&feature=player_profilepage
  Ehhez tegyük hozzá Lézert, a félhülye és feledékeny Szijjártót és a többieket. Biztos, hogy a rendvédelmi szervek dolgozóit kell gyűlöletetekkel kitüntetni kedves állandóan acsarkodó, vagy éppen irigy "polgárok" ?”
 • 59. fegyveres 2011. április 17. 11:47
  „53. kivagyokén 2011.04.16. 22:27
  58. generális 2011.04.17. 08:22

  Szívemből beszéltek. Én ott voltam tagnap Budapesten, és köszönöm mindenkinek aki támogat bennünket. Szó sem volt randalírozásról, a tűzoltók a csapok kinyitásával csak azt jelezték, hogy bármeddig elmennek. Közben a demonstrálók öltözőszekrényeit törték fel, hogy megnézzék ki milyen ruhában ment a rendezvényre. Én elmúltam 40 éves (jócskán) és nem vagyok nyugdíjas, de abban biztos vagyok, hogy nem fogom tudni ezt a hivatást űzni 55 éves koromig sem, nemhogy 65-ig.”
 • 58. generális 2011. április 17. 08:22
  „ami szörnyű azon kívül, hogy elveszik a kedvezményeket, a HOGYAN veszik el!!!! hogyan tapossák sárba az egyszerű embereket!! ezek a tetvek meg dőzsőlnek, felveszik pofátlanul különböző néven szereplő összegeket!!”
 • 57. Simsa 2011. április 17. 05:42
  „Ja, azt még hozzáteszem, hogy nem vagyunk milliomosok, mert a fizetése sem eget verő. Van lakásunk, amit 25 éves kölcsön nyom. Havi rezsink a hitellel elviszi a fizetését.... Nincs autónk, mi még bevásárolni is gyalog járunk. Nincs veszélyességi pótlék, 13.ik havi. Kaja jegy jár, de azt is január óta nem kapott még... Van mit irigyelni....”
 • 56. egypolgar__sok_kozul 2011. április 17. 05:42
  „Tobzódik itt is a liberális értelmiség, akik az ilyen hivatásra alkalmatlanok, mind fizikailag, mind szellemileg.
  Itt most meg mondhatják keményen, szíthatják a tűzet polgár és egyenruhás közt, holnap tanár és szülő közt, roma nem roma közt, téma mindig lesz. Céljuk az emberek figyelmének elterelése, feszültség keltés, ne vegyük észre mi folyik az országban. Jelentem tudjuk mi folyik
  Tudjátok az ország 99%-a nem veletek van, hanem a hivatásos állomány mellett.
  Erősködhettek itt a neten, hisz csak itt tudtok maradandót alkotni, minden megnyilvánulásotok erősíti az emberekben hogy kik vagytok, mi a célotok. Szóval hajrá hajrá
  Arról is megvagyok győződve hogy a 6-7 lelkes feszültségkeltő mögött 1 vagy 2 élőlény lapul meg csupán.
  Lapul, szó szerint”
 • 55. Simsa 2011. április 17. 05:25
  „Sziasztok!

  Azért vagyok fenn, mert a férjem éppen ismét berendelték. 04.35 kor csörgött a telefonja és már el is ment...
  Én egy rendőr felesége vagyok a férjem nyomozó. Ma van a 12-ik házassági évfordulónk... Úgy telt a tegnapi napunk, hogy 12.00 órakor tehát délben elmentünk 3-an a gyerekkel, hogy csinálunk közös programot... Már 13-00 kor egyedül hoztam haza a gyereket a belvárosból, mert a férjem berendelték. 17.00-kor jött haza. Este leültünk megnézni a TV-ben a Csillag születik műsorát, hogy közösen megnézzük, az első reklámon már nem volt itthon a férjem, mert ismét berendelték. Kérdezem félálomban, hogy mennyi az idő, amikor hazajött. Hajnali 02.00 volt. Most hajnali 05.00 van, és a férjem ismét nincs itthon. Mert 04.35 kor berendelték. 04.45 re lenn kellett lenni, a ház előtt, mert jött érte az autó. Fogalmam sincs mikor jön haza, lehet, csak délben... Ezt a rendőrökön kívül egyetlen más munkahelyen nem csinálják... Ezért volt a korai nyugdíj, amit most elvettek... Ebben a folyamatos készenlétben, ki lehet égni.

  Az sem igaz, hogy a nyomozók, csak irodában ülnek, mert szinte mindig őket is küldik bevetésre, a saját ügyeikben, ami minden hónapban van 40-50 ők mennek ki a gyanúsítottat elfogni pl. Soha nem tudják, hogy a gyanúsítottnál, akiért kimennek, van-e fegyver, kés stb. Kimennek és a szerencsében bíznak, hogy nem lesz semmi bajuk és nem lövi le őket senki....

  Aki ezt sajnálja a férjemtől, nyugodtan kipróbálhatja. Helyhiány van a rendőrségen, lehet jelentkezni.

  Én is csatlakozom ahhoz a mondathoz, hogy a RENDŐR és a TŰZOLTÓ oda megy, ahonnan, mindenki más menekül!!!!”
 • 54. kivagyokén 2011. április 17. 00:34
  „A katonánál elfelejtettem odaírni, vannak akik az 5-6-7 városban szolgálnak, és nem mindig ők kérték! Mert ott kapott beosztást, mert felszámolták Az alakulatot. Ilyenkor a feleségnek új munkahely keresés, gyerekeknek új iskola, új környezet. Egy civil hányszor kezd TELJESEN MÁS környezetben teljesen új életet?”
 • 53. kivagyokén 2011. április 16. 22:27
  „Milyen szépen fel vannak háborodva páran, hogy vannak, akik 25 év után elmehetnek/elmennek nyugdíjba......

  Akkor nézzük:
  Tűzoltó: Szerintem, jól példázza a jelmondatuk a feladataikat.
  Oda mennek, ahonnét mindenki más menekül.
  Tüzet oltanak, balesetek maradványait vakarják össze, vizihullát halásznak, ha, véletlenül van egy kis szabadidejük, akkor öngyilkosjelölteket imádkoznak le a hídról. És, még amit kifelejtettem.
  ŐK MINDIG ÉLESBEN DOLGOZNAK!

  Katonák: Igen, BÉKEIDŐBEN, ők a legfeleslegesebb, pénznyelők. (általában). Ők folyamatosan arra készülnek, amit egy épelméjű ember nem kíván. Járnak külszolgálatra is, nem mindig önként, mert a -törvényben benne van, hogy küldhetik. Amikor hazajön, a pénz jó dolog. De, lehet hogy közben a családja szétment, ha pechje van, akkor még díszalegység is fogadja a reptéren.De, ezen kívül, azért mennek egy kis árvízvédelemre, hó mentésre, kis vörösiszap rakodásra. Ami éppen jön.

  Rendőr: Magában a nevében benne van, mi a feladata. És aki csak egy kicsit is ismeri őket, nagyon jól tudja, messze nincsenek irigylésre méltó helyzetben, mert nálunk azoknak a lényeknek, akik megfékezésére vannak, mindenféle joguk van, bármiért, bármikor feljelentheti a rendőrt. Valaki próbáljon meg visszaszólni német, amerikai, orosz és sorolhatnám a nemzeteket rendőrnek. Valószínűleg megtudná a jogait!

  Vámosok: Ők tényleg nem csinálnak semmit. Végül is ,,csak" szesz- ember- cigaretta- drog csempészekkel ,,randiznak", ahol esetleg nem igazolványt vesznek elő, hanem mondjuk fegyvert. Teljesen hétköznapi dolgok. Bárkivel előfordulhat ugye?

  Smasszerek: Ők megint csak nem érdemlik meg, a kedvezményt. Az ország söpredékére vigyázni igazán nem nagy cucc.

  Szóval tényleg smafu amit csinálnak.

  Azt meg senki ne képzelje, hogy 18-20 éves ember úgy megy ezekhez a testületekhez, hogy a belépés pillanatában elindítja a sakkórát, és amikor 25 évnél leesik a zászló, széket kirúgva elvonul nyugdíjba. Azt sem boncolgatja senki például, hogy mekkora rotáció van ezeknél a testületeknél. Mekkora létszámból, mennyien érik el, ezt a szolgálati időhatárt. Meglepetés lenne a százalékos kimutatás! És azt is tegyük hozzá, normális országban ezek az emberek alapból az átlag fizetés dupláját keresik, itt pedig egyre csökken ez a pénz. Sokszor ami jár, azt is bírósági úton kell behajtani.

  Érdekes módon, bármelyik szervezet bejárata előtt elmegyek, nem látom, a tolongó tömeget, aki ezekre a munkahelyekre be szeretne jutni.

  Tűzoltó? - menjen tűzbe, aki akar.
  Katona? - engem ne ugráltasson senki
  Rendőr?- az mind hülye (kivéve mikor visszahozza az ellopott biciklimet stb.)
  Vámos? -én nem leselkedek napokig
  Smasszer? - persze, majd a sok ....közé járok naponta

  Szóval kifogás mindig akad, bőven

  És igen sajnos vannak tényleg nem odavalók. Ekkora létszámnál előfordul. Őket viszont példás büntetéssel el kell távolítani. Akik viszont normálisan sokszor erőn felül végzik a HIVATÁSUKAT, azokat hagyják már békén!

  Azért azt se felejtsük el, itt minden egyes forintból az szükséges járulékok befizetésre kerülnek! Nem minimálbér, vagy feketemunka.

  És itt semmi másról nincs szó, mint hogy az emberek egész életükben fizessenek, de nem kapnak érte semmit! Mennyi is a nyugdíj korhatár? 65 év? Mennyi az átlagéletkor? 62? Meg is van oldva.

  Ezektől függetlenül, ami még bosszantóbb, hogy az egész semmi másról nem szól az egész dolog, mint arról, hogy az embereket egymásnak ugrasszák. Ez eddig tökéletesen sikerült is.
  Előbb utóbb mindenki sorra kerül.
  Most a kedvezményes nyugdíj van porondon. 150 000 rokkantnyugdíjast akarnak ,,reaktiválni". Hol vannak a munkahelyek?!
  Válogatás nélkül fogják kiszórni a rezsitartozásos embereket. Most ugyan kilakoltatási moratórium van, de a BANK írja az elmaradást. Egyszer ők fognak diktálni, akkor újabb százezrek mehetnek a híd alá.

  És sorban mindenkire sor kerül”
72 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajdúhadház - Rendőrparancsnokot jelent fel a Jobbik

Öt jobbikos parlamenti képviselő büntetőfeljelentést tesz az ellen a rendőrparancsnok ellen, akinek… Tovább olvasom