Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A terrorelhárítás sosem fog fellépni törvénytisztelő polgárokkal szemben

A Terrorelhárítási Központ (TEK) sosem fog fellépni törvénytisztelő polgárokkal szemben, amúgy pedig nem feladata közterületi rendezvények biztosítása sem
A Terrorelhárítási Központ (TEK) sosem fog fellépni törvénytisztelő polgárokkal szemben, amúgy pedig nem feladata közterületi rendezvények biztosítása sem - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel, visszautasítva ezzel a Demokratikus Koalíció és a népszava.hu állításait.

A TEK közleményében érthetetlennek, felelőtlennek nevezte az ellenzéki párt "hamis vádaskodását". A szervezet szerint a DK azzal próbálja riogatni a közvéleményt, hogy a szervezet erőszak alkalmazását tervezné a Sándor-palota előtt tüntető békés polgárokkal szemben.

A TEK ezzel arra utalt, hogy a DK előző nap arra szólította fel "Orbán Viktor magánhadseregét, hogy ne alkalmazzanak erőszakot a Schmitt Pál esetleges hivatalban maradása esetén tüntetőkkel szemben".

A TEK feladata, hogy védelmet és biztonságot nyújtson minden magyar ember számára. Ezt a feladatát mindenfajta terrorfenyegetés esetén ellátta a múltban, és ellátja a jövőben is - szögezték le a közleményben.

Közölték: "a valóságtól és a józan észtől is elrugaszkodottnak" tartják, ezért ismételten és nyomatékosan cáfolják a népszava.hu internetes portál állítását, amely szerint "a TEK szakemberei irányítják a köztársasági elnök lépéseit", "hermetikus elzárását a TEK főigazgatója rendelte el".

Mint írták, a TEK főigazgatója a szervezet egészének irányításáért felel, a köztársasági elnök védelmének részleteiről a Személyvédelmi Igazgatóság állománya gondoskodik. Hozzátették: a védelem jellegének meghatározása szakmai kérdés, ami nem terjed ki az elnök programjának megtervezésére vagy befolyásolására.

A TEK közölte azt is: felkérik a népszava.hu-t, hogy tartózkodjon valótlan állítások közlésétől, mert az jogi következményeket vonhat maga után.

Olvasóink írták

  • 2. Demalgon 2012. március 31. 20:59
    „Don Viktor drogbáró serege?”
  • 1. vitriol2 2012. március 31. 13:19
    „a mi kárpát medence géniusunk egyik elödjének, a kárpátok géniusának román TEK-es legénysége(secu) is csak addig tartott ki "fönökük" mellett mig a tömeg nem indult meg a "fönökük" ellen. és ugye tudjátok, hogy a kárpátok géniusát a saját maga által kinevezett biroság/ügyészség itélte halálra és a saját romániai TEKes legénysége - a secu végezte ki.

    a fenti sorok csak párhuzamok- remélem nálunk ilyen nem lesz- söt én- ha lehet- minden modon tiltakozon a fentiekhez hasonlo megoldások ellen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenntartják a ˝sztrájkkészültséget˝ a háziorvosok

Fenntartja a sztrájkkészültséget a Fakoosz Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége - közölte Selmeczi… Tovább olvasom