Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A templom mellé ülni tilos!

Fáradt turisták óvatosak legyetek! Ha meglátogatjátok Firenze vagy Velence katedrálisait, és esetleg le szeretnétek ülni a lépcsőre, biztos büntetésre számíthattok – áll egy turistáknak szóló olaszországi felhívásban.

Az olasz városatyák által hozott rendelet szerint pénzbírságra számíthatnak azok, akik nem a „megfelelő erkölcsi szabályok" szerint viselkednek a templomok környékén. A firenzei a Dóm, és a velencei Szent Márk-bazilika esetében a büntetés akár az 50 eurót is elérheti.
 
Az erre vonatkozó rendeletet a hónap elején alkották, amikor Monsignor Timothy Verdon a firenzei katedrális tisztségviselője panaszt tett a városházán, amiért e híres templom környéke lassan „szabad illemhelynek" tűnik éjszakánként. Verdon ezenkívül azzal vádolta a városvezetést, hogy nem törődnek a vallási helyek méltóságával, ezáltal olyan helyzetet idéznek elő, hogy ha valaki be szeretne jutni a katedrálisba, azt csak az üldögélő turisták és ajándéktárgy-árusok közti gátfutással teheti meg – írta a Reuters.

A rendelet vezérlő elvei közé tartozik persze, hogy fizessen aki pihenni akar. Azt is várják a szabálytól, majd csak rászoktatja a turistákat arra, hogy a templomok környékén illőn viselkedjenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

55. Eltérő szabványok, normák összehangolása

Tovább olvasom