Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

A tánc világnapja: táncos villámcsődület a pesti Duna-korzón

Gyanútlan járókelők közül előbukkanó táncosok veszik birtokba a tánc világnapján, vasárnap 15 órakor a pesti Duna korzót.
Gyanútlan járókelők közül előbukkanó táncosok veszik birtokba a tánc világnapján, vasárnap 15 órakor a pesti Duna korzót, hogy látványos flashmob akcióval ünnepeljék meg a tánc világnapját és népszerűsítsék a Dunát. A táncos villámcsődülethez speciális, zöld energiát termelő bicikli fogja szolgáltatnia a talpalávalót.

A Danube Flow - Hív a Duna! elnevezésű projekt és a Budapest Tánciskola Szzzevasssz! Tavasssz! című programsorozatának keretében megvalósuló kezdeményezés során a Wild Buffalo LC nevű csapat táncosai veszik birtokba a Duna korzót - olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben.

A flashmob akció ezúttal sortáncként - linedance - valósul meg, amelyet elsősorban country zenére szoktak előadni. A gyanútlan járókelők közül előbukkanó táncosok a Dunával párhuzamosan, egyetlen hosszú sorba rendeződve fogják előadni a koreográfiákat. A produkció végén pedig - a villámcsődület szellemiségéhez igazodva - szétszélednek, mintha mi sem történt volna.

Mint azt a sajtóanyag kiemeli, az esemény egyik különlegessége maga a helyszín. A Wild Buffalo LC tánccsoport azért választotta a Duna korzót, hogy ezzel is népszerűsítse Budapestet és a várost kettészelő folyót. A kezdeményezés további érdekessége a zenét szolgáltató speciális kerékpár, az úgynevezett E-Wheel lesz.

A szerkezet jól szemlélteti, hogy egy átlagos ember mennyi energia megtermelésére képes, illetve, hogy azt miként lehet hatékonyan felhasználni egyebek mellett hangosításra, világításra, laptop vagy telefon feltöltésére.

A Danube Flow - Hív a Duna! elnevezésű programsorozat célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. A kezdeményezés hátterében az az elgondolás áll, hogy a budapesti lakosság nehezen tudja megközelíteni a folyópartot, ezért sok szempontból elvesztette az élő kapcsolatot a Dunával.

A vállalati és civil együttműködésből megvalósuló projekt ezért különleges - kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi - szabadidős programokkal várja egészen szeptember 30-ig az érdeklődőket.

A kezdeményezés március 21-én, a víz világnapja előestéjén, közösségi fényfestéssel indult a budapesti Szabadság híd lábánál. Egy héttel később filmvetítésen mutatták be a Római-part történetét. A következő program pedig a Gyilkosság a Duna-parton című interaktív, utcai krimijáték volt, amelyet a Föld napján megrendezett II. Nemzeti Kacsakődobó Bajnokság és Piknik követett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: egymillió munkahely helyett félmillió munkanélküli

Az LMP szakpolitikusa szerint mélyponton van a foglalkoztatás az országban: a kormány egymillió… Tovább olvasom