Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

A tanárok óraszámának csökkentését kéri a gimnáziumok szövetsége

Egyebek között a tanárok kötelező óraszámának csökkentését, az adminisztrációs terhek mérséklését, a diákok választható óraszámának tízszázalékos növelését, a kötelező tananyag csökkentését, az eredményes tanárok kiemelt bérezését és a tanári továbbképzési normatíva visszaállítását várja az új közoktatási törvénytől a gimnáziumok szövetsége - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.
A Gimnáziumok Országos Szövetsége (GOSZ) komoly változásokat vár az új jogszabálytól. A szervezet elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta: az előző kormányzat azzal a hamis ideológiával emelte meg a tanárok kötelező óraszámát és csökkentette a gyerekekét, hogy a diákok túlterheltek, és hazánkban a nemzetközi összehasonlításban egy tanárra túl kevés tanuló jut. A valóságban az intézkedések célja kizárólag a spórolás volt, és a változtatások nem tettek jót az oktatás színvonalának – jelentette ki Szebedy Tas, a GOSZ elnöke. A szakember leszögezte: az új közoktatási törvénynek vissza kellene állítania a tanárok kötelező óraszámát a 2006-os változtatás előtti szintre, vagyis átlagosan heti huszonkettőről húsz órára.

Olvasóink írták

 • 9. VJack 2010. október 22. 07:43
  „1 óra az esetükben 45 perc. Tehát kb. 15 órát akarnak dolgozni egy héten. Ja, tudom, meg "készülnek". Meg dolgozatot javítanak. Meg nyári két hónap lógás... meg tavaszi-őszi-téli szünetek... jóvan´ hagggyuk mán b...meg a nyivákolásukat. Egy kezemen meg tudom számolni, mennyi tanárom volt, aki ki is érdemli a "tanár" szót.”
 • 8. zsukov 2010. október 22. 02:22
  „Egyeteni tanárkénként heti 1óra 4444555 havi szintten ha esetleg be esiik Györbe ?????????”
 • 7. Csetneky 2010. október 21. 15:23
  „Ezek szerint az Mszp-Szdsz kormány azért emelte a tanárok óraszámát, mert a diákok túlterheltek? Érdekes. Mint ahogy az is, hogy nálunk a külföldhöz képest egy tanárra túl kevés diák jut. Kíváncsi vagyok, ez milyen módszerrel jön össze, mivel szerintem külföldön ritka a 30 fő feletti osztálylétszám, mondjuk egy normális gimnáziumban. Persze, hacsak nem Szomáliával hasonlították össze a magyar statisztikát, mert akkor rendben van. Csak értelme nincsen.

  Egyébként szerintem a kis ember az, aki felnőtt korára alacsonyabb 150 cm-nél. :)”
 • 6. megmindiggyöri 2010. október 21. 15:07
  „Szerintem meg ha úgyis az óraszámokkal variálnak, akkor inkább értelmesen kellene átalakítani a kötelező óraszámot, tantárgytól függően. Mert mondjuk egy tesitanárnak vsz. nem kell annyit órára készülnie, meg dolgozatot javítania, mint egy magyartanárnak... Mindjárt megoldódna az a probléma is, h. nincs elég elég tanár a mindennapos testneveléshez.”
 • 5. Agent 2010. október 21. 13:21
  „1, az említett két cégnél csak "kisemberek" dolgoznak? A klasszikus értelemben vett "kisember" az, aki annak tartja magát.”
 • 4. pacsibácsi 2010. október 21. 11:19
  „Látom, kezdődik.
  Arccal a tanárok ellen!!!:-)))”
 • 3. Primax 2010. október 21. 10:49
  „1. hozzászólás Ninetta !
  Ez a kettő dolog nem összehasonlítható.
  Amúgy : Audiban, Nokiában...
  És főleg : ez történet nem a "sajnálatról" szól.”
 • 2. miracle 2010. október 21. 09:35
  „Ha annyira nincsenek leterhelve a diákok, a szünet csökkentését miért nem tetszenek kezdeményezni?
  Ja, hogy az a tanárok szünetét is rövidítené.”
 • 1. Ninetta 2010. október 21. 09:08
  „És az Audiba meg a Nokiába dolgozó kisember munkaóráját ki csökkenti???? Őket ki sajnálja???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M7-esen - két sérült

Szalagkorlátnak ütközött, s a két korlát közötti zöld sávon, fejtetőre fordulva állt meg egy… Tovább olvasom