Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

A szép magyar beszéd ünnepe volt

A hétvégén rendezték meg az idei Kazinczy-versenyt, amelyre az ország valamennyi területéről jöttek.
Megyei nyertesek: Gács Zoltán, Grábics Júlia, Alasztics Andrea, Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna, Bors Anikó, Szalay Tamás és dr. Kissné Németh Éva felkészítő tanár.
Kattintson a képre >>
A hétvégén rendezték meg az idei Kazinczy-versenyt. A Péchy Blanka által alapított anyanyelvi seregszemlére hazánk valamennyi tájáról, valamint a környező országokban élő magyar nemzetiségű tanulók is szép számmal érkeztek a Rába partjára.

A Kazinczy-verseny díjkiosztó ünnepségén, a győri városháza dísztermében vehették át a gimnáziumok és szakközépiskolák győztes versenyzői a Kazinczy-érmeket, s az anyanyelvi kultúra ápolásáért sokat tett pedagógusoknak alapított Kazinczy- és Péchy Blanka-díjakat. A versenyzők és az elismerésben részesültek között számos megyénkbeli diák neve is megtalálható.

A Kazinczy-érmet nyert gimnáziumi tanulók között Gács Zoltán, a Kazinczy Ferenc Gimnázium tanulója képviselte megyénket, felkészítő tanára Grábics Júlia. Az Anyanyelvápolók Szövetségének jutalmát Alasztics Andrea, a Kazinczy-gimnázium tanulója nyerte. Kazinczy-díjban részesült a költőről elnevezett győri gimnázium tanára, Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna.

Győr különdíját a gimnáziumi tanulók közül Alasztics Andrea, a szakképző iskolai tanulók közül Galló Mihály, a Petz Lajos Egészségügyi Szakközépiskola tanulója nyerte. A megye különdíját a soproni Berzsenyi evangélikus gimnázium tanulója, Bors Anikó, valamint a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás Szakmunkásképző és Szakközépiskola diákja, Szalay Tamás kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04. 23.

Tovább olvasom