Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

A szellem és a betűk bűvöletében

Péntek délutántól három napig Gutenberg szelleme tölti be a megyeháza előtti hatalmas sátort. A II. Győri Könyvszalon Nemzetközi Könyvbemutató és Vásár az az őszidő egyik legrangosabb könyves rendezvénye.
Már a délutáni megnyitó is különlegességeket ígér: három órakor a győri Richter Teremben sok más mellett meglepetésvendégek foglalják össze – Örkény után szabadon – egy percben a „világ állásáról" született gondolataikat. A megnyitót egy groteszk táncjáték követi (Ör)Kényes témák – In memoriam Örkény István címmel.

A dedikálópultnál
A megyeháza előtti sátorban a dedikálópultnál és a pódiumszínpadon könyvük megjelenése alkalmából többek között Kerék Imre és Dolák-Saly Róbert, s a Műhely folyóirat Tenger trilógiájának néhány szerzője várja az érdeklődőket.
A városháza aulájában mutatják be a Pernesz Gyula írásaiból és beszédeiből összeállított posztumusz kötetet. A Rába Hotelban az 1910-es és ’20-as évek kávéházi hangulatát idézik fel kabaré-összeállításukkal a Győri Nemzeti Színház művészei.


Bemutatók, kiállítások, koncertek
Szombaton ismét könyvbemutatók – Dominkovits Péter, Iván Csaba, Horváth Sándor Domonkos, Hámor Vilmos, Szakál Gyula, Varga Lajos –, magyar filmek, képzőművészeti kiállítások színesítik a könyvszalon programját. Késő délután a városháza dísztermében Sebő Ferenc énekelt verseinek tapsolhatnak az irodalombarátok. A könyvszalon zárónapján a Győri Filharmonikus Zenekar Irodalom a zenében című összeállításával szerepel a Richter Teremben. Vasárnap mutatkozik be a Jonatán Első Országos Könyvmolyképző is.
A rangos könyves rendezvény Dóczy Péter és Lőrinszky Attila Pilinszky-lemezének bemutatójával zárul a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Kisalföld, a könyv
Lapunk a II. nemzetközi könyvszalonra jelentette meg A könyv című kötetét, melyet újság íróink, szerkesztőink álláspontjai ból, publicisztikáiból, valamint színes hírekből és az alkotókra jellemző idézetekből állítottunk össze. A kötethez elsőként a könyvszalonban juthatnak hozzá az érdeklődők.A szerzők dedikálással teszik még személyesebbé az olvasó és író közötti kapcsolatot.

A dedi kálás menetrendje a következő:

Október 25-én 15-től 16 óráig Keszei L. Andrással és Werner Krisztinával találkozhatnak, 16-tól 17 óráig Papp Győzővel és Koloszár Tamással, 17 és 18 óra között pedig Gülch Csabával és Illés Ferenccel.

Október 26-án
11-től 12-ig Tóth Gyulával és Fábián Györggyel, 14–16 óra között Hancz Gáborral és Sudár Ágnessel, míg 16 és 17 óra között Rimányi Zitával és Laczó Balázzsal dedikáltathatják a könyvet.

Október 27-én
10-től 11-ig Jutasi Ferenc és Nyitray Péter, 11-től 12-ig Nyerges Csaba és Fábián György, míg 14–15 óráig Burkus Zoltán és Harcsás Judit várja az érdeklődőket. A Kisalföld különleges eredeti nyomdagéppel nyomott oklevelet is átad minden olvasójának, aki a könyvszalonra ellátogat. A gépet kezeli és az olvasókat várja mindhárom napon: Fejes Gábor gépmester.

Részletes program >>

Október 25. péntek
Október 26 szombat
OKtóber 27. vasárnap

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lángnyelvek melegében

A tél közeledtével néha jólesne egy-egy fárasztó nap után s meleg szobában olvasgatni és… Tovább olvasom