Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A szabályosan működő prostituáltakat se hagyják dolgozni?

Nem tudni, hány magyar szexmunkás váltotta ki az egyéni vállalkozói igazolványt, de érdekvédelmi szervezetük szerint a rendőrség azokat sem hagyja dolgozni, akik megtették és rendesen fizetik az adót - tudta meg a Független Hírügynökség.
Senki sem tudja pontosan, hogy hányan váltották ki az egyéni vállalkozói igazolványt Magyarországon szexuális szolgáltatásra. A Független Hírügynökség kérdésére az APEH nem tudott válaszolni, és a Magyar Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének sincs erről nyilvántartása, mert az érintetteket nem lehet prostituáltként regisztrálni. Földi Ágnes elnök úgy fogalmazott, hogy "nincsenek kevesen" a vállalkozóként dolgozó szexmunkások, hiszen az adózás, a TB-, nyugdíj és egyéb járulékok fizetése a saját érdekük is. Hiába vannak azonban tisztességesen adózó, számlaképes szexmunkások, ha nem hagyják őket legálisan dolgozni - mondja Földi Ágnes. Az egyesület folyamatosan kapja a visszajelzéseket arról, hogy a rendőrség akkor is előállítja a lányokat négy órára, ha tudomásuk szerint védett övezeten kívüli területen kínálták a szolgáltatásaikat.

Az elnök egy közelmúltban történt esetet is említett, amikor a rendőrség razziát tartott egy lakásban. Az ott dolgozó hat nő betartotta a törvényi feltételeket, mindegyiknek volt bérleti szerződése, orvosi igazolása, és négyen kiváltották az egyéni vállalkozói igazolványt is. A rendőrség mégis előállította őket és szabálysértési eljárást indított ellenük. Bár ezt később megszüntették, az egyenruhások lefoglalták a szexmunkások mobiltelefonjait is, ami munkaeszköznek számít. Anélkül viszont nehéz szolgáltatást nyújtani- tette hozzá.

A rendőrség akkor is előállítja a lányokat négy órára, ha tudomásuk szerint védett övezeten kívüli területen kínálták a szolgáltatásaikat. (Felvételünk illusztráció)
A rendőrség akkor is előállítja a lányokat négy órára, ha tudomásuk szerint védett övezeten kívüli területen kínálták a szolgáltatásaikat. (Felvételünk illusztráció)

A Magyar Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete igyekszik tárgyalni a rendőrséggel ezekről a kérdésekről, de többnyire falakba ütközik. A főváros egyik kerületében például rendszeresen panasszal élnek, ám egyelőre nincs eredmény. A szexmunkásoknak ezért csak annyit tudnak tanácsolni, hogy inkább hagyják el a területet - mondta Földi Ágnes.

A szexuális szolgáltatás 2003 óta hivatalosan is szerepel a Központi Statisztikai Hivatal által nyilvántartott és választható tevékenységek között, vagyis a szexmunkások egyéni vállalkozói igazolványt válthatnak ki.

Az APEH állásfoglalása szerint a többi vállalkozóhoz hasonlóan elszámolhatják a költségeik, például a hirdetések, a mobiltelefonálás, a gépkocsihasználat és a telephely rezsijének egy részét. Cserébe számlát adnak, fizetik az adót és a járulékokat.

Olvasóink írták

 • 17. PrettyWoman 2009. január 21. 15:45
  „Hülyeség, hogy nem lehet bordélyházakat üzemeltetni Mo-n, mert mindig a New York-i egyezményre hivatkoznak. Nem lehetne abból kilépni? Mindenkinek jobb lenne, ha nem az erdő meg az út szélén látnánk álldogálni a lányokat. Arról nem is beszélve, mi marad utánuk (eldobott dolgok). Sokkal higiénikusabb lenne, ha lenne egy hely, és a kuncsaftok menjenek oda. Legyen orvos is, aki megvizsgálja őket. Legyen szükség KÖJÁL, STB. engedélyre. Fizessenek mindent ugyanúgy, mint más vállalkozók. Igazságosabb is lenne, meg az állam is látna pénzt a dologból. A stricik meg végre eltűnnének és nem terrorizálnák a lányokat. Azok legalább csinálnak valamit a pénzért. A strici meg csak elveszi. Én olvastam a Henrik könyvét, ami prostikról szól. Érdekes olvasmány volt, hát kívülállóként az ember nem is hinne bizonyos dolgokat. Én is azt gondolom, békén kéne hagyni őket. Ennél ezerszer fontosabb dologgal kéne a rendőröknek foglalkozni.”
 • 16. Fedayn 2009. január 20. 09:12
  „Az egyetlen szakág a magyar iparban,ahol cigányok dolgoznak!”
 • 15. 5454 2009. január 19. 18:03
  „Judytka! Szivesen,de tudod az ember gyarló! Nem kivánom,hogy így legyen!!!Sok szép évet kivánok nektek,mert egyedül nem megy semmi!Szeressétek,és becsüljétek meg egymást,de a másik tiszteletbe tartása mellett/persze egy kis szabadság nem árt/!!!PÁÁÁÁÁÁ!”
 • 14. Judytka 2009. január 19. 13:57
  „Kedves 5454!
  Teljesen nyugudt vagyok,hogy hol jár a kedvesem..tudod:kölcsönös bizalom,egyébként ha nincs,veszett feszje nyele.Ott eszi meg azt a kapcsolatot a fene,ahol erénycsősz kell a másik mellé!!Ennyire nem süllyed le..de azért kösz,hogy szóltál :))”
 • 13. 5454 2009. január 18. 22:09
  „kalanyos!nem teszik! mert ők is szeretnek nyalika szopika!DE AKI EZT NEM AZ BUUUUZZZZIIII!!!!!!Nem merem leirni a személyes tapasztalatom,mert a TÖRVÉNY megismerne! Judytka nézzzzzzz utánna a párodnak /ha van/ hogy hol jár! Mert lehet később már csak a bíró mondja ki a végsőt! Ez az egyetlen amit a JÓ ISTEN NEKÜNK JÓKEDVÉBE ADOTT!!! HÁT AKI NEM ÜZI EL INNEN!!!!”
 • 12. MTT 2009. január 18. 19:13
  „A rendőrök többsége is igénybe veszi a szolgáltatást....”
 • 11. Judytka 2009. január 18. 17:51
  „Anuvuknak igaza van..”
 • 10. kalanyos 2009. január 18. 17:31
  „5454;Fogadjunk,hogy a majmok holnap kimoderalnak..Pedig igazat irtam...”
 • 9. magyar1 2009. január 18. 16:35
  „Az APEH-osok próba vásárást is csinálnak?”
 • 8. jockey 2009. január 18. 16:02
  „7. 5454

  Lehet, hogy ő volt az osztályvezető?”
 • 7. 5454 2009. január 18. 15:33
  „Három rendőr felszed egy kurvát. Felmennek a lakásra, levetkőznek, leoltják a lámpát és nekiállnak. Negyed óra múlva egyikük felkapcsolja a lámpát és megszólal:
  - Gyerekek, csináljunk már valami rendszert! Már másodszor szopok.Igy oboáznak ezek is!!!Hát kalanyos ebben egyetértünk!!!”
 • 6. anuvuk 2009. január 18. 15:21
  „Anti családcentrikusokat begyüjteni !
  A bünözés melegágyai !
  Ez megint olyan, - egy kis marihuána...sts

  Ha annyira nagy rá az igény, akkor inkább a nyilvános házak.
  Ott legalább ellenőrzik őket.”
 • 5. fortuna54 2009. január 18. 15:05
  „Dolgozzanak ingyenessen a rendöröknek,akkor nincs probléma.”
 • 4. kalanyos 2009. január 18. 15:02
  „A gyori rendorok elen jarnak ebben.Valoszinuleg azert,mert ez konnyebb,mint bunozokre vadaszni.Egy IDIOTA,aki Gyor rendorkapitanya volt par eve,azzal dicsekedett a Kisalfoldben,hogy kollegaja temeteserol hazafele vett orizetbe prostikat..Normalis??!! Az az idiota Toth Gyula meg csak irja a korrupt zsarukat dicsoito sazr cikkeit...”
 • 3. jirzi1 2009. január 18. 14:55
  „Ha lennének kupik hivatalosan lehetne őket ellenőrizni,tudnának mosdani ,meg ilyesmi.Nem hiszem hogy valakit zavarna ha építenének maguknak egy motelt a városon kívül .Ha nem lenne szükség rájuk már rég nem lennének.”
 • 2. zotya975 2009. január 18. 13:53
  „SAmu, most nem ez volt a kérdés, más területem is van fekete munka, mégse hordozzák körbe a véres kardot. Itt az a kérdés, ha eleget tesznek a törvénynek, akkor milyen jogon zaklatják őket?!”
 • 1. SAmu 2009. január 18. 13:43
  „Biztos, hogy sokan számlát adnak és adóznak?
  Ha igen, mennyi a nyugdíjkorhatáruk, 62 év????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsis Zoltánék Bécsben

Vasárnap Bécsbe utaznak a Nemzeti Filharmonikusok. A zenekar Kocsis Zoltán vezényletével még az este… Tovább olvasom