Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

A megye használja a hálót

Magyarország - A hazai önkormányzatok több mint kétharmadának van saját honlapja. Az e-ügyintézés terén Győr-Moson-Sopron megye az éllovasok között van.


A magyarországi önkormányzatok 72 százalékának van saját honlapja, az internet elterjedése elsősorban a községekben gyorsult, közülük 2004-ben még csak 32 százaléknak volt weboldala – közölte a GKIeNET a T-Home-mal és a T-Mobile-lal közös kutatására hivatkozva hétfőn. A közlemény szerint a honlappal rendelkező önkormányzatok területén hozzávetőlegesen 9,5 millió lakos él.

Az önkormányzati honlapok funkcionalitását tekintve Győr-Moson-Sopron, Csongrád és Hajdú-Bihar megye tekinthető élenjárónak az e-ügyintézés átlagos szintje alapján. A ˝Jelentés az internetgazdaságról˝ kutatás szerint az elektronikusan elérhető önkormányzati ügymenetek átlagos száma alapján Budapest emelkedik ki a sorból.

Magyarországon 2300 önkormányzati weboldal működik. Az elektronikus ügyintézés szempontjából előremutató, hogy a honlap megléte gyakorlatilag már a nagyközségek körében is 100 százalékos. A honlappal rendelkező önkormányzatok egyharmada méri a weboldal látogatottságát, 7 százalékuk statisztikát vezet a honlap eseményeiről. A teljes körű online ügyintézés lehetősége még nagyon ritka, a kutatók a hivatalok 1 százalékánál találkoztak ezzel. Az önkormányzatok 27 százalékának van az ügymenetekről szóló információja és leírása. Az oldalak 33 százalékáról tölthetők le nyomtatványok és űrlapok, 5 százalékukon lehetőség van a letöltött űrlapok elektronikus benyújtására is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A forint alakulásra továbbra is bizonytalan

Kedden is folytatódhat a jelentős ingadozás a forint árfolyamában, de gyengülés esetén 276/eurónál… Tovább olvasom