Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A média születése: a tévézés hőskora

A hétvégi belvárosi séták közé egy-egy jobb filmet is beiktathatunk. Például Szegeden, a Belvárosi moziban az alábbi kínálatból válogathatunk.
A Zsigmond Vilmos Teremben ma és holnap 15.30, 17.45 óra: Good Night and Good Luck; 20 óra: A belső ember.

A Balázs Béla Teremben ma és holnap 16.15, 20.45 óra: Lemming; 18.30 óra: Mária Magdolna.

A Csőke József Teremben ma és holnap 16.00, 20.30 óra: Meccslabda; 18.15 óra: Soha ne mondd, hogy soha!

A Grand Caféban ma és holnap 17 óra: Fehér tenyér. Magyar film; 19 óra: Visszafordíthatatlan. Francia film; 21 óra: A barlang. Angol film.

A kínálatban szereplő Good Night and Godd Luck fekete-fehér feliratos amerikai filmdráma. A 93 perces film 2005-ben készült, Oscar-díjra jelölték. A történetben 1953-at írunk, amikor a televíziózás még gyerekcipőben jár, és amikor a neves tévés hírszerkesztő, Edward R. Murrow (David Strathairn), egy népszerű ismeretterjesztő hírműsort vezet a CBS csatornán. Emellett Fred Friendly (George Clooney) producerrel karöltve egy napi híreket közlő műsort is irányít. A CBS TV szerkesztőségében állandó nyüzsgés van, Murrow munkáját elhivatott csapat támogatja, melynek tagjai később legendás hírnévre tesznek szert a szakmában, most azonban még karrierjük kezdetén állnak.

Egyik témájuk kapcsán társadalmi szintű folyamatok leleplezőivé válnak: Milo Radulovich, az amerikai légierő tartalékosát tárgyalás nélkül bűnösnek nyilvánítják és eltávolítják a szolgálatból. Minden ellene felhozott vádat titkosítottak. Murrow a CBS második embere, Sig Mickelson (Jeff Daniels) tiltakozása ellenére műsorában nyilvánosságra hozza az ügyet. A korszak nagyhatalmú alakja, a wisconsini Joseph McCarthy szenátor, üldöző hadjáratba fogott azért, hogy megszabadítsa az országot a kommunistáktól. Murrow gyanítja, hogy a szenátornak köze van Radulovich elbocsátásához, és hogy a vele kapcsolatos eljárás titkosítása a bizonyítékok hiányát jelenti és egyben a polgári szabadságjogok sárba tiprását...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bókok nőknek

Nézem és azon gondolkodom, kegyed tetszik-e már nekem vagy igyak még? Még több bók itt. Tovább olvasom