Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

`A magyar titkosszolgálatok a felelősek Dunaszerdahelyért`

A magyar titkosszolgálat állhat a dunaszerdahelyi zavargások mögött – jelentette ki Dušan Čaplovič kisebbségekért is felelős szlovák kormányalelnök. A minap ugyanezt nyilatkozta Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke is.
„A 20. század végének és az új évszázad elejének történelmét közvetett módon a titkosszolgálatok befolyásolják" – nyilatkozta Čaplovič a Plus jeden deň című lapnak. A DAC-Slovan meccset maga is a helyszínen megtekintő kormányalelnök így folytatta: „Az epileptikus rohamot kapott fiú haláláról szóló hírek villámcsapásként érték a szurkolókat. Ugyanakkor ez egy kitalált hír volt, amely segített elindítani a lavinát ott, ahol a szélsőségeseknek szükségük volt rá: a szomszédos Magyarországon. A szélsőségesen nacionalista magyar csoportok fellépései bizonyítják, hogy mindent pontosan megrendeztek" – magyarázta a politikus, miért gondolja, hogy a magyar titkosszolgálat akciójáról lehet szó.

Čaplovič Csákyról és az ugató kutyákról

Čaplovič a kormány jó szokásához híven Csáky Pál MKP-elnököt okolta a szlovák-magyar viszony elmérgesedése miatt. „Ez egyértelműen az új, szélsőséges MKP-vezetés tetteinek következménye" – mondta, megjegyezve, hogy a politikusoknak meg kéne őrizniük hidegvérüket, és nem lenne szabad engedniük a szélsőségesek nyomásának. „Itt is érvényes az, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap. Azoktól kell félni, akik nem ugatnak, hanem csak a lábak alatt bóklásznak, majd a legváratlanabb pillanatban hátulról harapnak" – jelentette ki Čaplovič, megjegyezve, hogy ezzel például Csákyra gondol. Hozzátette, hogy a korábbi MKP-elnök, Bugár Béla a kompromisszumok embere volt.

Čaplovičnak meggyőződése, hogy Gyurcsány kormányával lehet beszélni a problémákról és a megoldásokról. „Úgy gondolom, hogy a jelenlegi kormánnyal megoldhatók a problémák, de félek, ha Orbánék kerülnek hatalomra, a kölcsönös párbeszéd bonyolultabbá válik" – nyilatkozta a kormányalelnök ismét Slota szavait visszhangozva. „A magyar szocialisták is a szélsőségesek, de főként az ellenzék nyomása alatt vannak, amely mindent ultimátummal próbál megoldani" – mondta, megjegyezve, hogy a Gyurcsány-kormány eddig mindig vevő volt a a feszültség enyhítését célzó „felszólításaikra".

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Antislovak 2008. november 09. 18:44
  „Tót lujza!
  Olyanhogy szlovák,olyan nincs!Azok tótok a magyar nyelv szerint!
  Különben is szlovákiában 55 % csak a tót,20 % cigány, 15 % magyar,5 % ruszin,a többi cseh és lengyel !
  Tót lujza !A magyaroknak a szlovákiának csúfolt terület felvidék!Évszázadok óta ez a neve!
  Én pozsonyi vagyok,nagyon jól beszélek tótul.Az utcán szinte soha nem beszélek magyarul mert a soviniszta szlovákok részéről retorzió érhetne.De a családban magunk közt magyarul beszélünk.Átszokunk járni magyarországra mert nagyon csodálatos hogy ott mindenki magyarul beszél,s mi is beszélhetünk.Büszkék vagyunk magyarságunkra mert mi nem tót jobbágy ősökkel rendelkezünk,hanem magyar nemesi ősökkel.
  Tót lujza!
  Sajnállak és megvetlek!Te lélekben már nem vagy magyar!
  Te már beleolvadtál a tótok közé.
  Hogy van bőr a pofádon kioktatni engem?
  Hogy mersz tót létedre magyar honlapon sértően írni?
  Nem akarok a te szintedre lesüllyedni tót lujza!
  Imád továbbra is slotát!”
 • 26. P! 2008. november 09. 17:10
  „Lujza te meg húzzál szlovák honlapra pofázni!”
 • 25. Szlovák Lujza 2008. november 09. 17:00
  „#Antislovak Milyen felvidékröl beszélsz? Szlovákiában szlovák legyél mert még bajod lehet,ha magyarkodni akarsz huz országodba és ott masirzhatsz!”
 • 24. Antislovak 2008. november 09. 16:15
  „Tót lujza vagy te!
  Te ne beszélj a felvidéki magyarok nevében!
  Én is felvidéki vagyok,s én félek a tót sovinisztáktól.
  Te meg valamelyik tót havasi kecskepásztorfi nője lehetsz.
  Gondolom a gyerekedet szlovák iskolába irattadtad,de lehet hogy már szlovákosítottad a nevedet is?
  Sajnállak!Te nem vagy már felvidéki MAGYAR!”
 • 23. Szlovák Lujza 2008. november 09. 10:50
  „Rá kéne venni a szlovák kormányt,hogy népszavazást tartsanak arrol akarják e hogy ujra magyar fenhatoság alatt legyenek,az elcsatoltnak nevezett részek,Már elöre lehetne mondani a végeredményt,hogy elbukna a visszakerülés,a kinti magyarok nem akarnak törvényileg magyarországhoz tartozni,ezt biztosan állitom,mert rengeteg magyart megkérdeztem,csak azt nem értjük,mi nevünkben mit szorakoznak a magyarországiak!!”
 • 22. Bornemissza 2008. november 09. 10:27
  „#19-nek Látod ezért utálnak minket a környezö magyarjaink,mert be avatkozunk az életükbe,nem nekünk kéne megszabni,hogy mi a magyar és mi nem,azzal a trianoni követelésekkel csak nekik ártunk,én kérdeztem pár szlovák magyart,mit csinálna ha vissza csatolnák azt mondta,hogy inkább menne a csehekhez,ezek már megszokták,hogy szlovákok,némelyek már csak törik a magyart,itthon meg némelyek csak rontanak a szorvány magyaroknak mikor kint magyarkodnak!!!”
 • 21. Pofátlan 2008. november 08. 12:24
  „Bárcsak ilyen "magyarkodó" lenne a magyar titkosszolgálat!
  De ezek vérszegény banda csak a tót-szlovák neofasiszta magyargyűlölő titkosszolgálat mellett!
  Akik azt írják hogy balhézók voltak azok akiket dunaszerdahelyen megvertek a tót hegyiparasztok,azok lélekben nem magyarok!!!”
 • 20. Reális 2008. november 08. 08:28
  „Egyedül Bornemissza merte leírni az igazságot. Ezek a fiatalok, s a kevésbé fiatalok nem meccset nézni mentek Szlovákiába, hanem balhézni. Ha itt nálunk a különböző tüntetéseken leszednék a kemény mag arcáról a kendőket/ mely mögé gyáván elbújnak/ higgyék el ugyanazokkal a fazonokkal találnánk szembe magunkat. Érdekes, hogy miért nem a Frankfurt vagy a Graz mérkőzéseire utazgatnak, ha már ennyi felesleges pénzük és idejük van? Kérem, akinek nem inge, ne vegye magára! Biztos vagyok benne,hogy csak azok fognak alpári módon reagálni, akiknek az a céljuk, hogy az összes szomszédunkkal feszültté váljék a viszonyunk,amely már eddig sem felhőtlen.Amennyiben valóban így bánnak a szlovák rendőrök a magyar szurkolókkal, kérem spórolják meg a kassai útiköltséget!”
 • 19. Kárpátia 2008. november 07. 20:31
  „"Minden nemzetnek olyan kormánya van aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosabb ideig megmarad a helyén akkor bizonyos hogy a nemzetben van a hiba..." (Széchenyi István) Szóval ébredjünk és tegyünk róla hogy jobb világban élhessünk mi és a gyemekeink! Egyébként teljesen egyetértek OKI DOKI-val !!!Kitartás és szebb Jövőt!”
 • 18. Bornemissza 2008. november 07. 18:29
  „Itt Budaházyék nem mecset mentek nézni,meg volt ez tervezve hogy provokálják majd a rendöröket,ez látszik a felvételen is hogy,mutogatnak mit csináljanak meg az volt a probléma hogy árpádcsikos nagymagyarországos zászlot tettek ki ez meg irritálja a szlovákokat,talán ha jobban elverték volna budaházyékat most egy darabig nem volna rendbontás de ami késik nem mullik”
 • 17. xy-- 2008. november 07. 17:42
  „11-hez! van jobb oldal is, de innen is sokminden megtudható!

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Szlov%C3%A1kia

  Az utca hatalomra kerülése sem 1917-ben sem 1937-ben nem hozott semmi jót!”
 • 16. OKI DOKI 2008. november 07. 17:38
  „Jó duma,,Úgy gondolom, hogy a jelenlegi kormánnyal megoldhatók a problémák, de félek, ha Orbánék kerülnek hatalomra, a kölcsönös párbeszéd bonyolultabbá válik"mondta Čaplovič.Hát én meg úgy gondolom,hogy csak azért mert egy húron pendülnek.Ha nem együtt tervelték ki az egészet ugyan nem lehetne ilyen hozzáállással mindent elsimítani. A politikusok röhögnek rajtunk, miközben az egészet ők generálták.A kisemberek megint kaptak cirkuszt mert kenyér már nincs vagy csak nagyon kevés miközben kilopják a maradék országot a lábunk alól. Most mindenki ezzel foglalkozik és közben felveszik az óriási hitelt a mi kontónkra.Ők felveszik ,eköltik,mi meg fizetjük amíg bele nem döglünk.Ez a kormány már akkor elb...ta amikor nem követelte vissza jogos jussunkata Felvidéket, pedig a miénk.Kiváncsi lennék ha ilyen módon Ferenc testvér birtokát vennék el x évre mit csinálna? Valószinűleg nem ezt. Szerencsétlen pórnép meg egymásnak esik
  megy a gyűlölködés oda vissza, miközben nyakig ülünk a szarban. Nem a szlovák melós tehet az egészről és nem is a magyar. Az a háttérhatalom amely behálózta az egész világot így az eu-t is.Mi is csak sakkfigurák vagyunk abból is a parasztok, a többi babát mások személyesítik meg.ÉBRESZTŐ MAGYARORSZÁG ÉBRESZTŐ SZLOVÁKIA,NEM EGYMÁST KEL ÖLNI HANEM ELTAKARÍTANI AZ ILYEN BEFOLYÁSOLTSÁG ALATT ÁLLÓ VEZETŐKET MINDKÉT ORSZÁG ÉLÉRŐL!”
 • 15. Harcona Marcos 2008. november 07. 16:45
  „Jó, legyen, beismerünk mindent:
  1. Kint volt a magyar titkosszolgálat. (Amit egyébként remélek, hogy tényleg, hamár magyarverésekhez asszisztál a szomszéd kormány.)
  2. a fényképen szereplő kopasz úriember nem csak az öklét lengette, hanem csúnyákat is mondott.
  3. volt nagymagyar zászló is

  Ééés?!
  Ez hol indoka és magyarázata (az EU-ban) annak, hogy vasbotokkal, husángokkal hülyére verjenek egy egész szektornyi embert?
  Ráadásul olyanokat is, akik még csak feléjük se néztek, fiatalokat, időseket, mindenkit. Még akkor is ütötték az embereket, amikor már nem volt hova menekülniük. Mit bohóckodnak itt a külügyesek?
  Rég el kellett volna vinni a felvételt Brüsszelbe. Ezekkel nyilvánvalóan nincs értelme tárgyalni csak azért, hogy napról napra blődebb baromságokat találjanak ki.
  Ráadásul a végén ez is ´kabátlopási ügy´ lesz - márminthogy a magyarok nem férnek a bőrükbe...”
 • 14. R.P.G. 2008. november 07. 16:08
  „<moderálva>”
 • 13. Perger Sándor 2008. november 07. 15:47
  „Sajnos én odajutottam,hogy már a mai , szennyes világban:ilyen cikkeket olvasok-"politikus nyilatkozott-rendőrkapitány közölte-rendőrségi szóvivő-polgármester közölte stb." Egyiknek sem hiszek
  Felfordul a gyomrom ennyi hazugságtól-mocsoktól. Szlovákiában
  Slota Úrnak is volt dolga a hatósággal-ha jók olvastam.
  Nálunk se dicsekedhetünk az utóbbi 6 évben minden pártból felbukkan egy-egy név vesztegetési-hatalmi stb . harcból,büntettből.
  Viszont az árát mindig a kisember fizeti meg-ez biztos.

  Tisztelettel : PeSá”
 • 12. Pelikán és Virág 2008. november 07. 15:00
  „Ürgebőrbe varrt kémek nem voltak?
  Kezd pelikánossá és virágossá válni a dolog.”
 • 11. Magyarok 2008. november 07. 14:58
  „Kedves MIndenki, aki valamelyest ismeri a történelmet!
  Mióta létezik az önálló Szlovák Köztársaság, ill. Szlovákia???”
 • 10. pepita 2008. november 07. 14:45
  „A hontalanok nagyon félnek a Magyaroktol.”
 • 9. Wisti 2008. november 07. 14:26
  „A legjobb védekezés a támadás, úgy tűnik mindent ránk akarnak kenni, de ha a Szlovák miniszterelnök törvényesnek mondja a fellépést mert szélsőséges és uszító megnyilvánulást tapasztaltak a Magyar szurkolólnál akkor a törvény szrint Slotának már rég valamelyik Slovák börtönben lenne a helye.”
 • 8. sörös 2008. november 07. 13:14
  „Ez már a sokadik verzió. Minden napra egy mese.
  Kíváncsi vagyok mivel jönnek legközelebb.
  Remélem nem tankkal.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

168 millióért vett villát Havas

Fél évig hirdették azt a hatalmas ingatlant, amely végül Havas Henrik (59) tulajdonába került.
Tovább olvasom