Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

A magyar himnusz beregszászi betiltását követeli a Szvoboda párt

A szélsőjobboldali Szvoboda párt hatósági fellépést követel a beregszászi járási tanács (közgyűlés) múlt pénteki döntése ellen, amely szerint a jövőben a képviselőtestület ülései az ukrán állami himnusz mellett a magyar nemzeti himnusz lejátszásával kezdődnek.
A Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezete szombat este közzétett nyilatkozatában arra szólítja fel az ukrán elnököt, parlamentet, nemzetbiztonsági szolgálatot (SZBU) és legfőbb ügyészséget, hogy haladéktalanul reagáljanak a beregszászi járási tanács szerinte alkotmány- és államellenes határozatára. „

Az adott döntést az ukrán államiság elleni újabb támadásként értékeljük, részeként annak a támadássorozatnak, amelyet 20 éve folytatnak magyar soviniszta körök Kárpátalján”állítja a nacionalista párt közleménye. A nacionalista párt szerint a mostani „provokációs lépés” egy sorba állítható a Kárpátaljának autonómiát sürgető, többször hangoztatott követelésekkel, „Magyarország zászlajának” az ukrán állami lobogó mellé való kitűzésével, „magyar birodalmi jelképeknek” Kárpátalja-szerte történő felállításával, a kettős állampolgárság népszerűsítésével az ukrán állampolgárok körében.

A nyilatkozat végül leszögezi: amennyiben Ukrajna elnöke, a parlament, az SZBU és a legfőbb ügyészség ezúttal is hallgatásba burkolózik, a Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezete tiltakozó akciókat indít az ukrán érdekek védelmében Kárpátalján.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. SC 2011. június 22. 21:11
  „37. pancser
  Jellemző rátok,hogy nektek semmit nem jelentenek a határokon túl élő magyarok!De hát miért is jelentenének,hisz te csak magyarul beszélsz és írsz,de a szíved egy poros,kies,sivatagos ország rabja...”
 • 37. pancser 2011. június 22. 16:23
  „31-hez! Neked ahhoz nem kell újjászületned, ma is az vagy!
  vlhfn! Kárpátalja zöme a ruszin közösség része volt ki tudja mióta. A csehszlovákiai magyar bevonulás még a magyaroknak sem jött jól, sokkal jobban éltek csehszlovák igazgatás alatt. A magyar katonák egy része állatias módon viselkedett a helyi lakossággal, különösen a zsidókkal. Ezt magyar katonáktól hallottam, szemtanúktól. Meggyalázták a zsinagógákat, anyagi károkat okoztak. a magyar hatóságok ímmel ámmal a kezedet kezdetén még kivizsgálták ezeket az atrocitásokat. Később meg elhajtották a nagy létszámú közösséget a KZ.-okba! Nem szeretnek bennünket a ruszinok, alapjában igazuk van. Most ugye német nevű magyar báró tovább dolgoztok azon, nehogy mwegbékéljenek velünk. Ruténföld a ruténeké!”
 • 36. vonLichthofen 2011. június 22. 15:22
  „33 meir,
  amiket irsz a vad ukrán nacionalistákról az tagadhatatlan. Az erőviszonyok is tagadhatatlanok.
  Szerinted térdre kellene borulnunk az ukránok, románok, szerbek, tótok előtt mert sokan külön külön is, de együtt aztán tényleg erősebbek?
  Éppen ez a tudat kell, hogy erősebbé tegyen MINKET, éppen ezért nem szabad föladni magyarságunkat, tudatunkat és Himnuszunkat.
  /Az öreg meir miért vallotta magát magyarnak a ruszinok elől menekülve 40-41ben?/”
 • 35. vonLichthofen 2011. június 22. 15:15
  „34. yoav ben mei,
  köszönöm az őszinte tájékoztatást, igazán érdekes.
  Arról nem tudtam, hogy a Honvédség mészárlásokat hajtott volna végre a rutén lakosság között. Partizánellenes műveletek voltak /ld. Nemeskürty István történész könyveit a témában/. Ha el is fogadnánk, hogy a partizánok jogosan harcoltak Csehszlovákiáért /nem fogadjuk el mert az a terület több mint ezer évig jogosan a Magyar Királyság része volt/, akkor ugyanúgy elfogadjuk, hogy a HAMAS, a Hizbollah, a PLO jogosan harcol a hazájáért.
  Látod meir ilyen fura ez a történelem.
  Kifejtenéd bővebben, hogy a ruszinok miért hibáztatták a zsidókat, hogy azoknak el kellett menekülni?
  Azt is, hogy miért volt biztonságosabb Magyarország felé menekülni 1940-41ben mint más felé? Én tudom a választ csak kiváncsi vagyok, hogy te is tudod-e.

  Különben hogy van az Öreg meir, még mindig bicajozik a Genezáret körül?”
 • 34. Yoav-Ben-Meir 2011. június 22. 10:58
  „32-es!!
  1,; Apam 1926-ban szuletett Munkacson!!
  2,;-a csaladban-(sajat elmondasa szerint !)-Yiddish-ul es Magyar-ul is beszeltek!!
  3,;-a helyi Pogromok,es a kesobbi Magyar Honvedseg altali ruszin-ruten meszarlasok utan ment Magyarorszagra!!
  az Ukranok ugyanis a ruszin-ruten meszarlasokert a zsidokat okoltak,mert a honvedsegtol feltek!!azoknak ugyanis volt fegyveruk is!!a zsidokat sokkal egyszerubb volt...............nekik!!!plane akikrol a helyiek tudtak hogy beszelt magyarul is!!”
 • 33. Yoav-Ben-Meir 2011. június 22. 10:52
  „azert en csak ammondo vagyok,hogy egy esetleges kissebbsegi villongas eseten ott Ukrajna-ban a Magyar kissebbseg inna meg a levet!!
  a SVOBODA Part,ezerszer felszereltebb,nepesebb,utokepesebb,mint a Magyar Jobbik es az osszes szelsojobbos egyutt!!”
 • 32. vonLichthofen 2011. június 22. 10:03
  „25/ yoáv ben bar cochiba, lássuk csak, de igazán mindenféle csipkelődés nélkül.
  Az idesapád Munkácson született és nyilván Yiddish volt az anyanyelve, de miért tanult volna meg magyarul hiszen 1919től Munkács Csehszlovákiához tartozott, és nem hiszem, hogy az öreg meir 1925 előtt született volna.
  Ugyanezt a logikát követve nem valószinű, hogy Alte Chavér meir megtanult volna magyarul azalatt a - sajnos - rövid néhány év alatt amit Kárpátalja a felszabaditó Magyar Királyi Honvédség áldásos védelme alatt töltött.
  Amin az öreg meir átment, ahogy ő állitja, a magyarok keze által, csoda hogy még akar/akart magyarul beszélni.
  Aztán kikerült Palesztinába - és elkezdte az általa több helyen leirt véres tevékenységét/ha kell idézek helyeket és dátumot az öreg meir hozzászólásaiból erre vonatkozóan/ - és ott MAGYARUL tanitotta elsőszülött fiúgyermekét, ahelyett, hogy elfeledte volna a gyűlölt nyelvet.
  Nem tartod yoav ben bar cochiba bizarrnak, hogy CSAK azért használod a magyar nyelvet, hogy lépten nyomon a magyarok ellenségeinek drukkolj, azoknak adj igazat, a magyarok országa ellen ágálj és megpróbálj ártani ahol csak tudsz.
  Én bizarrnak és betegnek tartom.

  Talán a fiatalabb meir sarjak is beszélnek magyarul, hogy folytassák a családi hagyományt amit a grószfatter und fatter elkezdett?”
 • 31. szabo1936 2011. június 21. 23:20
  „#27 pancser
  nem nyilas nem fasiszta hanem "social conservativ".
  Hol halot maga 9 eves nyilasokrol es fasisztakrol?Nem kelene ilyen dolgokal maganak probalkozni.Na es ,hogy mi kozom van Israelhoz nem lene semi ha nem hasznalnak az en adopenzemet ara,hogy ot letrehozanak egy ugynevezet Jewish-Reichot.
  Ha a magyar himnusz helyet a Karpataljan azt enekelnek,hogy "fol fol ti rabjai a foldnek" az maganak biztosan joban tetszene mint a magyar himnusz.May the Lord Budha bring you back in the next life as a rat!”
 • 30. SC 2011. június 21. 21:11
  „Ejj <moderálva> pancser!
  Arra még nem gondoltál,hogy a neve egy német szójáték is lehet?Mondjuk olyan valami ami az elmédre is nagy hatással lehetne?:-)
  Fényudvar!
  És ha tévednék/nem hiszem!/mi a bajod a német nicknévvel?
  Ismerősek ezek a német nevek?
  Aulich Lajos nem beszélt magyarul,de magyarabb szíve volt mint 1000 pancsernak.

  Dessewffy Arisztid nyugalmazott császári tiszt,aki a magyar szabadságharc megszállottja lett.Magyarabb 1000 pancsernál!
  Lähner György az ő neve sem valami magyaros,mégis nagyobb magyar 1000 pancsernál!
  Leiningen-Westerburg Károly német főnemes,mégis 1000x magyarabb volt nálad.
  Poeltenberg Ernő nem beszélt magyarul,osztrák volt,mégis magyarabb volt nálad!
  Schweidel József osztrák nemes,mégis magyarabb 1000x nálad!
  Mi is a bajod a német nevekkel?:-)”
 • 29. SC 2011. június 21. 20:15
  „25. Yoav-Ben-Meir
  Most már Munkács!
  Na,látom nem hiába vagyok itt.:-)”
 • 28. pancser 2011. június 21. 18:14
  „moderálva off”
 • 27. pancser 2011. június 21. 18:02
  „24! Magyar diplomám van, és még sem vagyok nyilas és fasiszta eszmékkel beoltva. A maga fajtájából elég sokan találtak menedéket abban az országban, jueszéjben, amelynek elkorcsosulását a magafajták négerekkel meg zsidókkal illusztrálták. A számonkérés idején viszont megfelelt ez az ország. Mi mi köze magának Izraelhez? Semmi csak az oktalan gyűlölet!”
 • 26. vonLichthofen 2011. június 21. 18:01
  „puncher és .....,/Yoav ben Bar Cochiba/

  ti azon áskálódtok .. hogy a magyarok adják fel az egyetlen dolgot amilyük még megmaradt ebben a bűzös nemzetköziségben: a magyarságukat.
  ......
  Hogy kinek mennyi a történelmi tudása arról annyit, hogy néhányan ezt a bazi nagy tudást a Móvári Tuskóban kamatoztatják a Vecsési Kábosztásgunyhó ellenőrzésével, néhányan meg ártatlan palesztin asszonyok, kisdedek és várandós édesanyák lemészárlásával.

  Mi néhányan meg azzal, hogy józan fővel végiggondoljuk történelmünk menetét és megpróbálunk tanulni belőle. Ugyanakkor nem vagyunk hajlandók föladni az egyetlen értékünket ami még megmaradt - a magyar hazafiságunkat.

  Ha nem látnátok itt és most egy harc folyik, harc a magyarság létéért és megmaradásáért, az ország integritásának megtartásáért. Ha pedig háború van akkor az ország ellenségeit mint ellenséget kell kezelni, és akként eljárni ellenük és velük.

  SC, Szabó Úr - Isten Áldjon benneteket! <moderálva...>”
 • 25. Yoav-Ben-Meir 2011. június 21. 17:51
  „21-es!!
  latom te vak vagy!!
  az APAM szuletett Munkacson!!
  -en Erets Israel-ben szulettem,1955-ben!!”
 • 24. szabo1936 2011. június 21. 16:50
  „Pancser en mar egyszer irtam,hogy maga a Moskvai Patricia Lubumba egyetemen szerezhete a diplomajat.
  Ha veletlenul nem tudna a USA ban nicsen betiltva az,hogy valaki milyen himnuszt akar mikor es hol enekelni.Itt pedig igazan nem mondhatja,hogy ez egy joboldali tarsadalom.
  Es ki a vilagon tud egy olyan terkepet talalni ahol 1948 elot egy olyan alam mint Israel letezik?”
 • 23. pancser 2011. június 21. 13:37
  „SC .... hát a 22 -es az meg jobbikos brossúrából tanulta a történelmet! Vannak ám könyvek is a könvtárban tudós tekintélyes elméktől, fércművek helyett azokat olvasd. Minden esetre aki azt hiszi, hogy a marxista-leninista egyetemen valamiféle magyar történelmet tanítottak az sokat elárul magáröl <moderálva..>”
 • 22. luki44 2011. június 20. 20:27
  „Pancserkám! Te annyit ismersz a magyar történelemből-ről, amennyit a Marxista-Leninista egyetemen tanultál!
  Dugulj már el, a hülyeségeiddel együtt!”
 • 21. SC 2011. június 20. 20:25
  „19. Yoav-Ben-Meir
  Öreg,mikor te ott éltél,Munkácsot mondtál é vagy munakcevot?Bizony bizony Munkácsot,úgyhogy ne munakcevozz itt...Akkor jó volt Munkácsnak,most már nem???
  Mi nem megyünk sehová hőzöngeni,azt meghagyjuk neked!A kínzásokat is és a fegyvertelen katonák lelövését is,amit kéjjel tettél!
  Érted amiről a cikk szól?Be akarják tiltatni a magyar himnuszt egyes ukrán körök.Miért is ne énekeljék a kárpátaljai magyarok a magyar himnuszt?Miért fáj ez neked?Miért is jársz ide a hazugságaid és az otromba,magyarellenes hozzászólásaid terjeszteni?”
 • 20. Star-Spangled 2011. június 20. 20:18
  „Hol van ilyenkor Viktorka??? Beszart!!!!!!! Ezert kell egy MAGYAR kormany! Nem hazaarulo!!!!!”
 • 19. Yoav-Ben-Meir 2011. június 20. 19:54
  „14-es!-es-15-os!!
  most 2011-ben mi a NEVE?? Ukrajna??
  menjetek oda hozongeni,tuntetni,akar tomegestol!!meglatjuk az Ukran valaszt eree!!
  de jaaaaaa! a pc elol hoskodni ugy konyebb!!
  Al-Qds?, az sose volt az!!-(except,; torok fennhatosag)-az mindig is YIRUSHALAIM volt-van-lesz!!!pont!!
  Haboruban-(Jordania es az Arab Legio Abdullah Tell vezetese alatt)-megnyertuk!!ez van!!ezt kell szeretni!!
  DE!!TEGYUK CSAK FEL!!!!
  egy esetleges konfliktusban-(valamely isteni csoda fojtan!!upsz!!)-elnyertek egy roman,szlovak,stb-stb varost!!visszadjatok-e nekik csak mert az USA,az EU,az ENSZ,azt keri toletek???!!na erre varrjatok gombot!!!”
38 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melegfelvonulás: Szabadlábon védekeznek az előállított osztrákok

Megerősítette a rendőrség vasárnap az MTI-nek, hogy két külföldit is előállítottak szombaton az esti órákban. Tovább olvasom