Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A kormány visszautasít: a nemzeti konzultáció nem ˝alibikonzultáció˝

A miniszterelnök sajtófőnöke visszautasította, hogy a szocialisták alibikonzultációnak nevezik a nemzeti konzultációt.
A miniszterelnök sajtófőnöke visszautasította, hogy a szocialisták "alibikonzultációnak" nevezik a nemzeti konzultációt. Havasi Bertalan csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: valódi, fontos és nyitott kérdésekről van szó, a miniszterelnök kíváncsi az emberek véleményére és figyelembe veszi azt.

Az MSZP csütörtökön azt javasolta, hogy az újabb nemzeti konzultáció költségeit is munkahelyteremtésre fordítsa a kormány. Török Zsolt, a szocialisták szóvivője egy a nemzeti konzultációt népszerűsítő hirdetőtábla előtt tartott sajtótájékoztatót Budapesten, kiemelve, hogy az egymilliárd forintba kerülő konzultáció költségeinek egy része Fideszhez közeli cégekhez, így például a Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Mahir Cityposter Kft.-hez kerül.

A szóvivő azt mondta: a kormánynak a munkahelyteremtéssel összefüggő "alibikonzultáció" helyett a foglalkoztatás növelését ösztönző intézkedéseket kellene hoznia

Havasi Bertalan az elhangzottakra reagálva felidézte, hogy az Új Nemzeti Konzultációt útjára indító Orbán Viktor miniszterelnök világosan kifejtette: a konzultáció lényege az állampolgári részvétel.

Mint kifejtette: a nemzeti ügyek kormánya szakított azzal a gyakorlattal, hogy négyévente egyszer elmennek az emberek választani, és utána négy évig a politikai vezetők feléjük se néznek. A kormányfő szerint Európában most kulcskérdés, hogy a választott vezetők és az emberek között fennmaradjon a stabil, kiszámítható kormányzáshoz szükséges együttműködés - írta.

Hozzátette: Orbán Viktor egyfajta együttkormányzást hirdetett meg; a nemzeti konzultáció a közös ügyek eldöntésében való részvétel lehetőségét adja meg azoknak, akik ezt fontosnak gondolják a két választás között is.

A konzultáció keretében egy polgár megszólítása a levél legyártása, borítékolás, kézbesítés és a válaszok feldolgozása kevesebb, mint 105 forintba kerül. Egy népszavazás megrendezése 5 milliárd forint, a nemzeti konzultációval ennek kevesebb, mint ötödéért is ki lehet kérni az emberek véleményét, ráadásul ebben a formában érdemben is ki tudják fejteni véleményüket az ország előtt álló legfontosabb kihívásokkal kapcsolatban - közölte.

Olvasóink írták

 • 14. rommel2 2012. június 08. 20:25
  „NA JÓÓ VAN .
  AKKOR ÉN SEM KÉRDEZEM MEG A BALOSOKTÓL :
  - NA KI VELE , MENNYIT LÓPTATÓK ???”
 • 13. LAZA 2012. június 08. 10:25
  „gyüjtés,gyüjtés,gyüjtés!
  Értékesítés és a befolyt összeg az esztergomi óvodának.”
 • 12. Madarász 2012. június 08. 07:53
  „11. Van aki ezt a dumát még elhiszi? Nézzük csak a kettős állampolgárság kérdését! A népszavazás eredménye nem lett, mégis csinált kettős állampolgársági törvényt. Persze kell a szavazat, értem én...

  Ez megint csak pénzkidobás! Úgysem az lesz, amit az emberek szeretnének, hanem ami a politikusok és a holdudvaruk érdekeit szolgálja.”
 • 11. BsBe 2012. június 08. 07:31
  „4.: Orbán Viktor miniszterelnök világosan kifejtette: a konzultáció lényege az állampolgári részvétel, a miniszterelnök kíváncsi az emberek véleményére és figyelembe veszi azt..
  Orbán Viktor miniszterelnök világosan kifejtette: a konzultáció lényege az állampolgári részvétel, a miniszterelnök kíváncsi az emberek véleményére és figyelembe veszi azt..
  Orbán Viktor miniszterelnök világosan kifejtette: a konzultáció lényege az állampolgári részvétel. Orbán Viktor miniszterelnök világosan kifejtette: a konzultáció lényege az állampolgári részvétel
  ha sokat olvasod, még elhiszed...... vagy tőletek kap tippet, milyen adót is szavazzanak meg legközelebb???”
 • 10. ISU 2012. június 07. 23:55
  „2. kotorék 2012.06.07. 19:39
  3. értelem 2012.06.07. 19:55
  Az előttem szólkkal teljesen egyetértek.
  Csupán még annyit tennék hozzá, hogy azt miért nem kérdezik meg, hogy Önök szerint a gazdasági növekedést hogyan lehetne elindítani, vagy az államadóságot hogyan leghetne csökkenteni, vagy a kormány által feleslegesen kidobott pénzeket (fényképezkedés évi 9 Mft, konzultáció ca. 1 milliárd ft, stb...) hogyan lehetne visszafogni.Ez volna ám a kulcskérdés nem a jelenlegi össze- vissza zagyvaság.
  A szabadságharc és a nagyképűségű hatalomvágy visszafogásáva akár még nyertesek is lehetnének, de így megbuktak.”
 • 9. Komissar 2012. június 07. 22:30
  „4. rommel2 2012.06.07. 19:56
  nágy óstóbá!
  á mászop legálább megspórót ilyen zágyvá kérdésekkel sók milliárdót.
  tí meg így ís meg úgy ís lopjátók ezerrel. a lét.”
 • 8. load 2012. június 07. 21:42
  „4.rommel2
  "AZ MSZP SOHA NEM KÉRDEZTE MEG A NÉPET :
  - ELLOPHATJUK AZ ORSZÁGOT ????"
  Mégis elloptátok vazze!
  Szerencsétlen falkaforradalmárok!
  Van még hely a gyomrodban a sok idétlen maszlagnak?”
 • 7. miracle 2012. június 07. 21:28
  „Természetesen van értelme.
  Egy kiváló adatbázist lehet felépíteni. A válaszok alapján lesz a fidesz-agymosott, őket majd zargatni kell, ha közeleg az este 7 óra a szavazás napján és még nem jött. Lesz a közömbös, aki vissza sem küldi, na ő kap egy szép nagy fekete pontot, rajta tartjuk a szemünk. És lesz a lázadó aki "nem megfelelő" válaszokat jelöl be, na ő bekerül a hazaáruló kategóriába, aztán megnézheti magát (egy kis NAV-ellenőrzés, csoportos létszámleépítés stb)”
 • 6. paci13 2012. június 07. 20:14
  „5. Eva- 2012.06.07. 20:01
  Én sem, de valószínű nem vagyunk eléggé ügyesek.
  Ráadásul ez az összeg tartalmazza a szerkesztést, a fénymásolást és a feldolgozást is.
  (Csak ne néznének ennyire hülyének bennünket- engem ez bánt igazán.
  Tényleg, tudja valaki, hová lehet továbbítani ezt az örökbecsű opust? - esztergomi óvoda..)”
 • 5. Eva- 2012. június 07. 20:01
  „én senkinek nem tudok levelet küldeni postán 1o5 Ft-ért”
 • 4. rommel2 2012. június 07. 19:56
  „A FIDESZ LEGALÁBB MEGKÉRDEZI AZ EMBEREKET !!!
  AZ MSZP SOHA NEM KÉRDEZTE MEG A NÉPET :
  - ELLOPHATJUK AZ ORSZÁGOT ????”
 • 3. értelem 2012. június 07. 19:55
  „Na igen. Aki a saját hazugságait akarja igazolni az olyanokat kérdez, amikre a válasz előre borítékolható és mindezt úgy, hazudik a kérdés feltétele okairól, hiszen mindezeket egy stáb találja ki és úgy állítja be, mintha az embereknek ezek lennének a legnagyobb problémáik, miközben a valódi kérdéseket, lásd alább, nem is engedi feltenni. Ez az igazi aljasság, mert ezekre a válaszokra adott válaszokról sem fog hiteles adat napvilágot látni, miként az előzőről is csak hazugságokat tettek közzé.”
 • 2. kotorék 2012. június 07. 19:39
  „Egy ellenőrizhetetlen, nem auditált,milliárdos költségű trükközés a kérdésekkel több mint szélhámosság.
  Két fontos kérdést minimum fel kéne tenni:
  - Egyet ért e a Matolcsi féle gazdaságpolitikával?
  - Egyet ért e az egykulcsos ( arányos) jövedelemadóval?
  A többi rafinált kérdésekbe burkolt parasztvakítása, öntömjénezés!”
 • 1. gjozsi88 2012. június 07. 19:23
  „Ja......a különbség, hogy a népszavazás eredményét a törvény szerint nyilvánosságra is kellene hozni, sőt létezik egy eredménytelen kategória.........(igaz ezt a jobboldal nem veszi tudomásul, mikor döntött a kettős állampolgárságról, melyet a népakarat eredménytelenség miatt elutasított)......addig ez a konzultáció a kormány belügye a kérdésekre adott válaszok csupán összegzésként ,kontroll nélkül szolgálják a kormány propagandát!

  Miért nem kérdezték meg a zembereket az egy kulcsos adóról?
  Arról, egyetért-e ha a különadókat áthárítják ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korrupció: előzetesbe került két rendőri vezető

A Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a múlt héten… Tovább olvasom