Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

A Jobbik megvonná a szociális ellátást a bűncselekményt elkövetők családjától

A Jobbik szerint felháborító, hogy a kormány hatalomra kerülése óta semmit nem tett a "cigánybűnözés" felszámolása érdekében. Szegedi Csanád, az ellenzéki párt alelnöke és európai parlamenti képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a felmérések szerint tovább romlottak a "cigánybűnözés" statisztikái, a kormány azonban még elismerni sem hajlandó a jelenség létezését.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, hogy a magyar soros uniós elnökség célkitűzései között szerepel az egységes európai roma stratégia kidolgozása is. Szegedi Csanád szerint ha a kormány úgy jár el, mint Magyarországon, azaz az alapproblémáról sem vesz tudomást, akkor a helyzet csak rosszabb lesz majd.

Szegedi Csanád hangsúlyozta: pártja éppen ezért fenntartja korábbi javaslatait a csendőrség bevezetésére, a bentlakásos iskolák bővítésére, a romák - akár szociális munkákon keresztül történő - munkaerő-piaci integrálására, a közrendvédelmi telepek európai szintű megvalósítására, valamint kitartanak azon felvetésük mellett is, amely egy bűncselekményt elkövető egyén esetén az egész család számára felfüggesztené a pénzbeli szociális ellátások kifizetését.

A Jobbik alelnöke szerint már az is komoly előrelépés lenne a magyar kormánytól, ha átvenné a vonatkozó mintákat a többi uniós tagállamból, mint például Spanyolország, Finnország, Franciaország, vagy Olaszország.

Szegedi Csanád hangsúlyozta: pártja nyitott a párbeszédre és bárkivel hajlandó tárgyalni a "cigánybűnözés" problémájáról.

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. háté 2011. január 14. 23:55
  „67-es golda!
  Horthy a XX. század legnagyobb politikusa. akkor vetted volna a szádra, amikor s.....k!
  Ha így folytatódik rövidesen visszajön, "szelleme-árnya" és helyére teszi a dolgokat.
  A zsidók minden rossznak az okai, élhetetlenek, más világra valók!”
 • 67. meir 2011. január 13. 19:59
  „6(-os!
  milyen egyszeru is ugye?
  ....."arrol a nemetek",
  csakhogy; ahhoz KELLETT Horthy Legfelsobb Had Ur Hadparancsa es belegyezese is!!
  anelkul ki se mehettek volna sehova!!”
 • 66. lagarder 2011. január 13. 14:48
  „57-nek dw748a A segellyel kapcsolatban annyit szeretnek hozzafuzni,hogy mindenkinek jar aki a jog szerint ra van kenyszerulve.Nem mondom ,hogy sokan nem jatszak ki,de hidd el Ok sem kapnak tobbet mint ami adhato,sot... Most leirok egy peldat az egyik ismerosommel mi tortent. Fiatalon 14 evesen szult a felesege,annoaa srac 16 volt akkor. Akkoriba hoztak torvenybe ,hogy a csaladi potlek jar alanyi jogon.Elhiheted te is es a tobbiek,hogy sem csaladit,sem gyest nem adtak nekik,mert 180 nap munkaviszonyt kertek.Ezt nagyon sokkal eljatszottak meg,amit persze lenyultak.Hidd el nem a romak a legnagyobb problema az orszagban,hanem a mindenkori vezetes.Ok csalnak,lopnak ,sikkasztanak a legtobbet,mert megakarnak megjobban gazdagodni.Persze ehhez kell akin elverik a port,erre jok a romak.”
 • 65. pancser 2011. január 13. 12:16
  „Soha a büdös életben nem fogom megérteni miért kell folyton mindenbe belekeverni zs.....t. Magyarország, hogy ilyen és ekkora, arról tettek a szomszéd népek, hogy elpusztult 150 ezer fiatal magyar az orosz hómezőkön arról a németek, farmert hordunk arról meg az amerikaiak tehetnek. Az olaj, gáz az oroszoktól jön,a jó autók meg a japánoktól, a határok szabad átjárhatóságáról Nyugat-Európa tehet stb. Sehol nem látom a zs.....t. talán a sok rögeszmésnek újra ki kéne nyitni a sárga a házat?”
 • 64. RUDI 2011. január 13. 12:08
  „Nagyon könnyen lehet azt írni, hogy vonjuk meg a szociális ellátást azoktól a családoktól , akik bűncselekményt követnek el, de sajnos sokszor a gyermekek a szenvedők, amiről ők nem tehetnek .Itt egy logikus rendszert kell kiépíteni.Nem ellen vetést kell keresni , hanem megoldást,hogy könnyebben tudják nevelni, okítani a családjukat, ezért kell minél több támogatás kedvező irányba nyújtani nekik.”
 • 63. LV-426 2011. január 13. 11:43
  „http://href.hu/x/e9av”
 • 62. annobon 2011. január 13. 10:33
  „59-hez: "a ti módszereitekkel?" Bocs de ezt nem értem. Mit értesz azalatt, hogy ati módszereitekkel? Egyébként meg nem az mellett foglaltam állást (meg ellene sem), hogy esetleg a Jobbiknak nincs igaza, csak azt, hogy a jelenlegi felállás mellett a Fidesz-KDNP-t nem hatják meg az ellenzéki vélemények. Nem akartam vulgárisan azt írni, hogy sz@rnak rá... :)”
 • 61. Túrabakancs 2011. január 13. 10:22
  „meir! /56/
  Nem csak Magyarország, hanem egész Európa a szőnyeg alá söpörte a
  kisebbségi problémákat, most meg fulladoznak ettől . Ha a"ti" liberális
  szabadelvű megmondóembereitek nem szólnának bele a dolgok normális
  megoldási menetébe, akkor már régen orvosolva lett volna ez a kényes ügy.
  Ennek egyébként most jött el az ideje, de ehhez a médiatörvényt is módosítani
  kellett, hiszen a félrevezető hazug fajvédő riportok sokat ártottak ennek
  az országnak. Mivel ez megszűnőben van, emiatt támadjátok az országunkat
  a külföldi lapok segítségével. Persze hiába, a médiatörvény el lesz fogadva
  minimális változtatásokkal úgy ahogy az eredeti verzióban olvasható.”
 • 60. stewe7109 2011. január 13. 09:52
  „Nem erre az 58-ra írtam. Bocs. Moderátornak: Ügyes!”
 • 59. stewe7109 2011. január 13. 09:47
  „Nos akkor mit javasolsz előttem szóló, Oldjuk meg a mélyen gyökerező problémát a ti módszereitekkel??
  (58-ra)”
 • 58. annobon 2011. január 13. 09:42
  „A Jobbik megvonná.... Így ahelyes, feltételes módban. Egyébként meg semmi beleszólása a dolgok folyásába...”
 • 57. dw748a 2011. január 13. 09:20
  „Tisztelt mindenki! Azon "vitatkoztok" itt, hogy a jobbik fasiszta meg hogy ez az elgondolás nem jó meg... De legalább végre valaki elkezdett foglalkozni vele!!! Nem kell csodálkozni a szélsőséges gondolkodáson, mivel az aki napi 8-10 órát dolgozik, vagy éppen 3 műszakba az épp hogy megél (nagy átlag értem nem a felső 10ezerre). Azt látni hogy velük ellentétben aki kapja a segélyt (még mindig nem tudom mi alapján??) eljár lopni meg tesped a több milliós autójában. Természetesen vannak olyan roma családok akik nagyon nagy szegénységben élnek és vannak akik dolgoznának, de nem tudnak. Van ilyen is. De még mindig nem értem mi alapján kapnak egyáltalán segélyt? Azért mert kisebbség? mert hátrányos a helyzetük? És erről ki tehet??? Már nem azért de az hogy neki jár nekem/nekünk nem az nem faji megkülönböztetés? Az nem rasszizmus? Azzal nem vagyunk mi hátrányosan megkülönböztetve???
  Én legnagyobb problémának ezt látom ezzel a kérdéssel, hogy még a rendőrség sem képes fellépni ellenük! Rengeteg (sajnos) személyes tapasztalatom van! Illegális házépítés, 14évesen autóvezetés, lopás...
  És természetesen minek dolgozzon, ha kap pénzt. Én dolgozok a pénzért ez nem hátrányos megkülönböztetés!!!!?????????”
 • 56. meir 2011. január 13. 09:03
  „54-es/Turabakancs!
  mirol beszelsz???
  az OSSZES KORMANYOTOK-(az 1989-es fordulat ota folyamatosan!!!!!)-KIVETEL NELKUL,a szonyeg ala soporte a a Romafelzarkoztatas problemajat!!!
  azt persze alaposan sztverve amit a -(eszemben sincsen vedeni,meg mielott.....!!)-Kadar rendszer hagyott,vagyis a Munkahelyeket!!
  -es most Te kovetelsz masokon "megoldast"?? 89-tol mostanaig hol jartal??
  nem gondoljatok hogy egy kisse keso a banat?persze hogy egyszerubb mindenert mindenki mast okolni,mintsem beismerni hogy ti sem vagytok sem artatlan baranykak,sem tevedhetetlenek!!
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  53-as/Lagarder!
  nana hogy nem beszelnek rola!!
  tudhatnad mar hogy Vona es tsa-i,olyanok mint a banyalo!!szemellenzovel jarnak!
  az a szep fekete simlederes sapka nagyon szoritja a fejuket,igy abba mar sokminden nem megy bele!!”
 • 55. pancser 2011. január 13. 08:45
  „Az, hogy egy családtag bűnöző , nem lehet megvonni a másiktól semmit. Különben is a jogoktól csak a bíróság foszthat meg bárkit. A Jobbik nekem egy valódi fasiszta, mi több rasszista párt. Nagyon sok pszichopatával van tele, Vonától a mezítlábasokig. Többször mondtam már Vonában közel keleti sémita vonások láthatók az fizimiskájában, messze áll a turáni arctól. Ezt tegyétek ki a kirakatba! Szóval a lényeg, ne nagyon emlegessünk semmit faji alapon , mert még kiderül hogy a főnökötök is c....ny!”
 • 54. Túrabakancs 2011. január 13. 08:35
  „lagarder!
  Értem mit akarsz mondani, de konkrét megoldásnak a részedről jobban
  örültem volna. Egész Európában probléma a roma kisebbség mentalitása,
  ezen minél előbb változtatni kell, hiszen ha ez nem történik meg, annak a
  szélsőségek /radikálisok/ megerősödése lesz a vége. Úgy ahogy az elmúlt
  években nálunk! Szóval mindenképpen változtatni kell míg nem késő...az
  ő érdekükben. Minél többen védik ezt a kisebbséget, indirekt annál többet
  ártanak nekik, hosszútávon mindenképpen.”
 • 53. lagarder 2011. január 13. 04:02
  „jirzi-nek A haboru utani magyarorszagot a romak tettek helyre,epitettek ujra.Persze ezt nem hangoztatja a Jobbik sem.”
 • 52. lagarder 2011. január 13. 03:56
  „Latom sokan tamogatjak a Jobbik javaslatat.Nem hiszem hogy atgondoltak volna hova vezetne,ha elfogadnak ezt a hulyeseget.A bunozes nem ismerne hatarokat,es nem is csodalkozhatna rajta senki.Gondolom senki nem akarna ehen halni.Dolgozni nem tudnak,mert nem adnak nekik a szarmazasuk vegett.Kerdem en,ti mit csinalnatok hasonlo helyzetben? Ne azzal gyertek,hogy aki akar az dolgozik.A Kadar rendszerben erdekes modon a felnott roma lakossag 80-85% dolgozott.Tisztelt Vona ur jo lenne valami massal is kirukkolni a parlamentben,nem csak a romakkal,vagy csak ennyi jut abban a kukacos fejedben?”
 • 51. meir 2011. január 13. 02:16
  „Egy kis Emlekezteto!!
  par honapja ezt olvashattam a Kisalfoldben!
  -"Vona : a legnagyobb eloskodo a politika"
  mit is csinal a Jobbik a Parlamentben? -"POLITIZAL"!!
  Ergo,; Jobbik = Eloskodok!!”
 • 50. egyharmad 2011. január 12. 22:17
  „http://www.youtube.com/watch?v=1fVIWQNlavI

  egy kis emlekeztetö !”
 • 49. Túrabakancs 2011. január 12. 22:14
  „kolombela!
  Ha a Fidesz meg merte lépni a médiatörvényt, akkor elvileg ezt a törvényi szabályozást
  is be mernék vállani, csak ők a fokozatosságot részesítik előnyben. Először taníttatni akarják
  őket meg munkát adni, de ha ezt nem vállalják el, akkor jöhet a törvényi szigor ellenük. Attól
  tartok ha a Jobbik hozott volna olyan szabályokat és törvényeket mint mostanában a Fidesz,
  akkor már nem csak a külföldi bírálók szavai röpködnének felénk, hanem a rakétáik is.
  Az sem jó ötlet hogy adjunk nekik területet bárhol a Földön, mert azt a vélhetően hatalmas
  környezetszennyezést maga a Föld előbb utóbb büntetné. :)
  pancser!
  A Fidesznek azt a lépését is elutasítod, hogy ha összegyűlik az 50-óra lógás, ne kapjanak
  családi pótlékot a gyerek szülei? Ez is diszkriminatív lépés szerinted? Vagy csak az amit a Jobbik
  terjeszt elő?”
68 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A helyszínen hagyta iratait a fatolvaj

Hét fát kivágott egy tiszafüredi férfi, néhány irata azonban a helyszínen maradt, így aztán gyorsan… Tovább olvasom