Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A Jobbik ismét a multikat támadja

Jobbik szerint Magyarország a multinacionális intézmények paradicsomává vált.

Jobbik szerint Magyarország a multinacionális intézmények paradicsomává vált, amit az Európai Bizottság jelentései is alátámasztanak.

Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy míg a kormány garantált profitot biztosít egyes külföldi cégeknek, például a gázszolgáltatásban, még azt sem tudni pontosan, miként hasznosulnak a nekik nyújtott adókedvezmények és közvetlen támogatások.

Magyarország a térségbeli országokhoz képest kiemelkedően magas összeget, tavaly 682 milliárd forintot fordított multinacionális cégek támogatására - mondta a képviselő. Ráadásul, míg az egy foglalkoztatottra jutó adókedvezmény összege a hazai vállalkozások esetében 4-8 ezer forint, ugyanez a külföldi tulajdonú cégeknél 103 ezer forint - tette hozzá.

A képviselő szóvá tette Magyarország kiszolgáltatottságát az energiaellátás és az áruexport területén. Szorgalmazta a stratégiai ágazatok állami kézben tartását, azon az áron is, hogy a külföldi kézbe került érdekeltségeket a kormány visszaszerzi a magyar államnak, vagy később társadalmi tulajdonba vonja.

Z. Kárpát Dániel elfogadhatatlannak tartja azt a gyakorlatot, hogy a szolgáltatást a "kollektív bűnösség elve alapján" olyan háztömbökben is lekapcsolják egy idő után, ahol a lakók többsége becsületesen fizet.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. totel 2010. június 21. 20:38
  „!!!!!!!!!!!

  http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=31035

  !!”
 • 28. kolombela 2010. június 17. 19:39
  „15. hozzászólás pancser 2010.06.16. 08:41
  A probléma ott kezdődik, hogy a magyar élelmiszeripart teljesen szétverték, egy két kivétellel. Rengeteg külföldi "befektető" csak piacot jött vásárolni semmi mást.
  Igaza van a jobbiknak.”
 • 27. kolombela 2010. június 17. 19:31
  „A jobbiknak teljesen igaza van. Ideje lenne, hogy az ekkora támogatásokat a multik helyett a kis-és középvállalkozások kapják meg. A hazai multik a kereső képesek 1/3-át foglalkoztatják, a többit a magyar vállalkozások foglalkoztatják.
  Azzal is teljesen egyet lehet érteni, hogy az energia szolgáltatókat államosítani kell újból mégpedig azon az áron, amin privatizálták. Ha volt hozzáadott érték, azzal szintén úgy kell eljárni, mint a privatizációkor. Kb 10%-on visszavenni. Ez így igazságos.”
 • 26. SC 2010. június 17. 18:45
  „pancser!
  Csodálkozom az általad leírtakon...biztos hogy egy országról beszélünk?
  Én bizony emlékszem a kívül ropogós,belül foszlós kiflire.A finom kenyérre,amit ha látogatóba mentünk a rokonokhoz Csehszlovákiába/hol van már.../kilószámra vittünk,úgy szerették a rokonok.A 70´ évekbeli banánra,ami ugyanolyan sárga volt és görbe mint most.:_) Vagy ha nem,hát beérett a szekrény tetején.Alma,körte,aszalt szőlő és egyéb aszalt gyümölcs is volt télen a hazai gyümölcsösökből,a "baráti" országokból déligyümölcs.Gyulai kolbi,pick szalámi/néha csak pult alól,de volt/kapuvári bacon,stb.
  Természetesen nem sírom vissza azt a rendszert,hisz az én családomat vastagon sújtotta,én is kaptam belőle...
  Igen is előnybe kellene a magyar gazdákat részesíteni,pozitíven diszkriminálni,mint teszik oly sok környező országban.A férgese úgy is kihullana,a maradék erős többség pedig tud ugyan olyan finom,jó minőségű,mennyiségű ,stb árút előállítani.A többi jöhet külföldről!”
 • 25. pancser 2010. június 16. 22:35
  „24-hez! Emlékszem 89 előttre, hogyne emlékeznék. Óváron volt volt párt és kiszbizottsági tag vezette a Kenyérgyárat, "S" elvtárs, ma törzsemeszpés és kutyatenyésztő! Akkor nem ettem ropogós kiflit, csak szívós magyart. Csodálkoztam is amikor Ausztriában jártam, hogy hogyan tudnak a jónak mondott magyar liszt helyett nyugatiból finomságokat sütni.
  Egy ismerőssel együtt jártunk Grácban, tlaán 87-ben és bementünk egy szupermarketba. Az ismerős először járt nyugaton és megdöbbent, a gyümölcs és zöldségkínálat láttán februárban. Ezeknél soha nincsen tél kérdezte.
  Azt hiszem rávilágítottam, milyen színvonal növekedést hoztak a hipermarketek.
  Egyenlő elbánás csak hiú remény. Ha tőlem valaki az összes gyümölcsömet megveszi, olcsóbban odaadom, minthogy kilónként házalva adjam el.
  A dinnyeügyet illetően az Alföldön járva egyszer sem sikerült olcsóbb dinnyét venni mint az áruházakban! Kérdezem, hogyan akar valaki versenyképes lenni ha a tűző napon árulja a posvadt dinnyét drágán, ahelyett, hogy hűtve, kultúrált körülményekkel versenyezni a multikkal. A posvadt termelői dinnyét hagytam főni a napot és megvettem a hűs dinnyét a kecskeméti T.sco-ban!”
 • 24. SC 2010. június 16. 20:09
  „pancser!
  Gondolom velem együtt te sem vagy "mai" gyerek,biztos emlékszel,hogy 89´ előtt nem tolongtak az országban a multik.Ment nélkülük is minden,senki nem halt éhen,ettük ami volt.Volt.
  Engem a multi kérdés hidegen hagy,eddig is csak évente egyszer mentem be hozzájuk/WC-re:-)/
  Hála Istennek nálunk még vannak olyan üzletek,ahol minden eladót név szerint ismerek évek óta,ők is kedvesek,pár jó szavunk mindig van kölcsönösen egymás felé.A portékájuk mindig szép és friss,és nem rosszabb az ár mint a "nagyoknál".
  Nem kell olyan nagy feneket keríteni a kérdésnek,mindenki ott vásárol ahol tud,akar,szeret.Elolvastam a jobbik programját,nem elzavarni szeretnék a multikat,hanem a kedvezményeiket megnyirbálni/jogos/.Mert pont ezek a kedvezmények amik a magyar boltokat,vállalkozókat tönkreteszik.Olyan előnyt kapnak,amivel a magyar kis és középvállalkozók nem tudják tartani a lépést.Mert az még nem lenne nacionalizmus ugye,ha a nemzet gazdaságát erősítenék,a helyi vállalkozókat,termékeket preferálnák.Ez rengeteg nyugati államban van így,néha értelmes dolgokat is elleshetnénk tőlük! :-)”
 • 23. pancser 2010. június 16. 18:02
  „A Jobbik taplóságán gondolkadtam ma délben, miközben megebédeltem egyik multi áruház éttermében, hogy mi a bajuk. Ültem egy széken, kedvesen udvariasan, mi több olcsón kiszolgáltak. Akik velem voltak ahogy elnéztem mindenki kellemesen érezte magát. Lehet, hogy volt köztük jobbikos is.
  A multik elzavarásáról mondjon le a Jobbik előbb lesznek ők lapátra téve mind gonolnák, talán még négy év sem kell nekik. Minden sikerüket, a gárdát is a szociknak köszönhetik. Ha a választás egy év múlva lett volna, tényleg veszélybe került volna a magyar demokrácia a Szocialista Párt és a köpönyege alól kibújt Jobbik által. Egyébként a választások óta, a Jobbik szemmel láthatóan gyöngül. A gárda elenyészett erőszak nélkül, OV. megmondta, dezertőr az a rendőr katona aki közéjük áll. A jobbikos képviselők egyre-másra kerülnek szorult helyzetbe.
  Vissza a lényegre: A szabad vállalkozások korát éljük, elfogadtuk az Eu elveit, a munkaerő, a tőke, az áruk szabad mozgásáról!
  Innétől a Jobbik hangja csupán a kóbor kutyák vonyítása!”
 • 22. fióka 2010. június 16. 16:46
  „20. pancser 2010.06.16. 16:37--->szeretjük mi embertársainkat csak azt nem ha hülyének néznek”
 • 21. fióka 2010. június 16. 16:39
  „nincs itt semmi gond meir meg pancser építgessék a multijaikat mi meg a zsinagógáik mellé építetünk sütödéket ahol finom hurkát kolbászt lehet majd enni na és persze finom borokat iszogatni közbe népviseletbe öltözve járjuk a csárdást és élvezzük a frissen sült sertéstermékek mennyei illatait.Nyugodtan kitakarodhat az összes multi az országból nem fogunk éhenhali elhihetitek.Franciaországban ,Londonbam és egyre több országban rendeznek ilyen és ehhez hasonló összejöveteleket és egyre nagyobb a táboruk.”
 • 20. pancser 2010. június 16. 16:37
  „A hülye zs.d.zóknak mondom, amire ráírják kosher annak a minőségében biztosak lehettek. Zs.d.zás helyett inkább kapnátok be kosher szilvából néhány felest és mindjárt szeretnétek embertársaitokat!”
 • 19. meir 2010. június 16. 15:00
  „16!!
  egyel,es igyal!! es most ezzel aztan valami hudenagyot mondtal am!!
  17!!
  igy igaz!! en CSAK Kosher elelmiszereket eszek!!ez a torvenyi eloiras az en vallasomban!! csak nem zavar ez is??
  18!!
  milyen kistermelok?? azok akik eladtak szazholdakkent a foldjeiket a Fideszes kepviselonek??”
 • 18. elihu 2010. június 16. 12:38
  „Meir! Nem kell kizavarni a multit (itt nem csak a Tecsóról beszélek), de ha egy kicsit meg lennének fingatva, akkor tényleg verseny lenne, mert ami van az nem az. Mi lenne ha kevesebb tecso, spar, metro stb lenne? Nem lennének akik lenyomják az árakat, nem lennének akik a kistermelők hasznát lefölözik, a multik hiánya keltett űrt a kistermelők töltenék be és a kiskereskedések. Az árak nem változnának, csak esetleg aki ténylegesen megdolgozik az árúért az sem fog éhen halni. Nem kell mindenkit kizavarni, csak a játékszabályokat mindenmkire érvényesíteni kellene!”
 • 17. totel 2010. június 16. 09:44
  „16.Captain!
  meirnek csak a kóser cucc a jó!!..........”
 • 16. Captain 2010. június 16. 08:55
  „meir!
  Nem ennék felfújt szart!
  Hanem innék magyar tejet, ennék magyar gyümölcsöt és húst.

  <moderálva>”
 • 15. pancser 2010. június 16. 08:41
  „Arra most mernék fogadást tenni, hogy a Jobbik szétesik, el fog tűnni. A hipermarkatek élelmiszereitől még senki nem betegedett meg. Nekik lehetőségük van arra, hogy körülnézzenek a szomszédban és nagy tételben olcsón szerezzenek be. Úgyan így lehetősége van a magyar beszállítónak is, hogy ne csak a 10 milliós magyar piacnak, hanem 300-400 millió embernek szállítson. Ilyen lehetősége soha nem volt a magyar élelmiszeriparnak. A verseny persze kellemetlen, ugyakkor jó is.
  Magam sokszor szoktam szót váltani a pénztárosnőkkel, különösen a szimpatikusabbakkal, úgyhogy ezen a téren se panaszkodom.”
 • 14. Reális 2010. június 16. 08:33
  „A fidesz után a jobbik jön!Ha az emberek csalódnak orbánékban elkerülhetetlen,hogy a jobbik következzen!”
 • 13. meir 2010. június 16. 08:25
  „h
  "hate"!!
  -"kizavarnam az osszes multit!!"-
  valoban?-no es mit ennel utana??-hol? mibol?
  egyenlore ugyanis azok tartjak eletben a Magyar Gazdasagot!!!
  -de zavarjatok ki oket!!! kijon mind,vagyonostol,-(mert arra appellalni hogy azt csak ugy "ajandekba nektek" otthagynak,ugye hogy doreseg meg csak gondolni is!!)-es nektek mi marad!? mehettek koldulni a Roman,Szerb,Szloven,Szlovak,Ukran,Horvat,Osztrak szomszedaitokhoz <moderálva>”
 • 12. meir 2010. június 16. 08:19
  „Nu??? Vona Elvtars!!-Putyin nem ad penzt???
  most akkor elo a par honapig beken hagyott "multikkal"?? mire szamitasz??”
 • 11. kiscic 2010. június 16. 08:14
  „Olvasom: "...ott még el is tudunk beszélgetni", "hányszor derült ki mostanában is , hogy a külföldról behozott mérgezett élelmiszert akarják a Magyarra rásózni!!"
  Háát, én nem beszélgetni megyek a boltba, hanem vásárolni. Beszélgetnia férjemmel szeretek, a családommal, bartátokkal....
  Mintha még soha nem fordult volna elő, h magyar termékről derült ki, h agyonvegyszerezett...
  Járok Tescoba (magyar üzletekbe is), mert nincs messze, nem kell még 5 helyre bemennem, ha nem csak élelmiszert veszek ("az idő pénz"-elven működöm...). Inkább azt az időt, amit 5 másik bolt felkeresésével elvesztegetek, a férjemmel töltöm. Ettől függetlenül, amiből lehet (illetve, ami nem kerül a többszörösébe a külföldinek) magyar terméket veszek.
  Szép napot mindenkinek!”
 • 10. totel 2010. június 16. 07:20
  „pancser!
  azt hiszem te még nem ettél jó ízű magyar paradicsomot, paprikát, stb.
  szerintem nincs is összehasonlítási alapod, mert te csak a multik álltal forgalmazott agyontartósított, kényszeréllelt, agyonvegyszerezett élelmiszerrel élsz!
  igenis takarodjanak a multik!! hányszor derült ki mostanában is , hogy a külföldról behozott mérgezett élelmiszert akarják a Magyarra rásózni!!
  Teljes mértékben igaza van a Jobbiknak!!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyaralás: sláger a Balaton és Horvátország

A belföldi főutazások minden eddiginél magasabb arányban irányulnak a Balaton régióba. A magyarok… Tovább olvasom